Gerçek kişiler için 3 senelik Mali Mühür sertifikası ve akıllı kart okuyucu 251,34 TL'dir.
Güncel mali mühür sertifika fiyatlarını (2023) aşağıda görebilirsin: Tüzel kişi için 3 yıllık mali mühür sertifikası (MÜS+GÜS) ve akıllı kart okuyucu: 590,00 TL (500 TL + KDV) Gerçek kişi için 3 yıllık mali mühür sertifikası (MÜS+GÜS) ve akıllı kart okuyucu: 413,00 TL (350 TL + KDV)
Talep edilen ürün ve hizmete uygun bedel, kredi kartı ile ödenebilir ya da Kamu SM banka hesap numarasına yatırılır. Havale/EFT yapılacak ise; VakıfBank Gebze Şubesi / IBAN TR 19 0001 5001 5800 7302 8234 68 numaralı TÜBİTAK-BİLGEM hesabına ödeme yapılır.
Kamu SM web sitesi üzerindeki form doldurulduktan sonra sitede belirtilen bankalara mali mühür yenileme bedelinin yatırılması gerekir. Mali mührün süresinde yenilenmemesi durumunda ise Gelir İdaresi Başkanlığı'na mükelleflerin durumu bir dilekçe ile ibraz edip, açıklamaları gerekir.
Mali mühür, e-imza başvurusu yaptınız ve ürününüz size henüz ulaşmadı mı? Öncelikle yaşadığınız problem için üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır.
İlgili 42 soru bulundu
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
Soru Cevap: Soru:Mali Mühür süresi bitti e defter yükleme zamanı geldi ne yapmayalım? Cevap:Entegratörünüzle irtiba geçip zaman dalgalı mühür yaptırırak ilgili ayki e defterinizi yükleyebilirsiniz. (İlgili Aydaki zaman dalgalı E defteri 10 yıl saklama mecburiyetinin mükellefte olduğunu unutmamızı önemle hatırlatırım.
3 yıl geçerliliği bulunan bu sertifikalar bir adet akıllı kart içinde yer almaktadır. Bu kartlar mini akıllı kart okuyucu ile sahibine teslim edilmektedir. Akıllı kartların garanti süresi 3 (üç) yıldır. Garanti süresi, akıllı karta yüklü Sertifikanın üstünde yazan geçerlilik başlangıç tarihi ile başlar.
Mali mühürlerin 3. yılının bitmesine yakınlaşılmasıyla Mali mühür yenileme süreci başlar. Mali mührün yenilenebilmesi için Kamu Sertifikasyon Merkezi'nin internet sitesi üzerinden başvuru yapılmalıdır.
Mali Mühür Yenileme Süreci
Mali mühür sertifikaları 3 yıl süre ile kullanılmaktadır. Süresi bitmek üzere olan sertifikalar için kayıtlı e-posta adresine 3 ay, 2 ay, 1 ay ve 1 hafta kala hatırlatma mailleri gönderilmektedir.
e-Fatura kullanmak isteyen tüzel kişilerin mali mühür alması zorunludur. Mali mühre Kamu SM internet sayfası üzerindeki formu doldurarak başvurabilirsiniz. Mali mühür elektronik fatura başvurusunda firmayı sisteme tanımlamak amacıyla kullanılır.
e-Fatura uygulamasına başvuran mükellefler için üretilen mali mühürler şirketin vergi numarası ve ünvanına üretilmektedir. GİB-Portal yöntemi için, eğer şubelerinizde fatura düzenliyorsanız ikinci bir Mali Mühür daha almalısınız. Şubeleriniz için aldığınız mühürde de merkezin vergi numarası ve ünvanı yer alacaktır.
Mali mührün 3 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Firma unvanında bir değişiklik olduğu takdirde; eski unvan ile alınan mühür, geçerliliğini yitirdiği için yeni unvan ile tekrar mali mühür başvurusu yapılmalıdır.
Sadece GİB Portal üzerinden ve e-faturaya geçiş yapmadan kesilen e-arşiv faturalar için mali mühür şartı bulunmamaktadır. Yalnız, e-Fatura ve e-arşiv uygulamasına geçiş yapılırken mali mühre ihtiyaç vardır ancak şahıs firmaları mali mühür yerine e-imza ile bu geçişi gerçekleştirebilir.
Henüz bir mali mühür başvurunuz yoksa, e-fatura ön başvurusu yapılamamaktadır. Mali mührünüzün üretimde olduğuna dair bilgi KamuSM'den GİB'e gelmişse, bu düğme aktif olur. KamuSM'den bu bilgi gelmedikçe Başkanlığımızca ayrıca bir işlem yapılamamaktadır.
Kullanım süresi dolmuş ya da dolacak olan elektronik imzanızın yenilenmesi için öncelikle https://e-imza.metu.edu.tr adresine giriş yaparak YENİLEME başvurusu yapmanız gerekmektedir.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Birden fazla mali mühür alabilirsiniz.
Kurumsal firmalar tüm e-Belge uygulamalarını kullanabilmek için mutlaka Mali Mühür edinmek durumundadır. Bunun tek istisnası şahıs şirketleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri