Masa camını sağlamlığı acısından genellikle 8 mm ve 10 mm kalınlığı arasında cam kullanılır . Bu sayede masa camlarına, ağır şeyler konulduğu takdirde kırılmasını minimum seviyeye düşürür ve tehlikeyi bir hassa önler .
Temperli cam masa dayanıklı özelliği ile çok büyük darbeler almadıkça kırılmayan bir yapıdadır. Bu camlar, ev dekorasyonunda ise masalarda, sehpalarda kullanılır.
En sık kullanılan 8 mm ve 10 mm olan temperli camlar standart camlara göre 5 kat daha yüksek dayanıklılığa sahiptir. Dolayısı ile patlamalara karşı dayanıklıdır. Görüldüğü üzere temperli camların ebatları söz konusu olduğunda karşımıza farklı seçenekler çıkmaktadır.
6mm delikli Cam inci boncuk. Paketinde 1 kilo vardır.
Genel olarak, cam balkonlarda kullanılan camların kalınlığı 8 mm ile 12 mm arasında değişebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Cam kalınlığı ölçer esas olarak camın kalınlığını ve ara hava tabakasının kalınlığını ölçmek için kullanılır. Lazer yansıma prensibi kullanılarak, camın ve hava ara katmanının kalınlığı camın bir tarafına yerleştirilerek ölçülebilir, bu özellikle kumpas gibi aletlerin ölçülmesinin zor olduğu yerler için uygundur.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
Cam ölçüleri, 1. cam kalınlığı + ara boşluk + 2. cam kalınlığı şeklinde verilir. Örneğin 4 + 12 + 4 mm bir camın 1. cam kalınlığı 4 mm, iki cam arasındaki boşluk 12 mm, 2. cam kalınlığı ise 4 mm anlamına gelmektedir. Ara boşluklar yaygın olarak 12 mm yada 16 mm dir.
Bunun dışında ev ve endüstriyel tip fırınların kapaklarında, cam masa ve sehpalarda, cam tabak ve pişirme tepsilerinde de kullanılmaktadır. Temperli camlar en az 3 milimetre kalınlığında olmak üzere, kullanılacağı ürüne göre yaklaşık 20 milimetreye kadar farklı kalınlıklarda üretilebilmektedir.
Kırılmaya, erimeye ve çatlamaya dayanıklı hale getirilmesi amacıyla ısıl işlem uygulanan cama temperli cam denir. Dökümü yapılmış olan cam, 600°C-700°C ısı verilmek ve ardından hava ile ani soğutma yapmak suretiyle temperlenir.
Kullanılan camın kalınlığı 8 veya 10 mm kalınlığında olmalıdır. Alüminyum kalınlığı en az 2 mm olmalıdır ve bu sayede uzun ömürlü kullanım sağlanacaktır. İmalat ve montaj uzman ekip tarafından yapılmalıdır. Kullanılan alüminyum saflık oranı %95 civarında olmalıdır.
PVC yani Poli Vinil Clorür malzemeden yapılan ve pencere dış ölçüsü ile görünüş şeklini belirleyen çerçevelere PVC pencere kasası adı verilir. Standart pencerelerde kullanılan tüm kasalar yani kemerli kasalar, eğik ve düz kasalar PVC pencereler için de kullanılır.
Temperli camlar eşit kalınlığa sahip diğer normal camlara göre en az 5 kat saha sağlamdır. Bu nedenle kırılma olasılığı çok düşüktür.
Kurşun geçirmez cam kalınlığı 19 ve 89 mm arasında değişir. Kurşun geçirmez cam mücevher mağazaları ve elçilikler gibi güvenlik gerektiren binaların pencerelerin ile askeri ve özel taşıtlarda kullanılır.
Farklı satıcılar farklı fiyatlar sunabilir, bu nedenle fiyat araştırması yapmak önemlidir. Lamine camın m2 fiyatı, yukarıda belirtilen faktörlere göre değişebilir. Ortalama olarak, temperli lamine camın m2 fiyatı 150-300 TL arasında, standart lamine camın m2 fiyatı ise 80-150 TL arasında değişebilir.
Bu işlem sonunda normal camdan daha kalın cam benzeri bir malzeme oluşur. Polikarbonat sert şeffaf bir plastiktir. Bu malzeme genellikle Lexan, Tuffak veya Cyrolon markaları ile bilinir. Kurşun geçirmez cam kalınlığı 7 milimetre ve 85 milimetredir.
Çaplığı ölçmek için camın köşelerini çapraz olarak bir iple birleştirin. İplerin kesişme noktası arasında bir farklılık yoksa bu cam çap değil demektir. Eğer bir farklılık varsa bunu çentil ile ölçtüğünüzde elde ettiğiniz değer camın kaç mm olduğunu gösterir.
Ürün hakkında:Yangına dayanıklı cam, yangın olmayan tarafa alev, duman ve ısıyı geçirmeyen özel bir cam türüdür. E, EW ve EI olarak sınıflandırılırlar. Camın koruma özelliklerini koruyabildiği süre (dakika olarak) camın sınıfını belirler.
Cam balkon hesaplama nasıl yapılır sorusunun kabaca cevabı; balkonun toplam uzunluğu ile yüksekliğinin çarpılarak metrekaresi bulunur. Ortaya çıkan metrekare ile cam balkon metrekare fiyatı çarpılarak fiyat hesaplaması yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri