80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
YDS'den 70 almak için 56 soruyu doğru yapmanız gerekiyor.
- 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. YDS'de Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir? YDS'ye giren doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir.
80-89 puan arası B seviyesi. 70-79 puan arası C seviyesi. 60-69 puan arası D seviyesi. 50-59 puan arası E seviyesi.
İlgili 17 soru bulundu
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
YÖKDİL sınavının sonucunda elde edilen puanlar, Avrupa Dil Portföyü'ne (CEFR) göre belirli bir dil seviyesini ifade eder. Aşağıdaki tablo, YÖKDİL puanlarına karşılık gelen CEFR dil seviyelerini göstermektedir: 90-100 puan: C2 seviyesi. 80-89 puan: C1 seviyesi.
C1 İngilizce seviyesi, işte ya da akademik bir pozisyonda tam hakimiyet sağlar. C1 seviyesi, İngilizce konuşulan bir ülkede tam kapsamlı karar verme hakkı da sağlar. Resmi CEFR ilkelerine göre C1 İngilizce seviyesindeki bir kişi: Geniş yelpazedeki zorlu ve daha uzun metinleri anlayabilir ve tam anlamını kavrayabilir.
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
- 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
C1 seviyesine gelmeden önce İngilizce öğrenmek isteyenlerin önünde bitirmeleri gereken 2 kur bulunur. Her kur için 3 ay gibi bir sürenin belirlendiğini varsayarsak C1 seviyesine gelmek için 6 aylık bir eğitimden geçmeniz gerekir.
C2 İngilizce Seviyesi – Anadil Seviyesi (Proficient)
Okuduğunuz ve duyduğunuz her şeyi tam olarak anlayabilirsiniz. Sözlü ve yazılı tüm bilgileri özetleyebilir ve baştan yazabilirsiniz. Kendini anlık, akıcı ve net bir şekilde ifade edebilirsiniz.
ÖSYM tarafından yapılan birçok sınavda 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulaması YDS sınavında yoktur. YDS de her sorunun değeri 1,25 puandır. Örneğin sınavdan 65 alması gereken bir adayın 52 net yapması gerekmektedir. YDS SINAVININ SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?
TOEFL'da çok zor, kullanılmayan veya kullanıştan kalkan kelimeler yoktur, YDS ise, ana dilin İngilizce olup kelimeyi bilmeyen kelimeler ve gramerler olabiliyor.
Zorluk derecesini somut olarak ifade etmek gerekirse, YÖKDİL'den 70 alan bir aday YDS'den 50-55 bandında bir puan alabilir.
B2 (Orta Üstü): Daha karmaşık konuları tartışabilme, anlama ve ifade edebilme yeteneği. C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme. C2 (Uzman): Her seviyede, hatta ana dil seviyesinde akıcılıkla konuşabilme.
İngilizce C1 (Advanced) Seviyesi
Rahat bir şekilde kendini akıcı ve anlık olarak ifade edebilir. Dili profesyonel, akademik ve sosyal amaçlarla esnek bir şekilde kullanabilir. Karışık konular hakkında bağlaçların, karışık cümlelerin bulunduğu zor cümleleri doğru bir şekilde kurabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri