Mardin Müzesi, hafta sonları ve Pazartesi dışında 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Giriş ücreti kişi başı 12.5 TL'dir. Mardin şehir merkezinde Şar mevkiinde bulunan Mardin Kalesi, merkeze 1 km uzaklıktadır.
Açılış Saati: 08.00 Kapanış Saati: 17.00 Pazartesi günleri kapalı. Adres: Şar Mahallesi, 1. Cadde Cumhuriyet Meydanı, Artuklu, MARDİN Güncel bilgiler için lütfen web sitesini ziyaret edin.
Ziyaret Saatleri
Açılış Saati: 10.00 Kapanış Saati: 19.00 Her gün açık. Adres: Oğuzköyü/MARDİN Güncel bilgiler için lütfen web sitesini ziyaret edin.
Bulunduğu bölgenin kültürel ve tarihi birikimini temsil eden sikke, kılıç, figürin, kahve takımı ve hamam eşyası gibi eserlerin sergilendiği Mardin Müzesi'ne giriş ücreti 50 TL olarak belirtilir. Buna ek olarak Mardin Müzesi'ni keşfetmek isteyen öğrencilerin ödemeleri gereken indirimli giriş ücreti 25 TL'dir.
Kasımiye Medresesi haftanın her günü ziyaretçileri için kapılarını açık tutuyor. Giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor olması ise hem yerel hem yabancı turistler tarafından yoğun bir ilgi görmesini sağlıyor.
İlgili 16 soru bulundu
Mardin kaç günde gezilir? derseniz Mardin ve çevre gezileri için minimum 2 günlük bir gezi planlamanızı tavsiye ederiz.
Hala askeri alan olarak kullanıldığı için çıkması ve görülmesi yasak bir kale. Mutlaka açılmalı ve bunun sayesinde turizm canlanır. Bir diğer ismi de Kartal Yuvası olan Mardin Kalesi tahmini M.S 300 yıllarda yapıldığı düşünülmekte dir.
Sivil:50 TL öğrenci:30 TL. Gidip görülmesi gereken bir yer. Muze kart geçmiyor. Rehber eşliğinde geziliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz olduğunu duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz, diğer vatandaşları için de yıllık ziyaret bedelinin 60 TL olduğunu duyurdu.
Gastronomik değerlerinden sembusek, ikbebet, kibe, kaburga dolması ve imlebes (badem şekeri) için coğrafi işaret alan Mardin, hem kebap hem tencere yemekleri ile de ünlüdür. Soğan Kebabı, Kibbe (İşkembe Dolması), Dobo, Zingil ve İrok (Mardin usulü içli köfte) şehrin en ünlü yöresel yemekleri arasında.
Mardin, yaz aylarında oldukça sıcak ve kurak bir havaya sahip olduğu için özellikle bahar dönemlerinde keyifle gezilebilecek bir şehir. Bu sebeple şehrin tarihî konumlarını gezebilmek için bahar aylarını tercih edebilirsiniz.
Mardin Müzesi'nde, Eski Tunç, Orta Tunç, Geç Tunç, İlk Demir Çağı, Assur, Urartu, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı devirlerine ait seramikler, damga ve silindir mühürler, sikkeler, kandiller, figürinler, gözyaşı şişeleri, takılar ve vazolar sergileniyor.
Çok kültürlü tarihi ve etkileyici turistik mekanları ile modern ve gelenekseli buluşturan Mardin seyahatinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Sakıp Sabancı Mardin Müzesi, Mardin Çarşı, Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, Deyrüzzaferan Manastırı, Mor Behnam Kırklar Manastırı, Mardin Müzesi, Ulu ...
Ziyaret Günleri: Haftanın 7 günü 08:00 - 17:00 saatleri arasında her saat başında manastırın rehberleri aracılığıyla turlar düzenlenmektedir.
Mardin ve Kefertüth Metropoliti Aziz Hananyo' nun 793 yılından başlayarak büyük bir tadilat yapmasından sonra Manastır onun adıyla, Mor Hananyo Manastırı olarak bilindi. Altında 4500 yıllık tarihe sahip bir Gunes Tapınagı olan bu Kadim yapı 1116 dan 1932′ ye kadar bütün Süryani patrikhanelerinin merkezi idi.
Manastır, din görevlilerinin ve kendini dine adayan kimselerin bir arada yaşadığı dinî yapıdır. Hristiyanlıkta, Budizm'de ve Hinduizm'de önemli bir yer tutar. Genelde şehirden ve uygarlıktan uzakta, ulaşılması zor alanlara kurulurlar.
Mardin Kalesi / Mardin Kalesi askeri bölge olması nedeniyle ziyaretlere kapalıdır.
Mardin Kalesi
10. yüzyılda Hamdaniler tarafından inşa edilen kale, 1 km. uzunluğunda, 30-150 m. genişliğindedir. Çeşitli zamanlarda Mardin'e uğrayan gezginlerin verdikleri bilgilerden kalede çok sayıda yapı olduğu anlaşılmaktadır.
Güneydoğu'da, ezan ve çan sesinin birbirine karıştığı, dillerin ve dinlerin kenti olarak bilinen Mardin'de, herkes 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi'nin ne zaman turizme kazandırılacağını konuşuyor.
Bir gününüzde Eski Mardin'i, bir günde Midyat ve civarını, 1 gününüzde ise müzeleri ve alışverişli meselelerinizi halledebilirsiniz. Yani eğer panik içinde geçmeyen, her şeyi özümseyerek, yerlisiyle muhabbetinizi ederek, yemeğinizi doya doya yediğiniz bir gezi geçirmek istiyorsanız mantıklısı bu.
Mardin'de seyahat ederken gruplar halinde seyahat ediyorsanız daha büyük bir araç kiralayabilirsiniz. Şehirde gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin çokluğu sebebiyle Mardin araç kiralama işlemi yapmanız faydanıza olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri