Lise diploması üniversite okuyabilmenin ön şartıdır. Lise diploması olmayan hiçbir öğrenci üniversite okumaya hak kazanamaz. Lise diploması çalışma içinde oldukça önemlidir. Özellikle birçok şirket en az lise mezunu olma şartı istemektedir.
KPSS'nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıl ara ile düzenleniyor. KPSS Ortaöğretim oturumu, 2023 yılında yapılmayacak. Sınav ÖSYM tarafından 2024 yılında organize edilecek.
İlgili 29 soru bulundu
En az lise, ön lisans ve lisans mezuniyeti ile memur olunabilmektedir.
Birçok devlet kurumu, genel atamalar dışında ara dönemlerde de KPSS lise mezunları meslekleri için memur alımı yapar.
Eczacı dışında eczanede görev olan tüm personel Yardımcı Personel dir. Eczane Yardımcı Personeli (Kalfası) olabilmek için Eczane Yardımcı Personeli Sertifika Programı'na katılıp sertifikanızı almanız ve en az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir.
Özel hastanelere en az lise mezunu hasta kabul, hasta danışmanı ve sekreter alımı yapılıyor. Bir hayli şehirde bulunan bir hayli sağlık kurumuna, en az lise mezunu olan adaylar arasından hasta kabul personeli ve hasta danışmanı alımı yapılacağı açıklandı.
Ancak birçok araştırma bireysel olarak öğrencinin bizzat kendisinin, mezun olduğu okuldan daha önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Temelde potansiyel içeren bir öğrenci düşük imkanlı bir okuldan mezun dahi olsa, daha iyi bir liseden mezun olduğundaki kadar başarı göstermektedir.
Temel meslek lisesi süresi olan 4 yıl boyunca lise düzeyi eğitim almaya devam eden kişiler eğitim öğretimin bitmesinin ardından liseden mezun olarak meslek lisesi diplomalarını alabilirler. Bu konuda en büyük şart temel eğitimi tamamlamış olmak ve ortaokuldan başarılı bir şekilde mezun olmaktır.
Lise mezuniyet belgesi için araştırmalara başlayan öğrenciler e-Devlet üzerinden belgelerine ulaşabilir. e-devlet internet sitesinden T.C kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi" yazarak diploma bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinde düz lise mezunları teknik personel sayılmamaktadır. Bu yüzden düz lise mezunları belediyelerde sözleşmeli memur olarak çalışamamaktadır. Fakat teknik lise mezunları teknik personel sayıldıkları için belediyelerde sözleşmeli memur olarak çalışabilmektedirler.
Açık lise diploması da örgün eğitimden alınan normal lise diplomasıyla kişiye aynı hakları sağlayabilmektedir. Örneğin bireyler açık lise diploması sayesinde üniversite sınavına girebilmektedir. Bilindiği gibi lise mezunu olamayanlara üniversite sınavına girme hakkı yoktur.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
Garson olmak için herhangi bir resmi kurumda eğitim görme zorunluluğu yoktur. İlköğretim, lise ve üniversite mezunu ya da öğrencisi olan herkes herhangi bir kafe veya restoranda garsonluk yapabilir.
Ayrıca sağlık meslek lisesi mezunu kişilerin hasta kabul görevlisi olarak iş bulma olanağı bulunmaktadır.
Lise diploması hala üniversite kayıtlarında şarttır.. Üniversitenin sizden kayıt için istediği belgeleri ya elden ya da online olarak iletebilirsiniz (seçeceğiniz kayıt türüne göre). Elinizde lise diplomanız yoksa E-devlet'ten karekodlu "Mezuniyet Belgesi" alabilirsiniz.
İş yeri belgesi aynı zamanda ruhsat yerine de geçiyor. Dükkan açmak için gerekenler nispeten zor aşamalar olarak tanımlanmıyor. İşyeri açma belgesi alabilmek için sahip olunması gereken kriterler ise şunlar: 4 yıllık mesleki ve teknik lise mezunu olmak.
En düşük memur maaşında lise mezunu hizmetli maaşı esas alınmıştır. 11 bin 848 lira iken yapılan zam ve ilave katkı payıyla beraber 22 bin 17 liraya yükseltilmektedir.
Çalışan memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılacağı da kesinleşti. Seyyanen zamların 1-14 Temmuz arasında yatması bekleniyordu ancak hala daha hesaplara yatırılmadı. Buna göre, lise mezunu memur maaşları da yüzde 17,55 artarak ortalama olarak 20-21 bin TL'ye yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri