Oyunda önce bir kelime seçilir ve her oyuncu, seçilen kelimenin harfleriyle başlayan kelimelerden oluşan bir telgraf yazmak zorundadır. Örneğin; "ELMA" kelimesi ile " Esra Leyla'nın Makasını Aldı." gibi bir telgraf oluşturulabilir. Telgrafı yazmak için süre verilir.
MEKTUP YA DA TELGRAF OYUNU
Sınıf altı ya da sekiz kişilik gruplara ayrılır. Her gruptan yarısı,öbür yarısına bir telgraf çekerek ya da bir mektup yazarak belirli bir soruna çözüm önermelerini ister. Bu çözüm elli kelimeyi geçmeyen bir niteliği taşımak zorundadır (Bilen,1999).
Öğretim Teknikleri. Nesi Var ? Ne Yapardınız? Tüm derslerde daha çok bilgi düzeyinde hedeflere ulaşmada kullanılan konuyla ilgili temel kavramların öğretilmesi ve gerekli ön bilgilerin sağlanmasında kullanılan yöntem/tekniktir.
Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Sınıf içi tartışmaları canlandırmak mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrenciyi tartışmaya katmak için kullanılır.
Kartopu tekniği bir tartışma biçimidir. Katılan kişilerin (genellikle sınıf ortamlarında öğrenciler ile yapılır) kendi görüşlerini belirttikleri ve diğer katılan kişilerle tartışabildikleri aynı zamanda görüşlerini kıyaslayabildikleri etkili bir etkinlik olarak bilinmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Telgraf, iki merkez arasında, kararlaştırılmış işaretlerin yardımıyla yazılı haberlerin veya belgelerin iletimini sağlayan bir telekomünikasyon düzenidir. Elektrikli telgraflar, bir verici, bir alıcı ve ikisi arasına çekilmiş elektrik hattından meydana gelir.
İnsanlar arasında bugün saniyesinde haberleşebilmenin aslında ilk adımı telgraf sistemiyle atılmıştır diyebiliriz, çünkü telgraf kullanılmadan önce insanlar mektup ile haberleşiyorlardı ve bu mektupların muhataplarına ulaşması çok uzun zaman sürüyor, büyük emek gerektiriyordu.
Telgraf, iki merkez arasında, kararlaştırılmış işaretlerin yardımıyla yazılı haberlerin veya belgelerin iletimini sağlayan bir telekomünikasyon düzenidir.
Mektup Türleri
Mektuplar “edebî mektuplar”, “özel mektuplar”, “resmî mektuplar”, “iş mektupları” ve “açık mektuplar” olmak üzere temelde beşe ayrılır. Bunların dışında manzum şekilde, yani şiir olarak yazılan mektuplar da vardır.
Morse 1837'de elektrikli telgrafı icat etti. Joseph Henry, bugün Princeton Üniversitesinde bulunan çalışan ilk prototipi yapmıştı.
Philips 66 metodu, Hillsdale Kolejinden Donald Philips ismine ithafen bu ismi almıştır. Metodun amacı, konferans gibi çok kişinin katıldığı ortamlarda katılımcıların fikir, görüş ve sorularını toparlayarak düzenli bir hale getirmektir [1]. Bunu başarabilmek için toplantıya katılanlar küçük gruplara bölünür.
Başlıca Öğretim Stratejileri:
1- Sunuş yoluyla öğretim stratejisi. 2- Buluş yoluyla öğretim stratejisi. 3- Araştırma-inceleme yoluyla öğretim stratejisi.
Öğretim süreci; giriş/hazırlık, geliştirme ve sonuç aşamalarından oluşur. Giriş/hazırlık aşamasında, öğrenenlerin öğrenmeye hazır duruma getirilmesi amaçlanır.
Kubbealtı Lugatı i. (Fr. télégraphe > telgraf ve Ar. ḫāne “ev, yer” ile telgraf-ḫāne) Telgraf yoluyle haberleşmeyi sağlayan dâire: Her gün öğleye doğru telgrafhâneye gidiyor (Ahmet H. Tanpınar).
İki merkez arasında gerçekleşen işaretlerin yardımıyla olan yazılı haberlerin ya da belgelerin iletilmesini sağlayan telekomünikasyon düzenine telgraf denmektedir. Örneğin elektrikli telgraflar bir alıcı bir verici ve iki taraf arasına çekilmiş elektrik hattı üzerinde oluşmaktadır.
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM. Bruner'e göre, öğrenciler konunun temel yapısını (kavramları, ilkeleri) tümevarım yoluyla keşfederler. Bu amaçla öğretmen öğrencilere çok fazla örmek sunmalıdır. Öğrenci bu özel örneklerdeki benzerlik ve farklılıkları gözleyerek, inceleyerek genel yapıyı keşfeder.
2. BULUŞ (KEŞİF)YOLUYLA ÖĞRETİM (BRUNER) Öğrencilerin aktif oldukları bir öğrenme ortamında kavram, ilke ve genellemelere kendilerinin ulaşmalarını sağlamayı amaçlar. Bu sebeple dersin başında öğrencilerin öğrenilmesi istenen konuya karşı üst düzey bir ilgi ve motivasyona sahip olmalarını sağlamak önemlidir.
Sunuş yoluyla öğretim stratejisinde; konu alanının kavramları, ilkeleri, fikirleri, süreçleri öğretmen tarafından organize edilip sunularak anlamlı öğrenme gerçekleştirilir. Sunuş yoluyla öğretimde; Öğretim adım adım ilerler. Grafik, şema ve resim gibi görsel uyarıcılar bol kullanılır.
Vızıltı gruplarında önemli olan belli bir öğrencinin belirli bir süre bir konu üzerinde tartışması ve sonunda varılan kararların açıklanmasıdır. Bu tür grup tartışması 4-36 dakika arasında sürebileceği için Vızıltı gruplarına "kısa süreli tartışma grupları" da denilmektedir.
Vızıltı, buzz ya da fısıltı grupları olarak da adlandırılan bu tartışma türünde, sınıf 22, 44 ya da 66 gibi gruplara ayrılmalıdır. Sınıfın 22'ye bölünmesi, her grupta ikişer öğrencinin olacağı ve konuyu ikişer dakika tartışacakları anlamına gelir.
Zıt panelde amaç, öğrencilerin ilgisini çekmek, kısmen tartışılmış ama yeterince açıklığa kavuşmamış konuları daha anlaşılır hale getirmektir. Teknik uygulanırken bir lider/yönetici seçilir. Sınıf ikiye bölünür. Gruplardan biri soru, diğeri cevap grubudur.
1832'de telgraf ile ilgilenmeye başlayan Samuel Morse tarafından 1835 yılında oluşturuldu.
Tarihte ilk telgraf hattı 1843 yılında Washington-Baltimore-Maryland arasında kurulmuştur. Bu makine ile gönderilen ilk mesaj Samuel Morse tarafından İngilizce olarak “Tanrı ne yaptı? ” sözü olmuştur. Asıl mesleği ressamlık olan Morse ilk madalyasını Osmanlı padişahından almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri