Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Ellerinizi sıcak suda mümkünse deterjanlı suda bir süre bekletin. Ayrıca aseton da silikonu çözebilen bir malzemedir. Sonrasında elinizi kesmeyecek sert bir cisimle silikonu kazıyarak temizleyebilirsiniz.
Burada kararmış silikonu gidermenin en iyi yolu bir maket bıçağı veya sert plastikten mamul bir spatula ile silikonu kaldırıp, söküp sıyırmak ve sonrasında kalan kalıntıları aseton veya alkol benzeri çözücü sıvılarla silerek temizlemektir.
Cam kenarlarındaki silikon eskidiğinde, kalıp şeklinde sökülmelidir. Maket bıçağıyla dikkatli bir şekilde temizleyebilirsiniz. Eğer maket bıçağı işe yaramıyorsa, sıcak hava tabancasını kullanabilirsiniz. Silikonu çıkardıktan sonra alkol ve sünger kullanarak temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.
Silikon Kalemi: Eski silikon temizleme yöntemleri arasında en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan silikon kalemi, silikonu sökmenize gerek kalmadan yenilenmiş görüntü elde etmenizi sağlar. Kirlenen silikonu nemli bir bezle silin. Sonra tüp şeklindeki silikon kalemini ilgili yerlere sıkarak uygulayın.
İlgili 43 soru bulundu
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Karbonat, Sirke ve Limon
Az miktarda karbonatı yine az miktarda su ile karıştırıp macun kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı diş fırçası ile sararan telefon kılıfınıza sürün ve ardından yıkayıp kurulayın.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Sararan duşakabin lastiklerini temizlemek için, karbonat ve beyaz sirke eşit miktarda karıştırılarak bir macun oluşturulur. Macun lastiklerin üzerine sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekletilir. Ardından, bir diş fırçası veya yumuşak kıllı bir fırça ile lastikler ovulur ve suyla durulanır.
Cam yüzeylerden Japon yapıştırıcısını silmek için asetonu yüzeye dökün ve cama zarar vermeden kazımaya başlayın. Asetonu dilediğiniz her doku için kullanabilirsiniz. Çok kısa sürede yapışkanı yumuşatacak ve yüzeyden kaldıracaktır.
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Dolgu ve İzolasyonda Silikon ve Mastik
Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Silikon uzun ömürlü bir malzeme olmasına rağmen su ile çok fazla temas ediyorsa zamanla kararma ve küflenme oluşmaktadır. Akfix 100D Duşakabin Silikonu lavabo ve fayans gibi ıslak alanlarda tam kapatıcılık sağlar.
Silikon Mastikler
Uzun süre elastikliğini korur ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca, diğer sızdırmazlık malzemelerinin çoğundan daha az çekme eğilimi gösterirler ve hemen hemen her malzemeye yapışabilir.
Asetoksi ve akrilik esaslı mastikler oldukça iyi renk kararlılıklarına sahiptirler. Nötr esaslı silikonlar ise kimyasal sıvılar veya buharları ile temasın olduğu birçok durumda sararmalara karşı daha hassas yapıdadırlar.
Birkaç istisna durumla birlikte genel olarak mastik kullanılan her alanda da silikon da kullanılabilmektedir. Ancak iyi sonuç için mastiğin kullanım alanları ve silikonun kullanım alanları ayrı ayrı değerlendirmelidir.
Duşakabin camında hiç leke kalmaması için en iyi yöntemlerden biri saf sirke ve karbonat karışımıdır. Karşımı hazırlamak için bir kabın içine karbonat ve saf sirkeyi koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bir süngere yardımıyla macundan alarak duşakabin camına sürün.
Duşakabindeki kireç ve su lekesini çıkarmak için, öncelikle ortamın pH değerini dengede tutmak gerekir. Bunun için, karbonatlar ve sirke çözeltisi kullanmak en etkili yöntem olacaktır. Karbonatlar ve sirke, duşakabin lekelerini tümden ortadan kaldırmada oldukça başarılıdır.
Küçük bir kap içerisine bir fincan karbonat koyun ve üzerine bu karbonatı hamursu kıvama getirecek kadar sirke ekleyin. Elde ettiğiniz karışım tamamen homojen bir hal aldıktan sonra temizlemek istediğiniz bölgeye bir sünger yardımıyla sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından güzelce yıkayıp kurulayın.
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
En yaygın banyo küfü, siyah küftür ve genellikle seyreltilmemiş beyaz sirke en iyi çözüm yöntemlerinden biridir. Duşakabindeki veya bağlantı noktalarındaki silikon mastiklerde veya derz üzerinde küf bulunuyorsa eski bir diş fırçasını beyaz sirkeye batırarak bu alanları temizleyebilirsiniz.
Silikon yerine derz çimentosu en uygunudur. Kullanıldığı müddetçe, kir ve leke tutmuyor.
Bu malzeme, akrilik ve silikon UV ışığına maruz kaldığında tetiklenen bir oksidasyon reaksiyonu nedeniyle sararmaya başlıyor. Buna benzer bir reaksiyon ter ve yağ ile de meydana geliyor.
Evlerin demirbaş temizlik ürünü olan çamaşır suları, inatçı kir ve lekelere karşı çok etkilidir. Çamaşır suyu, şeffaf telefon kılıfını da temizlemek için etkili bir yöntemdir.
Ayrıca bulaşık deterjanı ve sıcak su yardımıyla da sararan şeffaf telefon kılıflarını kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Deterjan ve su karışımını bezinize alarak sararan kısımları silebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri