İçmeler Plajı
Masmavi denizi yılın çoğu dönemi serinletici etkiye sahiptir. Yumuşacık kumlardan oluşan plajı ise özellikle çocuklu ailelerin İçmeler 'de rahat saatler geçirebilmesini sağlar. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün bir arada doyasıya yaşandığı bir adrestir.
Marmaris tekne turu ne kadar? Marmaris tekne turu 2023 yılında yetişkinler için 350 lira, 6 – 12 yaşındaki çocuklar için 200 lira, 0 – 6 yaşındaki çocuklar için ücretsizdir.
İlgili 32 soru bulundu
Marmaris Çarşısı'nın dışında Uzunyalı' da bulunan Alışveriş Merkezi ve Marina içi ve civarı da Marmaris'te alışveriş için önemli yerlerdir. Perşembe günleri Marmaris'te kurulan en büyük pazar olan; Perşembe Pazarı Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan pazar yerinde kurulur.Söz konusu pazar Pazar günleri de kurulmaktadır.
Marmaris yat limanı ve çarşı içinde çeşitli modellerde beyaz ve renkli şile bezi kıyafetlerden kendinize seçebilir ya da hediyelik olarak düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınıza Marmaris balı, zeytini, zeytinyağı, Datça'nın Bademi, kurutulmuş biber ya da kantaron yağı hediye alabilirsiniz.
Marmaris Datça merkezden yaklaşık 60 km uzaklıktadır.
Ynt: Marmaris mi Fethiye mi? Fethiye'de marina şehrin içinde ve yerleşim oldukça büyük. Yalancıboğaz, şehre uzak ve Marmaris büyüklük olarak Fethiye ile kıyaslanmamaz.
Marmaris; tatil olanakları, tarihi ve muhteşem doğasıyla ülkemizin görülmesi gereken yerleri arasında yer almaktadır. Marmaris'e 3-4 gün ayırmanız bölgenin tadını çıkarmak için yeterli olacaktır. Ancak çevrede bulunan eşsiz güzellikteki koylarda kaybolmak için bu süreyi dilediğiniz kadar uzatmanız da mümkün.
Doğanın ve denizin en tatlı zamanları yakalanmak isteniyorsa, ilkbahar ve sonbahar ayları en doğru tercih olacaktır. Mayıs ya da eylül ayları, Marmaris'in doğal güzelliklerinin şölen gibi sergilendiği en güzel aylardandır. Kasım ayı çok yağışlı, ocak ayı da en soğuk aylarıdır.
Kızkumu plajı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Orhaniye yolu üzerindeki plajdır. Doğal bir oluşumdur. Orhaniye Köyü'nü çevreleyen kayaların gece ve gündüz sıcaklık farkı, donma ve aşınma gibi sebeplerle parçalanması ve sel suları tarafından çakıl ve kum olarak denize taşınması yoluyla oluşmuştur.
İçmeler ile Marmaris arasındaki mesafe 8 km'dir. Turuncu renkteki dolmuşlar ile 3 TL karşılığında Marmaris'ten İçmelere gidebilirsiniz. Marmaris otogar ile İçmeler merkeze uzaklık otobüsle yaklaşık 15 dakika sürer.
Plajı ve denizi çok güzel,su ılık. Hafta sonu çok kalabalık hafta içi de erken gitmekte fayda var.İçeriye giriş ücreti ve şezlong yada piknik masası için ücret veriliyor,dışardan yiyecek içiçek getirmek serbest.
Koyda bulunan Turunç Halk Plajı'na ücretsiz bir şekilde girebilirsin ama bu plaj biraz küçük ve bu yüzden kalabalık olabiliyor. Ayrıca Turunç'ta dalış da yapabilirsin çünkü deniz dalış için oldukça uygun.
Marmaris ilçe merkezinde, Marmaris Kalesi'nin yaklaşık 600 metre batısında yer alan Uzunyalı Plajı, bölgenin en kalabalık plajları arasındadır. İlçe merkezinden Uzunyalı Plajı'na ulaşımlar yürüyerek kolaylıkla yapılabilmektedir. Uzun bir sahil şeridinde konumlanan plajın denizi Mavi Bayrak statüsüne sahiptir.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Yaz sezonu boyunca her gün düzenlenmektedir. Sabah saat 9:00'da Marmaris, İçmeler, Armutalan bölgelerinde konaklayan misafirlerin konakladıkları tesislerden alınması ile başlamaktadır. Tekne saat 10:00 civarı Marmaris limanından hareket ederek tura başlar.
Marmaris'in Meşhur Gıyam Tatlısı Tarifi - Özlem & Yasin ile Mutfağım Şahane - YouTube.
Marmaris'in eski adı Physkos. Karia'nın liman kenti olarak gelişmişti. Antik kentten günümüze çok şey ulaşamadı, kimi kalıntıları kuzeydeki Asartepe'de görebilirsiniz. Ama bu kalıntılar çok azdır ve ancak arkeologları ilgilendirebilecek durumdadır.
Fiskos kentin ilk adıdır. Bugün Asartepe denilen mevkide kalıntıları görülebilir. Halk inanışına göre Kanuni Sultan Süleyman, buradaki kaleyi şanına layık görmemiş ve “Mimar As!” demiş. Bu söz zamanla “Marmaris” şeklini almış.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri