Mastikler genellikle sızdırmazlık, boşluk doldurmak, suyu ve havayı derzlerden uzak tutmak, yapı malzemelerinin doğal hareketlerini absorbe etmek ve estetiği arttırmak amaçlarıyla tercih edilmektedir. Silikon ve poliüretan ise temelde iki popüler sızdırmazlık maddesi olmaktadır.
Silikon ve mastik arasındaki başlıca genel farklar ise çoğunlukla silikon izolasyon yönteminde yapıştırma malzemesi olarak kullanılmaktadır. Mastik ise dolgu ve izolasyon ürünü olarak tercih edilir. Aynı alanlarda ikisi de hemen hemen kullanılabilir. Mastik boyanabilme özelliğine sahipken silikon boya tutmaz.
Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır.
Mastik nedir sorusu; sıvıların, havanın ve haşerelerin girmesini önlemek için yapı malzemeleri arasındaki boşlukları kapatmak veya yapıştırarak bloke etmek için kullanılan bir dolgu maddesi olarak yanıtlanabilir. Mastik yaygın olarak inşaatlarda yapıştırıcı ve dolgu macunu olarak kullanılmaktadır.
Dolgu ve İzolasyonda Silikon ve Mastik
Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
İlgili 44 soru bulundu
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Küvet, duş kabini ve lavabo gibi suyla direk temaslı bölgelerde silikon kullanımı daha çok tercih edilmektedir. Akrilik mastikler, silikon mastikler kadar suya dayanıklı olmadığından bu durum göz önünde bulundurularak silikon mastik tercih edilir.
Baskı çıtası ile duvar yüzeyi arasında kalan boşluğu doldurmak için kullanılır. Güneşten ve Ultraviyole ışınlarından kesinlikle etkilenmez.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Yaklaşık 45 dakika sonra yüzey kuruması başlar. Tam kuruma süresi 24 saattir.
Ahşap, PVC, demir ve alüminyum doğramaların montajında, Her türlü doğramanın sıva, denizlik ve diğer yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Eternit ve alüminyum çatı ve cephe plakalarının ve her türlü yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılır.
Beyaz çekomastik daha çok derz, duş, seramik, cam gibi yüzeylerde tercih edilirken siyah çekomastik daha çok dış cepheler için uygundur.
Derzlerin diğer yapı elemanları ile etkileşimlerinden ve hareket etme eğilimlerinden dolayı mastiklerin özellikle esnek olmaları gereksinimi doğmuştur. Sert ve mastik gibi elastik olmayan boyaların kullanılması sonucu mastik ile aynı hareket kabiliyetinde olmayan boyalarda çatlamalar oluşabilir.
Astarsız güçlü yapışkan özelliğini otomotiv,inşaat sektörü malzemesinde gösterir, cam,anod alüminyum,ahşap,metal,polyester,beton. Dayson PU mastik, çeşitli endüstrilerde birleştirme ve yapıştırma amaçlı kullanılır. Uygulama: Yüzeylerde pas,toz ve yağ gibi malzemelerden arınmış olması gerekir.
Dış cephe silikonu olarak bilinen ürünler binaların dış cephelerinde kullanılan hava şartlarına dayanıklı, yüksek mukavemetli silikon mastiklerdir. Bu yazımızda size dış cephe silikonlarının özelliklerinden bahsedeceğiz. Dış cephe silikonları kompozit derz silikonu olarak da bilinir.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Duşakabin camında hiç leke kalmaması için en iyi yöntemlerden biri saf sirke ve karbonat karışımıdır. Karşımı hazırlamak için bir kabın içine karbonat ve saf sirkeyi koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bir süngere yardımıyla macundan alarak duşakabin camına sürün.
Çatı izolasyon malzemeleri denildiğinde, su yalıtımı amaçlı kullanılan asfalt ve bitüm bazlı sıvı malzemeler, membranlar, boyalar ile pah bantları, mastik gibi yardımcı materyaller akla gelmektedir. Bunun dışında çatı kaplama malzemeleri olarak fayans döşeme, kiremit gibi malzemeler de kullanılmaktadır.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Akvaryum silikonunun duşakabinde kullanımı önerilmez. Duşakabinde kullanım için Somafix Duşakabin Silikonu S331 ürünümüzü öneririz.
SS 935 Mermer, Doğaltaş Silikonu
Doğaltaş, mermer, granit gibi yapı malzemelerinin derzlerinde kullanılabilen, tek bileşenli, havadaki nemle kürlenen, nötral yapılı, solvent içermeyen yüksek kaliteli %100 silikon mastiktir.
Dayson Silikon Ürünlerin Avantajları
İçeriğindeki nitelikli ürün ile güneş, su, nem gibi dışsal etkilere karşı oldukça dayanıklı bir inşaat malzemesidir.
Lavabo ile fayans arasında bulunan silikonunuz deforme olduysa veya hiç yoksa lavabo silikon çekme işlemi oldukça basit. Lavabo, duşakabin gibi banyo mutfak bölümlerinde şeffaf silikon kullanmanız çok daha estetik ve güzel bir görüntü ortaya çıkmasına sebep olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri