Öğrencilere Matematik Neden Zor Gelir? Matematik öğrenimi, soyut kavramların anlaşılmasını, problem çözme yeteneklerini ve mantıksal düşünme becerisini gerektirir. Bu kavramlar, bazı öğrenciler için soyut olduğu ve öğrenme tarzlarıyla uyumlu olmadığı için zorlayıcı olabilir.
Matematik zor olduğunu düşünmediğiniz sürece kolaydır. Mantık veya gerçek hayat ile de bağdaştırmamalısınız çünkü matematik pozitif bir bilim değildir. Üstüne koyarak ilerlediğinizde iyi bir matematik temeli oluşturmak hayal olmayacaktır.
Türkiye'de matematik dersinin zor bir ders olduğuna dair yaygın bir kanının hâkim olduğu gözlemlenmektedir (Başar, Ünal ve Yalçın, 2001). Öğrencide, bu zor kanısının oluşmasında çevre, aile, öğretmen vb. etkenlerin neden olduğu söylenebilir (Başar, 2001). 'Matematik en zor derslerden biridir.
Herhangi bir insanı çevirip matematik hakkında ne düşündüğünü sorduğumuzda genellikle alacağımız cevap bellidir. Matematik korkutucu, anlaşılması güç, karmakarışık işlemlerin yapıldığı zor bir derstir. Matematiğin korkulan bir ders olarak görülmesinin en temel sebebi önyargı ve bakış açısıdır.
İlgili 43 soru bulundu
"Matematik" terimini icat eden ve sadece matematik yapmak için matematik çalışmasını başlatan Pisagorculardı. Pisagor teoreminin ilk ispatı, teoremin uzun bir geçmişi olmasına ve irrasyonel sayıların varlığının kanıtı olmasına rağmen Pisagorculara atfedilir.
Numarofobi, Aritmofobi ya da matematik kaygısı, bir çeşit anksiyete bozukluğu, sayılarla ya da matematiksel bir durumla uğraşmaktan korkma. Aritmofobi bazen belirli sayılara duyulan korku olarak da görülebilir.
Veya (∨): İki basit önermenin "veya" ile bağlanmasıyla oluşan önermedir. Bu önermenin doğru olabilmesi için, önermelerden en az bir tanesinin doğru olması yeterdir. Ya Da (∨): İki basit önermenin "ya da" ile bağlanmasıyla oluşan önermedir.
Grigori Yakovleviç Perelman (Rusça: Григорий Яковлевич Перельман; 13 Haziran 1966), Matematikte çözülemeyen en büyük problemlerden biri olan Poincaré hipotezini çözen Yahudi kökenli Rus matematikçi.
Adım: Soruyu çözmeye değil, anlamaya odaklan
Yeni nesil matematik soruları karmaşık ve aşamalı bir yapıya sahip olduğu için anlaması da normal metinlere göre daha zordur; dolayısıyla bir öğrencinin soruyu tam olarak anlamadan yeni nesil matematik sorularını çözmesi mümkün değildir.
Yapılan çalışmalarda matematik öğrenmenin yalnızca %20'lik kısmının genetik faktörlere bağlı olduğu ortaya çıkmış. Bununla birlikte %80'lik kısımda olumlu öğrenme deneyimleri, fazlaca pratik, azim ve pes etmemek var.
Eğitim Bakanlığı'nın 5 bin 200 çocuk arasında yaptığı anketlere göre Matematik en zor ders. Kimya ve Fizik içeren "İnsan ve Doğa" dersi ise, 5. ve 6. sınıf öğrencileri tarafından en anlamlı olarak kabul ediliyor.
Cebir ve geometri genellikle öğrencilerin en çok zorlandığı konular arasında yer alır. Cebir, özellikle de denklemler ve eşitsizlikler, öğrencilere karmaşık gelebilir çünkü bu konular genellikle bir problemin birden fazla çözüm yolunu gerektirir.
Fark Matematik Lise Konu Analizleri
Matematik lise müfredatı genellikle öğrencilere zor gibi görünür. Bunun en büyük nedeni, geçmişten gelen analitik düşünme ve yönlenme sistematiğindeki boşluklardır. Lise matematik derslerindeki konular hem yeni hem de sayısı fazladır.
Karşılaştırma yapma, sınıflama yapma, sıralama, ölçme, neden-sonuç ilişkisi kurma, ayrıntılara dikkat etme, tahminde bulunma, deney yapma, problem çözme yeteneklerini geliştirir. Yaratıcı düşünme ve akıl yürütme yeteneklerini geliştirir.
Matematik öğrencilerin analiz, sentez, kavrama, tümdengelim, tümevarım gibi akıl yürütmelerine olanak sağlar. Öğrencilerin kararlı, düzenli ve sistemli olmalarına yardım eder. Öğrencileri ön yargılardan uzak tutar, sabırlı olmayı öğretir. Edinilen bilgilerin günlük yaşama geçirilmesine yardımcı olur.
Matematik dersi, soyut kavramları anlama ve mantık yürütme becerisi gerektirdiği için zor olarak görülebilir. Bazı öğrenciler, matematik problemlerini çözmek için farklı bir bakış açısı geliştirmekte zorlanabilir, bu da özgüvenlerini etkileyebilir.
Örneğin coğrafyaya kıyasla matematiğin neden bu kadar korkuya yol açtığı tam olarak bilinmiyor. Fakat matematiğin kesin sonuçlar içermesi, yoruma yer bırakmaması başarısız olma korkusunu artırabiliyor. Fakat birçok korku gibi o da aslında temelsizdir ve başarı şansını azaltabilir.
Okul fobisi olarak da adlandırılabilen okul korkusu, okuldan kaçınma ve uzaklaşma davranışıdır. Çocuğun okula gitmek istememesi, çeşitli bahaneler üreterek okuldan kaçması ve huzursuzluk yaşaması; okul fobisi belirtilerinden birkaçıdır.
Megalofobi nedir sorusunun cevabı büyük nesnelere duyulan aşırı korkuyla ilgilidir. Diğer bir ifadeyle, megalofobi ne demek sorusu doğrudan belirli bir duruma ya da nesneye karşı gelişen endişe ve korku haliyle ilişkilendirilir.
Türk matematikçi. 1730 yılında şimdiki Manisa'nın Gelenbe kasabasında doğan Gelenbevi İsmail Efendi, Osmanlı İmparatorluğu matematikçilerindendir. Asıl adı İsmail'dir. Gelenbe kasabasında doğduğu için ikinci adı onun bu doğduğu kasabadan gelir. Daha çok Gelenbevi adıyla ün kazanmıştır.
Ödevin tarihi 17. yüzyılın sonlarına doğru gitmektedir. İlk ödevin, 17. yüzyılın ortalarında ABD'de ortaya çıktığı sanılmaktadır. Bununla birlikte eğitim-dışı ödev ya da yükümlülüklerin tarihi çok daha eskiye gitmektedir. Bu konu Cicero'nun De Officiis'inde anlatılmaktadır.
Okul nasıl bulundu sorusuna 1796 yılında Franklin Massachusetts'te dünyaya gelen Horace Mann isimli profesör damga vuracaktır. Yunanca ve Latince alanında oldukça başarılı bir profesör olan Mann günümüzdeki okul sisteminin temellerini atan kişidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri