M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık eğitim-öğretiminin amacı, öğrenciye Avrupa Ortak Dil Kriterleri (AODK) düzey tanımlarına uygun dört temel dil becerisini tamamen yabancı dille eğitim veren birimlere kayıt olmuş öğrenciler için en az B2.1 düzeyine, ulaştırmaktır.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
Marmara MÜYYES Zor mu? Marmara MÜYYES sınavı soru çeşitliliği, yazma bölümünün sınavdaki ağırlığı ve süre kısıtlamasından dolayı diğer bir çok üniversitesi hazırlık atlama sınavına göre kolay bir sınav değildir.
İNGİLİZCE HAZIRLIK DERS PROGRAMI
NOT: TÜM HAZIRLIK SINIFLARI GÖZTEPE YERLEŞKESİNDEDİR.
Madde 5 – Hazırlık eğitiminin normal süresi ön lisans ve lisans öğrencileri için iki yarıyıldır. Başarısız olmaları halinde en çok iki yarıyıl süreli destek eğitimi uygulanır. Türkçe ve yabancı dil hazırlık programlarını birlikte yürüten yabancı uyruklu öğrenciler için hazırlık eğitimi süresi en çok üç yıldır.
İlgili 31 soru bulundu
Öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen yeterlilik sınavından geçer not alamadıkları veya uluslararası sınavlarla dil yeterliliklerini kanıtlayamadıkları takdirde, öğrenim görecekleri bölümün yabancı diline göre Hazırlık Programı'na katılmak zorundadırlar.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Üniversitenin yabancı dil hazırlık eğitimi; kısmen (%30) veya tamamen yabancı dille (%100) eğitim-öğretim yapılan programların hazırlık sınıflarını ve Türkçe eğitim-öğretim yapılan programlarda uluslararası öğrencilerin bir yıl süreli Türkçe hazırlık sınıflarını kapsar.
Bir örnek vermek gerekirse, A Programında hazırlık eğitimine başlayan bir öğrenci için haftalık ders saati, 24 saat yüz yüze sınıf içi eğitim + 10 saat çevrimiçi çalışma olmak üzere toplamda 34 saat olarak öngörülmüş ve hazırlık eğitimi müfredat çalışmalarına bu şekilde dâhil edilmiştir.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Hayır. İsteğe bağlı hazırlık eğitimimiz bulunmamaktadır. Hazırlık okulunun ne zaman açılacağını ve MÜYYES tarihlerini nasıl öğrenebilirim? Hazırlık okulunun açılış zamanını ve MÜYYES tarihlerini akademik takvimimizden öğrenebilirsiniz.
İngilizce, Almanca, Fransızca ve Yabancılar için Türkçe Hazırlık Programları'ndaki öğrenci ve öğretim görevlilerinin faydalanabilmesi için planlanan çevrimiçi platform, açık kaynaklı bir yazılım olan MOODLE altyapısını kullanmaktadır.
B2 seviyesi iyi derecede İngilizce bildiği kabul edilen ancak ileri seviye kabul edilebilmek için henüz erken bir seviyedir. Aslında tam bu nokta ingilizce özel ders veya online ingilizce eğitim almak için de en optimum nokta olarak bilinir.
Hazırlık sınıfındaki dönem sonu ortalamam diploma notumu etkileyecek mi? Hayır. Diploma notu 9., 10., 11. ve 12. Sınıfların dönem sonu puanı ile oluşur.
İngilizce Hazırlık biriminde sınıflar Seviye Belirleme Sınavı sonucunda belirlenen iki programdan oluşur: A programı: haftada 22saat ders. B programı: haftada 20 saat ders.
Üniversitemiz 2022 Türkiye sıralamasında 16.sırada yer almaktadır. Bu sayfa Akademik Gelişim Birimi tarafından en son 29.11.2023 13:46:49 tarihinde güncellenmiştir.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
İşte detaylar... HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİ KYK YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR Mİ? Üniversitelerin hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler KYK yurt başvurusunda bulunabilmektedir.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
İngilizce Yeterlik Sınavları başarı notu 60 ve üstüdür. İngilizce Yeterlik Sınavı tek veya çok aşamalı olarak yapılabilir. Bu sınavın uygulanış şekli, Yüksekokul Müdürlüğünce kararlaştırılır.
Main Course: Lisans hazırlık sınıfı öğrencileri 2 dönem boyunca haftada toplam 24 saat ders alırlar. Her dönem 12 saat "Main Course" dersi alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri