Güzelliğiyle bizleri büyüleyen Mardin, Türkiye'nin bol tarihli, kültürlü, yemekleri baştan çıkarıcı, el sanatları harika, birçok mezhebe ev sahipliği yapan, mimarisi dünyada sayılı olan orijinal bir şehrimizdir.
İlgili 23 soru bulundu
Mardin kaç günde gezilir? derseniz Mardin ve çevre gezileri için minimum 2 günlük bir gezi planlamanızı tavsiye ederiz.
Mardin, yaz aylarında oldukça sıcak ve kurak bir havaya sahip olduğu için özellikle bahar dönemlerinde keyifle gezilebilecek bir şehir. Bu sebeple şehrin tarihî konumlarını gezebilmek için bahar aylarını tercih edebilirsiniz.
Mardin denilince akla gelen meşhur yemeklerin başında sembusek, ikbebet, kibe (işkembe dolması), kaburga dolması, soğan kebabı, dobo, zingil ve irok (Mardin usulü içli köfte) gelmektedir.
Telkarisi, kahvesi, sabun çeşitleri, bakır eşyaları ile Mardin seyahatinizi hatırlatacak harika hediye seçenekleri bulabilirsiniz. Tarih boyunca Süryaniler için önemli bir merkez olan Mardin'de; Süryani kahvesi, Süryani çöreği, Süryani şarabı, Süryani çayı ve daha pek çok Süryani ürünü hediye olarak alınabilir.
Geleneksel Mardin mutfağının vazgeçilmezi şerbetler, yaz aylarında serinlemek isteyenler için hem göze hem damağa hitap ederken, mor reyhan şerbeti ferahlık verip harareti gideriyor. Mardin kültüründe geçmişten bugüne nişan şerbeti olarak bilinen reyhan şerbeti, sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi haline geldi.
Mardin deyince akla gümüş işlemeciliği (telkari) gelmektedir.
Meşhur sıra gecesi, Mardin Konağı'nda yaşanır.
Misafirperver insanları ile hoşgörü şehri Mardin gezinize en az 3 - 4 gün ayırarak hem merkezi hem de çevre ilçeleri doyasıya gezebilirsiniz.
Evet, kışın Mardin biraz soğuk olabilir ama yine de şehrin sokaklarında mistik bir gezintiye çıkmak içini ısıtacaktır diye düşünüyoruz. Karlı günlere denk gelirsen, şehri bambaşka bir açıdan görmenin ve fotoğraflamanın tadını çıkarabilirsin. Eski Mardin evleri, üzerlerine karlar düştüğünde oldukça fotojenik oluyor.
Turizm sezonu marttan kasım sonuna kadar devam etse de, hava şartlarının daha uygun olduğu mart-nisan-mayıs ve eylül-ekim-kasım ayları burayı ziyaret etmek için en ideal zamanlardır.
İlçenin tarihi hazinelerine kısa bir yürüyüş mesafesinde olduğu için yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz Midyat Gümüşçüler ve Kuyumcular Çarşısı, benzersiz atmosferiyle akşam yürüyüşlerine çıkmak için de ideal bir gezi alanı.
Bir gününüzde Eski Mardin'i, bir günde Midyat ve civarını, 1 gününüzde ise müzeleri ve alışverişli meselelerinizi halledebilirsiniz. Yani eğer panik içinde geçmeyen, her şeyi özümseyerek, yerlisiyle muhabbetinizi ederek, yemeğinizi doya doya yediğiniz bir gezi geçirmek istiyorsanız mantıklısı bu.
Mardin'de seyahat ederken gruplar halinde seyahat ediyorsanız daha büyük bir araç kiralayabilirsiniz. Şehirde gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin çokluğu sebebiyle Mardin araç kiralama işlemi yapmanız faydanıza olur.
Boğaz manzaralı yerler: Çamlıca Tepesi
Çamlıca Tepesi, İstanbul manzara tepeleri dendiğinde ilk akla gelen yerlerdendir. 268 metre yüksekliğe sahip olduğu bilinen bu yemyeşil tepeden İstanbul Boğazı, Rumeli Hisarı ve Tarihi Yarımada görülebilir.
Köprü Tüm Bölüm & Sezonları Full HD İzle | puhutv.
-Ortaköy sahili: İstanbul'un iki önemli köprüsünün tam ortasında bulunan Ortaköy'den boğaz manzarası izlemek ideal bir konumdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri