Melek kanadı bitkisini çoğaltmak için çiçeğinizin gövdesinden bir parça kesip sonrasında kestiğiniz bölgeyi bir bardak suya yerleştirmelisiniz. Birkaç hafta içerisinde yeni köklerin meydana geldiğini görebilirsiniz. Kökler kuvvetlenene dek otuz gün kadar beklemeli ve suyu düzenli bir şekilde değiştirmeniz gerekir.
Melek kanadı çiçeği çoğaltma işlemleri bitkinin kökünden yapılabilir. Bitki kökünden çıkan ve üst bölümlere kadar giden ince kısımlar bulunur. Bu bölümleri alarak farklı bir saksıya dikim yaptığınızda yeni melek kanadı çiçeği ortaya çıkabilir. Yani çoğaltma işlemleri son derece pratik ve zahmetsiz olur.
Melek kanadı çiçeği özellikle aydınlık ortamları sevmektedir. İç mekanda bakılacaksa özellikle perde arkası gibi yerleri daha çok sevmektedir. Melek kanadı çiçeğinin ışığa yakın bir yerde durması gerekmektedir. Bulunduğu ortamın düzenli bir şekilde havalandırılması gerekmektedir.
Fil Kulağı çiçeğinin çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olur. Bitki köklerinden ayrılıp ufak bir saksıya dikilip sulama ve bakımına devam edilmelidir.
Ok başı sarmaşığı, yaprak çelikleri veya kök çelikleri yoluyla kolayca çoğaltılabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Çoğaltılması herhangi bir dalını doğrudan toprağa dikmekle yapılır. Kesinlikle köklenir tutar.
Salon sarmaşığının sağlıklı bir şekilde köklenmesi için filtrelenmiş veya içme suyu kullanmanız tavsiye edilmektedir. Birkaç hafta içerisinde salon sarmaşığınızın kök kısımlarının geliştiğini ve büyüdüğünü fark edeceksiniz.
Melek kanadı bitkisi topraklarının sulamalar içerisinde kurumasına müsaade edebilirsiniz. Fakat toprağın fazla uzun zaman kuru kalması, alt yaprağında kurumaya ve kahverengine dönmesine sebep olabilir. Toprağın fazla sulanması durumu ise yaprağın sararmasına ve kahverengi haline gelmesine sebep olabilir.
Devetabanı çiçeği çoğaltmak için hava köklerini keserek suya koyabilirsiniz. Bu işlem uzun sürdüğü için sabırla beklemek önemlidir. Devetabanı yapraktan çoğaltma yapılarak da artırılabilir. Genellikle bitkilerin yaprakları düştüğünde ya da kırıldığında onu küçük bir saksı içindeki toprağa bastırarak ekebilirsiniz.
Doğrudan güneş ışığı istemeyen barış çiçeği aydınlık ortamları sever. Bulunduğu yerin ideal ısısı da 10-28 derece arasında olmalı. Barış çiçeği sıcak havalarda nemli olmalı. Bunun için yapraklarına ara ara su püskürtülebilir. Kış günlerinde de haftada 1-2 defa sulama yeterli olacaktır.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Fil Kulağının kök kısımları rizomlu olduğu için kolay bir şekilde filizlenebilmektedir. Bunun yanı sıra dipten filizlenen bir yaprak varsa eğer bu yaprağı kumlu bir toprakta kısa sürede filizlendirebilirsiniz. Bunun için direkt yaprağı keserek köklendiremezsiniz.
Kanayan Kalpler Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Sarmaşık cinsinden bir çiçek olduğundan yaprakları dolana dolana gelişimini sürdürür. Taze körpe ve gelişen yeni dallar, temas ettiği yüzeye dolanarak uzar. Diplerde gelişen sürgünlerden çoğalır.
Aynı zamanda yıldız çiçeği çoğaltma işlemi için çelik ve tohum yöntemleri kullanılabilir. Çelikten çoğaltmak için kırılan veya kesilen dalı toprağa gömmek yeterlidir. Ardından saksıyı gölgeli bir alana koyarak toprağını nemli tutmanız gerekir. Yıldız çiçeği dalı, yavaş yavaş köklenerek gelişmeye başlar.
Aspirinle Çiçek Coşturan Yapımı
Gerekli malzeme olarak 1 tablet aspirin ve 1 litre su yeterlidir. Bu miktar sulama yapacağınız bitki sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Aspirinler toz haline getirilerek su ile iyice karıştırılır. Daha sonra çiçeklere gerektiği ölçüde verilir.
Melek kanadı ve fil kulağı isimleriyle de bilinen bu bitki, evde bakılmak için uygun değildir. Evcil hayvanlar ve insanlar için zehirli kabul edilir.
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz. Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir.
Deve tabanı bitkisi gün ışığı aldığı ortamlarda daha hızlı gelişim gösterir. Düzenli ve kireçsiz bir su ile sulama yapmanız önerilir. Gün ışığı sever ancak yaprakları sarıya dönmeye başlarsa gün ışığından biraz uzaklaştırmanız onu mutlu edecektir. Yapraklarını arada sırada süngerle hafifçe silebilirsiniz.
Barış Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? ⏩ Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan Spati bitkisi hemen başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır. Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denir. Kökten ayrılan bitki en kısa zamanda büyür ve çiçek açar, ve bu bitki de tekrar kök vermeye başlar.
Melek kanadı; iç mekânlarda bakılan sarmaşık süs bitkisidir. araceae familyasına ait olan bu bitki, Syngonium podophyllum türüdür. Bu bitkinin bir diğer adı ise ok başı çiçeğidir. Melek kanadı çiçeğinin anavatanı ise Brezilya, Bolivya, Ekvador ve Meksika'dır.
Güney Afrika'dan tohum olarak İsveç'te geliştirilerek dünyaya İsveç sarmaşığı olarak satılmıştır. Parlak Mustafa çiçeği, nadir de olsa ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar.
Sararan yapraklar sadece hastalık durumunda kesilip atılmalıdır. Diğer durumlarda yaprağın kendiliğinden düşesi beklenmelidir. - Mevsimsel nedenlerden dolayı bir sararma görülüyorsa, bir müddet sulamayı azaltabilirsiniz.
İlk yapmanız gereken köklendirmek istediğiniz bitkiden bir dal kesmektir. Dalı keserken dikkat etmeniz gereken şey boğumu olan bir dal kesmektir. Dalın boğumlu olan kısmını suda tuttuğunuzda kökler bu boğumlardan büyümeye başlayacaktır.
Çelik, bir bitkinin dalının, yaprağının veya kökünün bir parçasının kesilerek uygun ortama dikilmesiyle gerçekleştirilen vejetatif bitki çoğaltma yöntemi. Elde edilen çelik, yeni kökler veya dallar üreterek ana bitkiden bağımsız bir bitki hâline gelir.
Kökten ayırarak çoğaltma; bu çoğaltma yöntemi en çok tercih edilen yöntemdir. Fazla köklenmiş çiçeğinizin verdiği yavru kökleri ayırarak daha küçük bir saksıya almalısınız. Yavru kök, uygun ısı ve ışık alarak hızlı gelişecektir. Suya koyarak çoğaltma; bu da oldukça pratik bir yöntem.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri