Lisanslı futbolcu sayısı 466 bine ulaştı - Arama Sonuç Sayfası TFF.
Türkiye'de lisanslı futbolcu sayısının 466 bin 445'e ulaştığı açıklandı.
Yine bu rapora göre dünyada 301 binin üzerinde futbol kulübü, 1,752 milyonun üzerinde futbol takımı, 840 binin üzerinde futbol hakemi ve 113 binin üzerinde profesyonel futbolcu bulunmaktadır.
Almanya Futbol Birliği, bugün yaklaşık 26.000 kayıtlı kulüp, toplam 170.000 futbol takımı ve 2 milyondan fazla lisanslı futbolcu ile ve toplamda 6.696.494 üye barındıran dünyanın en büyük spor kuruluşudur. DFB çatısı altında 870.000 kadın üye ve 8600 kadın futbol takımı bulunmaktadır.
Lisanslı erkek sporcu sayısı fazla
Türkiye'de toplam 13 milyon 567 bin 158 lisanslı sporcu bulunuyor. Lisanslı sporcuların 8 milyon 962'si erkek, 5 milyon 566 bin 196'sı ise kadınlardan oluşuyor.
İlgili 30 soru bulundu
Yabancı oyuncu kontenjanı sürekli tartışma konusu olan Süper Lig'de, 2022-23 sezonunda 74 ülkeden toplam 311 yabancı futbolcu görev yaptı. Süper Lig'de bu sezon toplam 582 futbolcu forma giydi.
MADDE 8- LİSANSIN GEÇERLİLİK SÜRESİ (1) Herkes İçin Futbol Lisansı verildiği tarihten itibaren 36 ay süre ile geçerli olacaktır. (2) Lisans geçerlilik süresi dolan futbolcuların organizasyonlara katılmaları lisans işlemlerini yenilemelerine bağlıdır.
Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri'nden alınacak olan Sporcu Lisans bedeli tüm branşlarda 1,000 TL olup, bu bedel Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) banka hesabına yatırılacaktır.
Listenin birinci sırasında Lionel Messi yer alırken, Cristiano Ronaldo, Maradona'nın ardından üçüncü sıranın sahibi oldu. Galatasaray'ın unutulmaz isimlerinden olan ve sarı-kırmızılı formayla birçok kupa kazanan George Hagi ise listeye 100. sıradan girmeyi başardı.
Süper Lig'in 2023-2024 sezonunda 8+3 kuralı devam edecek.
Türk Milli Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmayan en fazla 14 futbolcuyla sözleşme imzalanıp, tescil ettirilebilirler. Eğer 14 futbolcu hakkı da kullanılırsa, en az 1'inin 01.01.1999 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunludur.
Türkiye'den en iyi dereceyi elde eden Galatasaray, 46. sırada kendine yer buldu. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2021 yılındaki ulusal ve uluslararası organizasyonlarda oynanan maçları baz alarak hazırladığı ”Dünyanın En İyi Futbol Takımları” sıralamasını açıkladı.
Amatör lisans aldıktan sonra profesyonel lisans almak için öncelikle 5 yıl futbol oynamanız gerekir. Profesyonel lisans aldıktan sonra bu lisans ile kulüplere transferiniz gerçekleşmektedir. Profesyonel lisansa sahip futbolcular amatör ya da profesyonel liglerde futbol oynayabilmektedir.
Lisans işlemleri Bölge Müdürlükleri tarafından yapılır.
Sporcu lisanslı sorgulama işlemleri online site üzerinden gerçekleşmektedir. Sporcular lisans sorgulamalarını https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden yapmaktadır.
TFF antrenör eğitmenleri eşliğinde düzenlenen TFF C kursunun ardından "TFF C" lisansı almaya hak kazanan antrenörler, her yaş grubundaki amatör futbol faaliyetlerinde ve bayan futbolu takımlarında teknik sorumlu olarak görev yapabilecek.
TFF Grassroots C eğitimini tamamlayan kişiler, Türkiye Kadınlar Ligi'nde ve amatör kulüplerde yardımcı antrenör olarak görev alırlar. UEFA PRO eğitimini tamamlayan antrenörler ise FIFA, UEFA ve ülke federasyonlarınca gerçekleştirilen müsabakalara katılan tüm takımlarda görev almaktadırlar.
Amatör Futbolcu Lisans ve Transfer Talimatı'nın 6. ve 7. maddeleri değiştirildi. Lisans çıkartma yaşının 8 olduğu belirtilen talimatın 6. maddesi değiştirilerek lisans çıkartma yaşının her sezon öncesi Federasyonca belirlenmesi kararlaştırıldı.
(1) Amatör bir futbolcu, 15 yaşını doldurmuş olması kaydıyla, bu talimat hükümlerine uygun olarak profesyonel futbolcu statüsünü kazanabilir. 18 yaşın altındaki amatör futbolcuların profesyonel statüye geçişlerinde, adına tescilli oldukları kulübün yazılı muvafakatinin alınması zorunludur.
Daha on yıl öncesine kadar 32, 33 veya 34 yaşına gelen futbolcular “yaşlı” olarak yorumlanırken, günümüz futbolunda bu yaştaki oyuncular olgunluk dönemine geçiş yapan isimler olarak değerlendiriliyor. Modern futbolda önemli isimler de içinde olmak üzere oyuncular 40 yaşını kariyer planlamasında zorlamaya başladı.
Bu grupta belirli bir süre oynamak şarttır. Bu sürenin sonunda 'amatör lisans' alınarak futbol kariyerine ilk adım atılır. Gençler Grubu: Amatör lisans alındıktan sonra takribi 5 yıl daha kulüpte futbol oynamaya devam etmek gerekmektedir. Yaş aralığı 17 ile 19 olan bu grupta, profesyonel lisans için futbol oynanır.
Böylece önümüzdeki sezonda da süper lig takımları, sahadaki 11 futbolcusunun 8'ini yabancılardan seçebileceklerdir; 3 oyuncunun Türk olması yeterlidir. Formül olarak “8+3 kuralı” budur. Dolayısıyla süper lig takımlarımızın sahadaki oyuncu oranları yüzde 27 Türk, yüzde 73 yabancı olabilmektedir.
Lig'de ise yabancı oyuncu kuralının geçen sezonki gibi devam edeceği açıklandı. Takımların, ilk 11'de 5, maç kadrosunda ise 7 yabancı oyuncu bulundurabileceği ve toplam 8 oyuncuya lisans çıkarabileceği kaydedildi.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı değişikliklerle birlikte 2022/23 sezonunda Süper Lig uygunluk kriterleri şu şekilde olacak: 14 olan yabancı oyuncu sayısı 21 oldu. 35 kişilik kadro bildirilebilecek. İlk 11'de 3 yerli oyuncu kuralı devam ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri