-Programsal olarak ayarlarının ya çok kısık ya çok açık olmasından dolayı fazla yakar. -Bunun yanında regülatör arızalarından dolayı araç fazla yakar. -Ayrıca enjektör bozuk ise fazla yakmaya sebep olabilir. -Otogaz nedeniyle fazla yakmanın bir sebebi de araçta bulunan sızdırmalar ve kaçaklarıdır.
Bozuk bir lpg kalibrasyonu; en belirgin şekilde sabah benzinle olan ilk çalışmada sorunlara sebep olur. Araç, çalışır ancak rölanti düşüktür, stop etme meyillidir. gaz yemez yada geç tepki verir, stop eder. Tekrar edilen marş düzgündür ancak motor ısınıp lpg'ye geçene kadar bu şekilde devam eder.
LPG yakıt tüketiminde benzine göre %25 - 30 aralığında daha fazla harcansa da benzinden daha ucuz olması sebebi ile yakıt tasarrufu sağlamak mümkün.
LPG en çok tercih edilen yakıt çeşididir. LPG'nin çok tercih edilmesinin öncelikli nedenleri, gazın ucuz olması ve diğer yakıtlarda görülen performansın aynısını göstermesidir. LPG'nin tercih edilmesi için birçok neden varken LPG'de çok yakma sorunuyla da karşılaşılabilir. Ancak bu sorun, çözümsüz bir sorun değildir.
İlgili 18 soru bulundu
Nekadar tartışılırsa tartışılsın boşta az yakar. 1- Boştayken araba sadece ronaltide tükettiği yakıtı yakar. O da arabaya göre değişmekle birlikte saatte 0,7 litre civarıdır.
1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
Yakıt tüketimi araçtan araca değişmektedir. Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre; -1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir.
100 kilometre yolda kaç litre motorin yaktığı yaklaşık olarak 4 ya da 5 litredir. 100 kilometre yolda kaç litre mazot yaktığı yaklaşık olarak 4 ya da 5 litredir. 100 kilometre yolda kaç litre LPG yaktığı yaklaşık olarak 10 litredir.
LPG ayarının bozuk olması halinde araçta bir takım olumsuzluklar meydana gelir. Bunlardan en önemlisi yakıt tüketiminde ki artış ve sonrasında ise yakıt kokusudur. LPG ayarı bozuk olan araçlarda yakıt verimli yanmadığından dolayı gaz kokusu oluşur.
AFR ayarı yapılmamış araçlardaki semptomlar nelerdir? AFR kalibrasyonu yanlış yapılmış LPG kiti, rampalarda güç düşüklüğü, tekleme, silkeleme, stop etme gibi sorunlara neden olur. Aracın fakir karışımda çalışmasından kaynaklanabilecek hararet ve sübap yakma problemleri ortadan kalkar.
LPG Beyni Basınç hatası Sebebiyle Gaz yememe, Rölantide Dalgalanma ve Stop Etme. Zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak basınç contasında ve diyaframda sertleşmeler ve yırtılmalar meydana gelmektedir. Yaşanılan bu sorunlar Regülatörün enjektöre gönderdiği gaz basıncı seviyelerinde değişiklik yaşanmasına neden olur.
Günde ortalama 20 kilometre yol yapan 1.6 litre atmosferik lpg'li bir aracın ortalama lpg yakıt tüketimi 10 litre/100KM'dir.
BRC montajı yapılsa (9000-10000 arası yanılmıyorsam) 15.000 km de amorti ediyor kendisini, sonraki kullanımlar kar.
Yani 100 kmde 10 lt lpg yakar genelde araçlar. bu kullanım tarzına ve trafiğin yoğunluğuna göre değişir. 1 lt lpg ile 12 km güzel bir değer.
Şehir içi 350 375 standarttır. Şehir dışı 500'e kadar yolu var.
Şehir içi 25 km ortalama hızla 240 250 km gidiyor. Şehir dışı 90la 420, 115le 370, 129la 340 km gidiyor.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
50TL LPG ile 250km yol yaptım geçen hafta, bunun 180-190km'si şehirler arası kalanı şehir içi. LPG 2.39TL. Valla ben 50 liralık benzinle 130 km civarı gidebiliyorum.
Shell. Performansı oldukça iyi hatta en performanslı en iyi otogaz diyebiliriz. Menzil olarak 430km kadar fakat bazı istasyonlarından alınan LPG ile 440-450 arası gidilebiliyor. Sonuç olarak en çok tercih edilen lgp markası ve en iyi lpg olarak Shell otogaz tavsiye edilmektedir.
Aynı şekilde özellikle uzun yolda çok düşük hızla gitmek de yakıt tüketimini artırabilir. Uzun yolda, saatte 80-90 kilometre hız yakıt tüketiminizi dengede tutmak için ideal bir seçenektir.
Yakıt tasarrufu yapmanın en iyi yolu otomobili olabildiğince sakin kullanmaktan geçer. Aracı yüksek devirlerde kullanmamaya özen gösterin. Yakıt sarfiyatının en az olduğu devir; benzinli araçlarda 2500-3000, dizel araçlarda ise 2000-2500'dür.
Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri