Avrupa Birliği Eğitim Komisyonu tarafından belirlenir ve tüm işlemler de bu komisyon tarafından yürütülür. Mavi Diploma almak için en önemli detay; Avrupa standartlarında eğitim veren bir üniversiteden mezun olmaktır. Yani bu da demek oluyor ki, staj, tez ve seminer gibi tüm aşamaları başarıyla geçmeniz gerekir.
Eğitimin belirli bir seviyesinde, ülke ve okul değiştirerek eğitim hayatına yön vermek isteyen öğrenciler, mavi diploma sayesinde halihazırda tamamlamış oldukları dersleri saydırarak, kayıp ve kesinti yaşamadan eğitimlerine farklı bir Avrupa ülkesinde devam etme şansı yakalar.
Ülkemizde birçok üniversite bu akreditasyona sahiptir. Mavi Diploma, akredite üniversitelerin mezunlarına verilir. Yükseköğretim diploması ile birlikte verilen ve alınan eğitim seviyesini, içeriğini ve statüsünü standart bir şekilde tamamlayan bir belgedir.
Mavi Diploma (Diploma Eki) yükseköğretim diplomasına ek olup, diploma yerine kullanılamaz.
Mavi diploma sahibi olan kişiler Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde üniversite eğitimi alabilirler. İngilizce olarak hazırlanan bu belge, sahip olduğu kişilere üniversite mezunu olduktan sonra aldığı eğitimin birçok ülke tarafından tanınmasını sağlar.
İlgili 16 soru bulundu
onur derecesiyle mezun olma durumunda kırmızı ve altın yaldızlı çerçeveli verilen diploma türüdür.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği (AB) üyesi veya AB'ye üye olmamakla birlikte Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi İşbirliği tarafından akredite olmuş üniversitelerce verilen bir diploma ekidir. Öğrencinin aldığı eğitimin AB ülkelerinde tanındığını ve diplomanın geçerli olduğunu gösterir.
Yeşil Ofis programı, şirketlerin ofis kaynaklarını sistematik bir şekilde değerlendirerek ilgili tasarruf kıstaslarının belirlenmesine ve bu çerçevede ofislerin kendi çevre yönetim sistemini yaratmalarına olanak sağlıyor.
Eğitimde kalitenin en önemli göstergelerinden biri uluslararası akreditasyonlardır. ODTÜ diploması uluslararası geçerliliğe sahiptir.
El-cevap: Bir AB ülkesinden mezun olduğunuzda diplomanız diğer AB ülkelerinde zaten geçerli. Diploma geçerliği için mavi diploma diye lanse edilen ekstra bir evraka ihtiyacınız yok ki bu mavi diploma diye bilinen diploma ekinin de böyle bir iddiası yok zaten.
Türkiye'de Mavi Diploma veren Üniversiteler;
Akdeniz Üniversitesi. Bahçeşehir Üniversitesi. Beykent Üniversitesi. Hacettepe Üniversitesi.
Akademik Tanınma
Ayrıca, diplomaların karşılıklı tanınmasını mecbur tutan bir Topluluk hükmü bulunmamaktadır (aşağıda, meslek amaçlı tanıma başlığı altında sözü edilen bazı düzenlenmiş meslekler hariç). Bu nedenle şu anda Avrupa seviyesinde akademik amaçlarla tanınan herhangi bir diploma yoktur.
Mavi Diploma almak için önceliğiniz Avrupa standartlarında eğitim veren bir üniversiteden mezun olmaktır. Kısacası staj, seminer, tez vb. tüm aşamaları başarıyla geçmeniz gerekiyor. Mavi diploma almak için en önemli diğer şart ise, YÖK tarafından belirlenen akademik yıl içinde mezun olmaktır.
Amerikan üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diploma Türkiye'de ve tüm dünyada geçerlidir.
Global Diploma Program Nedir? Global Diploma Programı, öğrencilerin dünya ile bütünleşik bir eğitim almasını mümkün kılan, ders programları ve ders dışı etkinliklerle bir araya getirdiğimiz Türkiye'nin en kapsamlı online uluslararası eğitim programıdır.
Türkiye'nin dört bir yanından bir üst okulu bitiren çalışanlar, mezun olduklarında aldıkları diplomalarla birlikte ISS Türkiye tarafından verilen Altın Diploma'ya da sahip oluyorlar.
Mavi Diploma, almış olduğunuz önlisans, lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.
AVRASYA ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUN OLAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE OTOMATİK VE ÜCRETSİZ OLARAK, YAYGIN KULLANILAN BİR AVRUPA DİLİNDE (İNGİLİZCE) DİPLOMA EKİ VERİLMEKTEDİR.
YÖK'ün tanıdığı ilgili kurumlardan mezun olduktan sonra ise denklik başvuru yapılması gerekir. Online başvuru yapmak mümkündür ve kişi isterse YÖK'ün resmi sitesinden, isterse de e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilir. YÖK tarafından yürütülen inceleme süreçleri sonrasında ise Denklik belgesi alınır.
10. Diploma Denklik Belgesi nedir? Denkliği talep edilen diplomanın Türk yükseköğretim sisteminde hangi akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgedir. 11.
Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Üniversite mezunu olmanızı gerektiren kamu görevlerine kabul edilmezsiniz ve erkek adaylar askerliğini uzun dönem er olarak yapar. Bunun dışında hayatınızda değişen hiçbir şey olmayacaktır. Özel sektörde diplomanızın YÖK onaylı olmasının hiçbir önemi yoktur.
YÖK denkliği olan üniversiteler arasında özellikle ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Japonya ve Kore gibi ülkelerdeki birçok üniversite yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri