Mavi Kart Uygulaması Mavi Kart almak için; talebi belirten dilekçe, iki adet fotoğraf ve yabancı devlet vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesi veya pasaport ile birlikte müracaat makamlarına başvurulur. Söz konusu hakların kullanılmasında Mavi Kartın ibrazı yeterlidir.
Mavi Kart alabilmek için gereken şartlar
Yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler ve bunların 3 üncü dereceye kadar olan altsoyları Mavi Kart alabilirler.
İstanbul Mavi Kart (abonman) almak için, nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf gerekli. Bu belgelerle size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne giderek kartınızı alabilirsiniz.
Mavi karta ilişkin masraflar Değerli Kağıtlar Kanunu'nda yer almaktadır. Bu nedenle de mavi kart ücreti her ay yeniden belirlenmektedir. Mavi karta ilişkin ücreti belirleyecek olan Maliye Bakanlığı'dır. Buna dair 2023 yılı mavi kart ücreti 83 TL'dir.
Mavi Kartlılar Kütüğünde kayıtlı kişiler, Mavi Kart'ın sağladığı haklardan yararlanabilmektedir. 8- Mavi Kart'tan kimler yararlanamaz? 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamına girmeyenlere söz konusu belge verilmez ve böyle bir belgeden yararlanamazlar.
İlgili 20 soru bulundu
Sosyal mavi kart (aylık) 732 TL.
Mavi Kart Ne Kadar Sürede Çıkar? Almanya mavi kart başvuruları tamamlandıktan sonra belirli bir süre sonra başvurular sonuçlanır. Genellikle bu süre 30 ila 90 gün içinde değişiklik gösterir.
Özetle; mavi kartlılara seçme ve seçilme hakkı, vergisiz araç ithal etme hakkı, ev eşyası ithal etme hakkı, memuriyete girme hakkı dışında, Türk vatandaşlarına tanınan tüm haklar tanınmıştır. Mavi kart uygulaması olması için çıkma izni ile vatandaşlığın kaybedilmiş olması gerekmektedir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Mavi Kart Abonman Aylık mavi kart abonman 180 basım veriliyor 602 TL veriyoruz önceki aydan kalan basım hakkı bir dahaki aya aktarılmıyor.
Tam mavi kart (aylık) 777 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 140 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 483 TL.
Online başvuru yapmak için (https://bireysel.istanbulkart. istanbul/) bağlantı linkine tıklayarak İETT'nin kendi sitesi üzerinden üye olup, online başvuru yapabilirsiniz. Online başvuru formunu doldurduktan sonra ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile yapabilirsiniz.
Kimler Blue Card'a başvurabilir? - Meslek Lisesi, Önlisans, Lisans veya Yüksek Lisans mezunları. - Avrupa Birliği ülkelerinden iş teklifi ve iş sözleşmesi almış olanlar.
Bazı kurum personellerine, aylık 100 biniş hakkı veren ödeme kartıdır. Kurumsal mavi kart sahibi olabilmek için, ilk olarak mavi kart edinilmelidir. Kullanıcılar mavi kartlarını kurumlarında ücretsiz karta dönüştürmeli ve her ay kartlarına 100 biniş hakkı kurumlarınca tanınmalıdır.
AB Mavi Kart için dil şartı yoktur. Ancak 33 aylık olan normal süreci 21 aya indirmek için B1 seviyesinde dil yeterliliği aranmaktadır.
Yurt dışından bedelsiz olarak ev eşyası veya araç ithal edemezler. Mavi kartlı kişiler askerlik yapmazlar. Aynı zamanda kamu görevlerinde çalışamazlar. Kamu kurumlarında sözleşmeli veya geçici olarak işçi vasfında çalışabilirler.
İETT YENİ ZAMLI TARİFE
Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kart tam bilet ücreti ise 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4.83 TL'den 7.31 TL'ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL'den 1.177 TL'ye, öğrenci ise 140 TL'den 212 TL'ye çıkarıldı.
Aylık dolumu yapılan ve 180 adet basıldığında biten Aylık Mavi kart ve 200 adet basıldığında biten Aylık öğrenci kart, 1 ay içerisinde sınırsız kullanılmalı. Daha önceden sınırsız olan kullanım hakkı kısıtlanmıştır.
İstanbul genelindeki biletmatiklerden temin edilebilir.
Marmaray'da, İstanbul genelinde kullanılmakta olan aylık abonman (Mavi Kart) geçerlidir.
Evet, mavi kartlıların Türkiye'deki taşınmazlar üzerinde mülkiyet hakkına sahip olması mümkündür. Türk Vatandaşlığından Çıkma İzni İle Ayrılan Mavi Kartlıların Miras Hakkı Devam Eder Mi?
Sözleşme aylığı ve mavi kart sahipleri Ülkemizin 22 ülkeyle yapmış olduğu sosyal güvenlik sözleşmelerine göre Türk veya yabancı ülke vatandaşı olmanıza bakmaksızın emeklilik ve hastalık yönüyle eşit işlem yapılmak zorundadır.
Mavi kartlı kişilerin, vatandaşlığın kaybı sırasında ergin olmayan çocukları, mevzuatta düzenlenen şartların varlığı halinde, ana babalarıyla birlikte Türk vatandaşlığından çıkabilmektedir.
Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan , Kıbrıs , Çek Cumhuriyeti, Estonya , Finlandiya , Fransa , Almanya, Yunanistan, Macaristan , İtalya , Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta , Hollanda , Polonya , Portekiz , Romanya , Slovakya, Slovenya , İspanya ve İsveç .
Mavi kart sahibi kişiler kamu görevi hariç çalışma iznine ihtiyaç duymaksızın herhangi bir işe giriş yaparak çalışabilirler ve SGK girişleri yapılır. Herhangi bir belge veya izne gerek olmadan istedikleri yerde ikamet edebilirler.
Bu süre doksan günü geçmemektedir. Türk vatandaşı iken izin almak suretiyle Türk vatandaşlığından çıkarak mavi kart hakkı elde edenler, Türkiye'de vize ya da vize muafiyetinin sağladığı süreden daha fazla Türkiye'de yaşamak istediklerinde ikamet izni almadan kalabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri