LPG ENJEKTÖR TEMİZLEME VE TEST ÜCRETİ 50 LİRADIR.
Bunları önlemek için yapılması gerekenlerden biri de enjektör temizliğidir. Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın. Bu temizlik yakıt deposundaki mazotun tamamı bitmeden üzerine deponuzu doldurmanız olası sorunların önünü kapatacaktır.
Evet lpg enjektörleri 15 dk gibi bir sürede temizlenebiliyor. Yakıt performans ve motor çalışması olarak çok faydası var.
LPG Enjektör Arızası Kaynaklı Gaza Geçmeme Sorunu: Bazı otomobil gaz sistemlerinde LPG enjektörü arızalandığında, LPG ecu enjektör arızasını algılayarak aracın benzinle çalışmasını engelleyerek benzine geçecektir. Birçok marka LPG enjektörü arızalandığında gazın yüksek hızlarda benzine geçmesine neden olacaktır.
Kirli yakıt enjektörleri, yakıtın akış hızını etkiler, bu da yetersiz rölanti, durma, zor çalıştırma veya püskürtme ile sonuçlanabilir. Bu durum, aracınızın etkin bir şekilde hızlanma yeteneğini azaltır.
İlgili 25 soru bulundu
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
Araç motoru çalışma sırasında olması gerekenden daha yüksek seste gürültüler yapar. Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar.
Günümüzde enjektör değişimlerinin %95'i debi ayarı bozulması kaynaklıdır. Oysaki enjektör söküldükten sonra 2 dakika içerisinde komparatör cihazına bağlanıp ayarlandıktan sonra bütün sorunlar kaybolacaktır.
Yeni nesil LPG sistemleri gaz enjektörleri ile donatılmıştır. Enjektörler direkt olarak manifold ile bağladırlar ve bu sayede LPG sistemini daha etkin hale getirirler. LPG enjektör tamir kiti ile enjektörden kaynaklı oluşan aksaklıklar kolyca çözülebilir.
Bozulan bir enjektörün tamiri genellikle kısa sürer. Ustanız enjektörleri söker ve enjektör servisine gönderir. Enjektör servisinde ki cihazlar yardımıyla enjektörler kontrol edilir ve tamir işlemi için ön hazırlık yapılır. Enjektörlerin tamamen yenilenmesi ortalama olarak 4-5 saat sürmektedir.
Enjektör temizliği için en garanti yol aracı servise götürmektir. Servislerde gerekli bakım yapılacaktır. Servislerde enjektörler mazotla yıkanarak birtakım işlemlerden geçirilip temizlenir. Bunun dışında servise götürmeden de soruna çözüm bulunabilir.
Enjektör Arızası Motora Zarar Verir Mi? Evet, enjektör arızaları zamanla motora zarar verebilir. Enjektörler, motorun yakıtını sağladığı için arızalı bir enjektör, motorun doğru miktarda yakıt alamamasına veya yanlış zamanda yakıt almasına neden olabilir.
Enjektör temizleyici kullanırsanız tüm yakıt sistemindeki pisliği söker ve enjektörlere gelince tıkanmaya sebep olur. Kesinlikle risk almayın.
Dizel motorlarda bulunması bakımından bu araç türünde tek bir adet enjektör bulunur. İşlevi son derece basit olup motor içerisinde tek bir işlevi vardır. Enjektör en basit tabiriyle dizel motorların bir parçasıdır. Diğer bir ifadeyle araç motorunda yer almaktadır.
LPG sistem temizleyici katkı maddesi 40 lt tank için uygundur. TSI, FSI, MPI, GSI, sistemli araçlar için uygundur. Dozaj: 50 ml'lik ürün, bir depo (30/40 litre) LPG için yeterlidir. Katkının etkisini maksimize etmek için her iki üç ayda bir ya da her 10.000 km'de bir uygulamanın tekrarlanması önerilir.
En sık karşılaşılan enjektör arıza belirtisi, araç rölantide kaldığında konumunu koruyamaz ve stop eder. Çoğu zaman ışıklarda ve vites boşa alındığında stop eder. Araç motoru içindeki insanları etkileyerek çok yüksek sarsıntılı çalışmaya başlar. Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır.
En yaygın nedenlerden biri, yakıt sistemindeki birikintilerin neden olduğu tıkanmalardır. İkinci en yaygın neden, hatalı bir yakıt basınç regülatörüdür. Enjektör arızasının diğer nedenleri arasında arızalı bir yakıt pompası, kırık bir enjektör ve kırık bir yakıt rayı bulunur.
Otogaz sisteminde arıza lambasının yanma sebeplerini sıralayalım: öncelikle nozul çapından dolayı yanar doğru nozul uygun çapta nozul kullanılmamasından dolayı yanar. Bunun yanında enjektör eğer bozuksa yanabilir enjektör kaçırıyorsa yanabilir. Nozul diplerinden hava almasından dolayı yanabilir.
Enjektörlerin tamiri ve bakımı yapılmadığında, egzoz emisyon seviyeleri artış gösterir. Bu tür durumlarda, motor parçaları hızlı bir şekilde aşınır ve kullanım ömürleri kısalır. Araç performansını korumak ve yakıt optimizasyonunu sağlamak için enjektör tamiri gerekli bir işlemdir.
enjektör ömrü ne kadar
Ortalama olarak, dizel enjektörler, değiştirilmeleri veya yenilenmeleri gerekmeden önce 100.000 ila 200.000 mil (160.000 ila 320.000 kilometre) arasında dayanabilir.
Enjektör arızası, arabalarda yakıt yetiştirilememesine yada çekiş düşüklüğüne neden olabilir. böyle sorunlara sahipseniz bu yazı sizi ilgilendiriyor.
100 TL - 5000 TL
Profesyonel ve güvenilir Enjektör Tamiri hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Enjektör Tamiri fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri