Müdahale için Mavi Kod Müdahale Ekibi oluşturulmuştur. Mesai saatlerinde ekipte ameliyatlara girmeyen, Yoğun Bakım Ünitesinde görevli Anestezi Uzmanı, ameliyatlara girmeyen Anestezi Teknisyeni ve Güvenlik Şefi bulunmaktadır.
o Bu amaçla tabip, hemşire, anestezi teknisyeni, hizmetli ve güvenlik görevlisinden oluşan bir ekip kurulur. o Mavi kod ekibi, mesai içi ve mesai sonrası olmak üzere iki ayrı ekip olarak kurulur ve kesintisiz hizmet vermeleri sağlanır.
Bu ekipte bir ATT ile bir Aile hekimi, Dahiliye, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları asistan hekimlerinden nöbetçi olan hekim sorumludur. Mavi kod veren kişi verilme ve geliş süresini tutar, mavi kod formuna yazar. TEMEL İLKELER: CPR ve İYD de en önemli hedef, yaşamsal organların korunması ve fonksiyonlarının sürdürülmesidir.
Mavi kod müdahale ekibinde bulunan anestezi doktoru olay yerine geldiğinde ekip liderliğini devralır. Uygulama ekip lideri tarafından belirlenir. Temel yaşam desteğini başlatan ekip, mavi kod ekibini hasta ve yapılan işlemlerle ilgili bilgilendirir. İhtiyaç duyulan ekipmanları temin eder.
Bu Ekip hastanede Kardiyo Pulmoner Resusitasyon (CPR) konusunda deneyimli ve eğitimli Anestezi uzmanı, dahiliye uzmanı, öğretim görevlisi ve hemşireden oluşmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Pembe Kod Yönetim Ekibi;
kaybolması durumlarına karşı önlem almak ve bebek güvenliğini sağlamaktan sorumludur. Ekip; İdari ve hemşirelik hizmetleri yöneticilerinden birer temsilci, teknik servis elemanı, güvenlik amiri ve pediatri servis hemşiresinden oluşur.
Müdahale için Mavi Kod Müdahale Ekibi oluşturulmuştur. Mesai saatlerinde ekipte ameliyatlara girmeyen, Yoğun Bakım Ünitesinde görevli Anestezi Uzmanı, ameliyatlara girmeyen Anestezi Teknisyeni ve Güvenlik Şefi bulunmaktadır.
112 ekibi gelene kadar bu işlem devam eder ,112 ekibine hasta hakkında bilgi verilir ve bu şekilde sevki sağlanır. Mavi kod durumu bilgileri ve arrest sonrası gelişmeleri; Mavi Kod Müdahale formu ekip lideri tarafından doldurularak kayıt altına alınır ve kalite yönetim birimine teslim edilir.
4.TANIMLAR: Pembe kod; hastanede bebek ya da çocuk kaçırma riski ve/veya eyleminin söz konusu olduğu durumlarda zamanında müdahale edilmesi amacıyla oluşturulan acil uyarı kodudur. Bölüm doktorları, kat hemşireleri, güvenlik görevlisi, teknik servis ve tüm personel sorumludur.
Hastane polisi gerekli işlemleri yapar. Böyle bir durumla karşılaşan personel, olay bildirim formu doldurarak hasta ve çalışanların sağlık ve güvenliğini üst kuruluna bildirir. Kurul incelemeyi yaparak gerekli ise düzeltici faaliyet yapmak üzere başhekimliğe rapor sunar. Bazı yerlerde siyah kod olarak da adlandırılır.
Eğer, yoğun bakım , acil servis ve ameliyathane dışında ani kardiyak arrest gelişmiş ise hemen mavi kod anonsu verilir. Vakanın yakınında CPR becerisine sahip biri yada birileri var ise resüsitasyona başlamalı ve mavi kod ekibi gelene kadar resüsitasyona devam etmelidirler.
Mavi kod verildiğinde mavi kod ekibinin olay yerine ulaşma süresi ortalama 3.45±1.92 dakikadır. Hastaya bir dakikadan daha kısa sürede müdahale edilebildi- ği gibi en uzun süre 15 dakikadır (Şekil 4).
MAVİ KOD :TIBBİ ACİL DURUM
Bir hastada şuur kaybı, solunum durması, kalp ve/veya dolaşım durması durumlarında kullanılan bir koddur. Bu durumdaki hastayı bulan/gören ilk kişi en yakın telefonu kullanarak santrali arar acil durum çağrısı yapar santral görevlisi de mavi kod ve çağrının geldiği birimi anons eder.
Pembe Kod (3333): Hastanede tedavi için bulunan bebek veya çocuk hastayı kaçırma girişiminin veya kaçırma durumunun tespit edilmesi halinde uygulanan acil durum yönetim aracıdır. Kırmızı Kod (4444): Yangın/Duman görülmesi halinde müdahale edilmesini sağlayan acil durum yönetim aracıdır.
Gri Kod verildiğinde, hastane güvenliği ve hastane polisi gerekli müdahaleyi yapmak üzere durumdan haberdar oluyor. Hastane polisi, merkeze haber vererek Beyaz Kod gerektirecek bir olayı, şiddete dönüşmesi muhtemel bir olayı haber veriyor.
Mavi kod çağrıları mavi kod ekip çağrı cihazlarına pembe ve beyaz kod çağrıları güvenlik çağrı cihazlarına kırmızı kod sivil savunma cihazlarına adres bilgileri 5 saniye içinde mesaj olarak gönderir. Sistem hastanenin mevcut telefon alt yapısı kullanılarak çalışan, ekonomik, güvenli hastane acil kod yardım sistemdir.
7.5. Beyaz kod uygulamaları ile ilgili kayıtların tutulmasını sağlamak, Çalışan Hakları Birim Çalışanı ve gece nöbetçi amiri sorumluluğundadır. 7.6.Olaya maruz kalan çalışanlara gerekli psikolojik ve hukuki desteğin verilmesini sağlamak, Psikolog, Çalışan Hakları Birim Çalışanı ve gece nöbetçi amiri sorumluluğundadır.
Hastanede bulunan hasta/hasta yakını ve hastane çalışanlarının hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel tacize maruz kalmaları halinde olay yerindeki sabit telefon(lar) aracılığıyla 1111 aranarak beyaz kod verilir.
Beyaz Kod uygulamasında sunulan hizmet ve uygulamalar Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Ancak burada verilen bilgilerin yeterlilikleri, doğrulukları, eksiksiz oldukları uygulamaya veri ekleyen kişilerin sorumluluğundadır.
Beyaz Toros aydınlatılmamış faili meçhul siyasal cinayetlerin polis aracı süsü verilmiş suç aracıdır. 1993-1996 yılları arasında sloganı “ben devletim kaybederim!” olmuştur. "Yeşil” kod adlı adı Mahmut Yıldırım olarak bilinen kişinin mensubiyeti devlet içinde örgütlenmiş çetelerdir. Akıbeti ve cinayetleri meçhuldür.
Mavi Kod : Acil durumlarda mavi kod müdahale ekibine hızla haber verilmesini sağlayan ekibin olay yerine en kısa zamanda ulaşmasına yardımcı olan erken uyarı ve yönlendirme sistemidir. Mavi kod durumu, doktor ve hemşirelerden oluşan özel donanımlı mavi kod müdahale ekibine anlık olarak iletilir.
Mavi kod (2222): Acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayan acil durum yönetim aracıdır. Çoğunlukla kalbin durması (kardiyak arrest) durumundaki hastaya müdahalesini mümkün kılmaktadır.
b) Pembe kod uygulamasını gerçekleştirmek için hastane müdürünün sorumluluğunda başhemşire veya başhemşire yardımcısı, servis hemşiresi, teknik servis elemanı, güvenlik amiri ve güvenlik elemanlarından oluşan bir ekip kurulur.
Yangın veya duman görüldüğünde ne yapılmalıdır? Yangını fark eden personel tarafından en yakın yangın alarm butonuna basar. Hastane güvenlik merkezine ait 5555 numaralı dâhili hat aranarak yangının yerini bildirir.
Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, 2016/3 sayılı Genelge, Madde 5/bb). [9] İl Beyaz Kod Koordinatörü; ilde görev yapan ve Beyaz Kod kapsamındaki başvurulara ilişkin süreçte, başvuru sahibine, 663 sayılı KHK'nın 54. maddesi mucibince hukukî destek veren avukattır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri