Medine İpeği En Sık Nerelerde Kullanılır? Medine ipeği, genel olarak kadın giyim sektöründe sıklıkla görülmektedir. Özellikle elbise, ferace, pantolon, etek ve bluz üretiminde tercih edilmektedir.
Tesettür modasının ön plana çıkan parçalarından biri olan medine ipeği bu isimle anılmasına rağmen farklı malzemelerden elde edilmektedir. Genel olarak bu kumaşlardan şal, ferace ve tunik gibi ürünler tasarlanır. Medine ipeği kumaşının öne çıkan özelliği kumaş içeriğidir.
Medine ipeği kumaşı özellikleri arasında konforu ve iç göstermeyen yapısı yer alır. Hiçbir şekilde yakmayan, terletmeyen ve hareketleri kısıtlamayan yapıdaki kumaşı, güneşli günlerde de üstün konfor sağlar. Öte yandan birbirinden şık renkleri ile spor, klasik ve modern kombinleri tamamlamaya yardımcı olur.
Medine ipeği feraceler kumaş olarak diğerlerine göre daha özel günler için uygundur. Terletmez ve ütü gerektirmez. Genellikle yazın tercih edilir ve birçok farklı modeli vardır.
▪️Ütü gerektirmez. ▪️İç göstermez. ▪️Terletmez. ▪️Medine İpeği'ni elde hafif bir şekilde sıkma yapmadan ya da çamaşır makinesinde en hassas ayarda yıkayınız.
İlgili 18 soru bulundu
Medine İpeği dört mevsim kullanılabilen, ferah ve iç göstermeyen yapısı ile fazlaca tercih edilmektedir. Medine İpeğini Ferace, etek, abaya, elbise, şal, eşarp, bluz, gömlek tunik gibi alanlarda kullanabilirsiniz. Ürün Mısır'dan ithal edilmektedir. Terletmeyen, hafif bir kumaştır.
medine ipeği iç göstermez, yazları terletmez aksine serinletici bir etkiye sahiptir, her mevsim kullanıma uygundur.
Mısır Medine İpeği, adını ilk olarak üretildiği Mısır ve Medine şehirlerinden alır. Bu özel kumaş, ipek ve pamuk karışımından oluşan bir kumaştır. Benzersiz özelliklerinin başında inanılmaz bir hafiflik ve nefes alabilme yeteneği gelir. Bu yüzden özellikle yaz aylarında tercih edilir.
Hafif ve kaliteli bir krep kumaş seçimi yapmak, feraceden istenilen verimi fazlasıyla karşılar. Krep kumaşlar hem yaz hem de kış ayları olmak üzere her mevsimde tercih edilebilir özelliğe sahiptir. Bu kumaşlar genelde yün, ipek, viskoz ya da pamuk karışımlarından elde edilir.
Bu nedenle, Medine'de üretilen ürünlere özellikle İslam coğrafyasında özel bir önem atfedilir. Medine ipeği, yüksek kaliteli ipek ipliklerin işlenerek üretildiği zarif bir kumaş türüdür. İpek, doğal bir elyaftır ve parlak, yumuşak ve lüks bir doku sunar.
145,00 TL 119,00 TL
Medine ipeği kumaş, yumuşak özelliği sayesinde, elbise, giysi gibi ürünlerde rahat bir kullanım sağlar.
MEDİNE İPEĞİ NASIL YIKANIR? Makinede düşük sıcaklıkta yıkanabilen Medine ipeği, yıkandıktan sonra renginin canlılığını kaybetmez. Bununla birlikte ürünü yıkadıktan sonra sıkarak kurulamak yerine ipe daha ıslak bir biçimde asıp kurumasını beklemek kumaşa zarar vermenizin önüne geçmektedir.
Medine ipeği şal, tesettür giyimde kullanılan en popüler parçalar arasındadır. Hem kumaşın pamuksu yumuşaklığı hem de her mevsim kullanıma uygun olması onu daha da çekici kılar. Medine şallar genellikle krep kumaşa benzetilir. Krep kumaştan ayrılan noktası ise medine ipeği, krep kumaş kadar kaygan değildir.
En Çok Tercih Edilen Şal Kumaşı
Hem kumaşın pamuksu yumuşaklığı hem de her mevsim kullanıma uygun olması, Medine ipeği kumaşını çok daha çekici kılar. Medine ipeği şallar çoğunlukla krep kumaşa benzetilir. Krep kumaştan farklı olan noktası ise Medine ipeğinin krep kumaş kadar kaygan olmamasıdır.
Medine ipeği kumaş iç gösterir mi sorusu çokça soruluyor. Bu kumaş iç göstermeyen bir kumaştır. Kumaşa yapılan yorumlar genel olarak olumludur. Özellikle canlı renklere sahip olması ve yıkadıktan sonra bu rengin canlılığını kaybetmemesi kumaşın olumlu özelliklerindendir.
- Kayma yapmaz. - 4 mevsim kullanılabilir.
Bunun başlıca sebebi feracenin kullanımının uygun olması vücut hatlarını ölçmesi ve her yerde giyinilebilmesidir. Ferace hem pratiktir hem de tesettür ölçülerine en uygun kıyafetlerden birisidir. Feraceyi çarşaftan ayıran bir diğer özellik de farklı renkleri ve modellerinin olmasıdır.
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
Modele ve mevsime göre değişmekle birlikte Erler Tekstil'in ürün yelpazesinde bulunan saten, krep, şifon, ipek, tafta, dantel, tül, organze, jakar ve brokar, pul-payet işleme kumaşlar, brode, kadife, Hint menşeili boncuk ve taş işlemeli kumaşlar abiye gece elbiselerinde en çok tercih edilen kumaşları oluşturuyor.
Kışlık ferace modelleri için ise kalın pamuklu kumaşlar sıcak tutması sebebiyle tercih edilmektedir. Yaz aylarında seçilecek bir feracenin sıcağı tutması ve kalın olması eksi bir özellik olacaktır. Yaz mevsimine uygun bir kumaş tercihinde bulunmak özellikle terlemez bir kumaş seçmek gerekir.
Elinize bir parça ipek lif alarak deneme işlemini yapabilirsiniz. Gerçek ipek yanınca, saç yanınca ortaya çıkan kokuya benzer bir koku meydana çıkarır. Gerçek bir ipek yandığında alev görünmez olur ve yanma işlemi hemen sona erer. Ortaya çıkan külde siyah ve kıtır kıtır bir yapıya sahip olur.
Özet: İpek, bugüne kadar yerleşmiş bir kanıya göre, M.Ö. 3000 yıllarında ve Çinliler tarafından bulunmuştur. Ancak insanlar için harikulade bir buluş olan bu malzemenin tekstilde ilk kullanımının hangi koza cinsinden olduğu ve bunu ilk bulanların gerçekten Çinliler mi olduğu kesin bilinmez.
Sadece yaz mevsiminde değil, yılın her döneminde pamuklu kumaşlardan üretilmiş feraceler kullanılabilir. Terletmeyen yapıya sahip kumaşlardan keten için “yazla özdeş” nitelemesi yapılabilir. Yazlık pek çok kıyafet türünde keten başroldedir.
*Özel orjinal medine ipeği kumaşı *Kesinlikle kayma yapmaz.İç göstermez *Boyut 75x200cm *Özel ipeksi tuşe.
Waffle kumaş, görünümünden dolayı bu ismi almıştır, kare kare efektli yapısıyla gofret kumaş veya petek kumaş olarak da bilinir. Yuvarlak örme makinesinde örülür çeşitli iğne atlamalarıyla waffle görünümü kazandırılır. – Görünümü küçük kareciklere benzeyen bir yapıya sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri