Bulaşık makinesi gider borusu, makineye tutturmak için kelepçe kullanılır. Kelepçeyi söktükten sonra bulaşık makinesi gider borusunu çekerek rahatlıkla sökebilirsiniz. Bulaşık makinesi gider borusunu söktükten sonra çeşmede içine su tutarak bulaşık makinesi gider borusu temizlenir.
Tahliye hortumu olan modellerde, hortumun ucundaki tıpayı açarak pis suyu boşaltabilirsiniz. Su tamamen boşaldıktan sonra hortumun tıpasını takmayı unutmayın. Makinenizde bu hortum bulunmuyorsa, filtreyi sökmeye başladığınızda pis su boşalacaktır.
Hortumu Yıka.
Biraz çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı koyunuz. Elektrikli süpürge hortumunuzu bu solusyonun içerisine batırınız. İçerisinden suyun geçmesi için dairesel döndürünüz. Bez ile dışarısını ovunuz.
Bu nedenle mutfaktan dökülen yağ, yemek artıkları, banyodan bırakılan kıl, saç çamaşır makinesi borusunda zamanla birikmeye başlar. Çamaşır makinesinde yıkama işlemi yapılırken gider borusunda pamuk, yün toplanır. Birikme sonucunda boru çapı dar olduğu için kısa sürede tıkanmaya başlar.
Su tahliye hortumunu yerden en az 60 cm, en fazla 100 cm yükseğe takabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
- Çamaşır makinesine gereğinden fazla çamaşır atılmış olabilir. - Suyu boşaltma hortumu yüksek kalmış olabilir. - Su bırakma ya da bekletme özelliği seçilmemiş olabilir. Genelde bu ve benzeri nedenlerden dolayı çamaşır makinesi sıkma yapma sorunu yaratabilir.
Su giriş hortumlarını çıkarınız. Su giriş valflerinin üzerinde bulunan filtreleri çıkarınız ve bir fırça ile suya tutarak iyice temizleyiniz. Su giriş hortumlarının musluk tarafında bulunan filtreleri ise contasıyla beraber elinizle çıkarıp temizleyiniz.
Özellikle kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar yüksekte olması gerekmektedir. En çok ise 100 cm kadar yukarıda olması önemlidir. Eğer yükseklik bu seviyeler doğrultusunda ayarlanmaz ise yeni çamaşır makinesi sulu bırakma sorunu ortaya çıkabilir.
Çamaşır makinesi kireç temizleme işlemi için kesinlikle çaydanlıklarınız için kullandığınız kireç çözücüleri kullanmayın. ! Çamaşır makinesi kazan temizleme için kesinlikle lavabo açıcı, pas sökücü, yağ çözücü, tuz ruhu gibi maddeler kullanmayın.
Hortumu köpüklü suya daldırın ve bütün yüzeylerini temizleyin. Fırça veya sünger yardımıyla hortumu ovun. Lekeleri çıkarmak için ekstra çaba sarf edebilirsiniz. Hortumu temiz suyla durulayın ve suyun kolayca süzülmesi için sallayın.
Sirke ve Karbonat Kullanımı: Sirke ve karbonat karışımı, mutfak gider borularını temizlemek için doğal bir yöntemdir. Bir fincan karbonatı gidere dökün ve üzerine yavaşça bir fincan sirke ekleyin. Kimyasal bir reaksiyon oluşacak ve bu reaksiyonun tıkanıklığı açmasını bekleyin.
Hortumlar, temiz bir bez veya fırça kullanılarak sabunlu suyla silinerek veya yıkanarak temizlenebilir. Hortumların yüzeyindeki kir veya yağ, özellikle sızdırmazlık yerlerinde birikerek hortumun performansını düşürebilir.
Karbonat sirke ya da karbonat limon karışımı hazırlayın ve deterjan gözünü bu karışımın olduğu suda bekletin. Bölmeyi çıkaramadıysanız karışıma batırdığınız bir bezi yada pamuğu gözün içinde bekletebilirsiniz. Yarım saat kadar sonra kirler ve tortular yumuşayacaktır. Deterjan gözünü duru suyla temizleyin.
Çamaşır makinesi temizleyiciler, cihazın farklı dört bölümünde kullanılır. Bunlar; makine lastiği, kazan, boru ve deterjan gözüdür. Buralarda birikebilecek kir ve kirecin ortadan kaldırılması için makine temizleyiciler, oldukça önemli bir rolü üstlenirler.
Çamaşır makinesinin filtresi tıkandığında, makine performansı büyük oranda etkilenir. Yetersiz temizliğe, deterjan kalıntılarına ve hatta kötü kokuya neden olabilir. Bu nedenle çamaşır makinenizin filtresini temizlemek büyük önem taşıyor.
Kireç ve kir kalıntıları makinenizin performansını etkiler.
Çamaşırlarınız temiz yıkanmaz. İşte olası nedenler: Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır.
Sularınız çok tazyikli şekilde akıyorsa makinenizin su aldığı esnada ses çıkarması normaldir. Bu durumda makinenin arkasında yer alan su giriş hortumunun bağlı olduğu musluğu, su basıncı düşene kadar bir miktar kısın. Makineniz kirli suyu boşaltma (sıkma işlemi) sırasında ses çıkarıyorsa filtre tıkanmış olabilir.
Çamaşır makinesinde biriken kireç oluşumları için en etkili doğal yolların başında sirke-limon karışımı gelir. Ayrıca karbonat ve sirke karışımı da çamaşır makinesinin deterjan gözü, kazan, rezistans, kapak ve lastik gibi bölümlerinde biriken kirecin temizlenmesi için etkili doğal karışımdır.
Filtreler genellikle makinenin ön yüzünde, yere yakın kısımda bulunan kapağın içinde yer alıyor.
Bulaşık makinesi gider borusu, makineye tutturmak için kelepçe kullanılır. Kelepçeyi söktükten sonra bulaşık makinesi gider borusunu çekerek rahatlıkla sökebilirsiniz. Bulaşık makinesi gider borusunu söktükten sonra çeşmede içine su tutarak bulaşık makinesi gider borusu temizlenir.
Suda bekletme özelliği
(800-1000 devir gibi). Eğer sıkma devri rakamları ekranda görünmüyorsa “Suda bekletme (suda bırakma)” özelliği seçilmiş demektir. Bu tuşa bir kez daha bastığınızda makine “Pompa” programına geçerek fazla suyunu boşaltır.
Sıkma döngüsünde çamaşırlarınızı kontrol edin.
Sıkma döngüsü sırasında kazan içinde düzensiz bir şekilde yumak haline gelen kıyafetler makinenin sallanmasına neden olabilir. Kıyafetleri homojen bir şekilde dağıtarak makineyi tekrar çalıştırabilirsiniz.
Kumaş türüne bağlı olarak, 800 ila 1200 rpm arasındaki sıkma devri çoğu normal giysi için uygundur. Bu devir aralığı, çamaşırlarınızın çoğunu yeterince sıkarak hızlı bir kuruma sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri