Tüzel kişi için 3 yıllık mali mühür sertifikası (MÜS+GÜS) ve akıllı kart okuyucu: 590,00 TL (500 TL + KDV) Gerçek kişi için 3 yıllık mali mühür sertifikası (MÜS+GÜS) ve akıllı kart okuyucu: 413,00 TL (350 TL + KDV)
Başvuru yapıldıktan sonra, başvurunun son ekranında verilen bilgilere göre https://sanalpos.kamusm.gov.tr/index.jsf sayfasından ödemeler gerçekleştirilir. Diğer ödeme kanalları; Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın aşağıda belirtilen kanallarından ilgili siparişinize ait borcunuzu sorgulayarak ödeme yapabilirsiniz.
Talep edilen ürün ve hizmete uygun bedel, kredi kartı ile ödenebilir ya da Kamu SM banka hesap numarasına yatırılır. Havale/EFT yapılacak ise; VakıfBank Gebze Şubesi / IBAN TR 19 0001 5001 5800 7302 8234 68 numaralı TÜBİTAK-BİLGEM hesabına ödeme yapılır.
Mali mühür, e-imza başvurusu yaptınız ve ürününüz size henüz ulaşmadı mı? Öncelikle yaşadığınız problem için üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır.
Mali mühür sertifikası (MÜS) ve güvenlik hizmetleri sertifikası (GÜS) 3 yıl geçerli olacak şekilde oluşturulur. Güncel mali mühür sertifika fiyatlarını (2023) aşağıda görebilirsin: Tüzel kişi için 3 yıllık mali mühür sertifikası (MÜS+GÜS) ve akıllı kart okuyucu: 590,00 TL (500 TL + KDV)
İlgili 19 soru bulundu
Sadece GİB Portal üzerinden ve e-faturaya geçiş yapmadan kesilen e-arşiv faturalar için mali mühür şartı bulunmamaktadır. Yalnız, e-Fatura ve e-arşiv uygulamasına geçiş yapılırken mali mühre ihtiyaç vardır ancak şahıs firmaları mali mühür yerine e-imza ile bu geçişi gerçekleştirebilir.
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
3 yıl geçerliliği bulunan bu sertifikalar bir adet akıllı kart içinde yer almaktadır. Bu kartlar mini akıllı kart okuyucu ile sahibine teslim edilmektedir. Akıllı kartların garanti süresi 3 (üç) yıldır. Garanti süresi, akıllı karta yüklü Sertifikanın üstünde yazan geçerlilik başlangıç tarihi ile başlar.
Gerçek Kişilerde Mali Mühür Zorunlu Mu? e-Fatura gibi elektronik belge uygulamalarını kullanmak isteyen tüzel kişiler için mali mühür zorunludur. Gerçek kişiler, şahıs statüsünde yer alanlar elektronik belge uygulamalarında mali mühür yerine e-imza kullanabilir. Gerçek kişiler için mali mühür zorunlu değildir.
Kurumsal firmalar tüm e-Belge uygulamalarını kullanabilmek için mutlaka Mali Mühür edinmek durumundadır. Bunun tek istisnası şahıs şirketleridir.
E-imza ve mali mührün birbirinden ayrı şeyler olduğundan bahsetmiştim. e-İmza'nın mali mühürden en önemli farkı, firma yerine şahsa verilmesidir. E-imza, kişinin ıslak imzası yerine geçer. Şahıs firması olarak elektronik fatura kullanıcısı olmak istiyorsanız, başvurunuzu mali mühür yerine e-imza ile de yapabilirsiniz.
Gerçek Kişiler Mali Mühür kullanabilecekleri gibi elektronik imza da kullanabilirler Mali Mühür sertifikası + kart okuyucu almak için https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go linkinde bulunan Mali Mühür Sertifika Başvuru formunu şirkete ait imza sirkülerinde adı geçen yetkili kişi tarafından nüfus cüzdanına ait ...
Mali Mühür; Tübitak bünyesinde bulunan, Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından verilmektedir. Mali Mühür Sertifikası için https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go adresinde bulunan formu doldurarak başvuru gerçekleştirilir. Başvuru tamamlandıktan sonra başvurunun son bölümünde, ödeme gerçekleştirilir.
Mali Mühür Nasıl Alınır? Mali mühür başvurusu TÜBİTAK Kamu Sertifikasyon Merkezi (Kamu SM) web sitesi üzerinden yapılır. Web sitesinde yer alan form doldurulduktan sonra mali mühür bedeli ödenir. Başvurunun son aşamasında belirtilen mali mühür ücreti Kamu SM Borç Sorgulama ve Ödeme Ekranı üzerinden ödenebilir.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Madde 7 – Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde bir resmi mühür kütüğü oluşturulur. İmal olunan her mühür için bir sicil numarası verilir ve resmi mühür beratı düzenlenir. (Ek:2) TESLİM ALMA: Madde 8 – İmal edilen resmi mühürler mühür beratı ile birlikte mahalline gönderilir.
Mali mühür fiyatları
tüzel kişiler 3 yıllık mali mühür sertifikası ve akıllı kart okuyucu için 342,20 TL (290 TL + KDV), gerçek kişiler 3 yıllık mali mühür sertifikası ve akıllı kart okuyucu için 217,12 TL (184 TL + KDV) ücret ödemek zorundadır.
Firmaların birbirleri arasında düzenleyeceği faturalar eğer 2000 TL'den fazla ise kağıt olarak düzenlenemeyecek. Firmaların vergi mükellefi olmayan vatandaşa düzenleyeceği veya firmaların yurt dışına düzenleyeceği faturalar 5.000 TL 'den fazla ise yine kağıt ortamında olamayacak.
2023 yılında zorunlu fatura düzenleme sınırının tutarı 4.400 TL'dir. Fatura vermeyen ve almayanlara 2.200 TL'den aşağı olmamak üzere bu belgeye yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının %10'u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilmektedir.
2023 e-Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı
2023 yılında e-Fatura kesme ve düzenleme sınırı 4.400 TL olarak açıklanmııştır. Bununla birlikte 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla e-Belge düzenleme zorunluluğuna tabi olmayan mükelleflerin vergiye tabi olmayan kişilere düzenleyeceği e-Arşiv Fatura'lar için sınır 5.000 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri