Toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvarlar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, lavabo, tuvalet gibi ıslak hacimler, bitümlü su yalıtım membranlarının genel kullanım alanlarıdır.
Çatı, gölgelik, havuz gibi alanlarda su yalıtımı için kullanılır. Elastomerik Membranlar: Elastomerik membranlar, elastomer polimerlerden üretilen esnek ve dayanıklı kaplamalardır. Su geçirmezlik, yüksek esneklik ve çatlak köprüleme özellikleriyle bilinirler. Özellikle dış cephe ve temel su yalıtımında kullanılır.
Zeminde çukur ve çıkıntılar bulunmamalıdır. Uygulama yapılacak beton yüzeyler ıslak ve nemli olmamalı, yeterli priz alma süresi tamamlanmalıdır. Ayrıca uygulama yapılacak yüzeyin yanı sıra yakın çevresi de toprak, çamur gibi etmenlerden arındırılmalıdır. Öncelikle zemine bitüm esaslı astar uygulanması tavsiye edilir.
Su Yalıtımında Kullanımı Su yalıtım membranı uygulaması, binalar için temel koruma sistemidir. Yapıya ve ihtiyaca bağlı olarak su yalıtım membranı hem içeriye (negatif taraf) hem de dışarıya (pozitif taraf) veya insanların erişemeyeceği yerlerde (kör taraf) uygulanabilir.
Temeller ve toprak altında kalan diğer yapılarda su yalıtımı, beton koruma veya nem yalıtımı amacıyla kullanılır. Beton dökümü ve donatı montajı öncesinde (ön ısıtma veya açık alev kullanılmadan) uygulanır. Uygulandığı beton yüzeye tamamen ve kalıcı olarak yapışır.
İlgili 22 soru bulundu
Temel su yalıtımı uygulamalarında yatayda tek kat olarak uygulanan bitüm esaslı proof su yalıtım membranlarının üzerine koruma betonu atılmasına gerek kalmadan donatı yerleştirilir ve temel betonu dökülür (Bkz. Şekil 2-3-4).
Membran aslında secici geçirgen olan yapılara verilen isimdir. Inşaat sektöründe de su yalıtımı alanında kullanılan bu malzemelere membran adi verilmektedir. Su yalıtım membranı ise, bir yüzeye döşenen ince bir su geçirmez malzeme tabakasıdır. Bu tabaka geniştir ve suyun içinden geçmesine izin vermez.
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
Tutunduğu yüzeye iyi yapışma sağlayan sıvı membranlar uygulandığı zeminin ve duvarın yapısını alır. Uygulandığı yüzeyde kalın bir film tabakası meydana getirir. İyi nüfuz edebilmesi için fırça yardımıyla yapılır. Uygulama kalınlığı, yapılacak alanın ve zeminin yapısına göre belirlenir.
Bu gibi durumlarda temel altında (tabanda) bir kat polyester keçe taşıyıcılı 3 mm kalınlıkta polimer bitümlü su yalıtım membranı uygulaması yapılır.
BITULINE, temellerin ve bodrum katlarının su yalıtımını sağlayan, modifiye bitüm esaslı su yalıtım membranıdır. BITULINE deprem bölgesi olan ülkemizdeki yapıların gerek çatı gerekse de temellerinin hayati önem taşıyan su yalıtımı için ideal bir malzemedir.
Uygulama iki kat şeklinde yapılır: İlk membranın yüzeye serilip, ısıtılıp yapıştırılmasından sonra ikinci bir membran daha 10 cm binili olacak şekilde ilkinin üzerine uygulanır. Böylece tüm çatı yüzeyinin membran ile kaplanması sağlanır.
Membran üzerine ISI YALITIMI yapılır mı? Evet yapılır.
Su izolasyonunda kullanılan membranlar yapıların su geçirmeye ve rutubete karşı korunmasında önemli bir rol üstlenirler. 1 top PVC membran 44 m2 , TPO membran ise 32 m2 yer kaplamaktadır. Ancak bini mesafelerinin dikkate alınmasıyla yaklaşık olarak bu değerler PVC membranda 38 m2 TPO membranda ise 28 m2 olmaktadır.
Membran Uygulama
Sıvı formlu membranlar fırça ile sürülerek, sprey formdaki membranlar ise püskürtülerek uygulanmaktadır. Yapıştırmaya uygun olan membranlar, rulo halinde satışı yapılan ve örtü şeklinde serilerek uygulanan ürünlerdir. Bu ürünlerin yapıştırılması içinse LPG kaynaklı şalümo alevinden yardım alınmaktadır.
Amacına uygun bir kullanım özelliği sağlayan likit membran ürünler, elastiki özelliğe sahip ancak boya tutan ve boyanabilen yapıya sahiptirler. Boyanın akmasını ve silinmesini engelleyen bir özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde dış cephe ve iç cephe duvarlarında yapılan boyama işlemini sorunsuz kılmaktadır.
İç ve dış mekanlarda, yatayda ve düşeyde, düz ve eğimli çatılarda, teras, balkon, havuz ve su depolarında, oluk, saçak ve baca kenarlarında, beton, sıva, tuğla, çinko, galvaniz, briket gibi yüzeylerde kullanılabilir.
EPDM membranların yapıştırılmasında etkili sonuçlar ortaya koyan bir başka yapıştırıcı çeşidi ise EPDM silikon yapıştırıcıdır. Silikon esaslı bir derz dolgu çimentosu olan silon yapıştırıcı, ayrıca nört kuruma özelliğine ve elastik bir yapıya sahiptir.
2mm Membran – 5 METRE.
Membran Türlerinin Farklı Fonksiyonları
Membran ses yalıtımı için ise OSB, döşeme, ve beton çeşitleri üzerine uygulanabilir. Kullanılacak alana bağlı olarak değişebilen “1 top membran kaç kg?” sorusuna ise 33 kg olarak cevap verilebilir. 1 top membran ve 1 membran rulo aynı ağırlığı verir.
Shingle ömrü ne kadardır ? 20 yıla yakın dayanma süresi bulunur. Şıngıl su geçirir mi ? Kendinden su yalıtımlıdır su geçirmez, her türlü fiziksel dayanıma sahiptir. ayrıca sahip olduğu desen seçenekleri ile estetik açıdan da iyidir. aşırı eğimli çatı yüzeylerinde rahatlıkla kullanılabilir.
Hangi Membran Filtre daha iyi? Dünyaca bilinen En iyi kaliteli mebran filtrelerden birisi Filmtec Membran Filtre 75 Gpd'dir. Aynı zamanda Türkiye'nin en iyi membran filtre olma özelliğine sahip olan Buzsu Code Membran Markasıda en iyi ve kaliteli membran filtresidir.
Buna göre birincisi, beton yapının yüzeyine doğrudan uygulama iken ikinci yöntem, bir katkı maddesi olarak su yalıtım malzemelerinin, çimento ile doğrudan karıştırılmasıdır. Üçüncü yöntem ise sertleşmemiş beton yüzeyine kuru kristal su yalıtım tozunun uygulanmasıdır.
İzolasyonun tam sağlanabilmesi ve izolasyon kaçaklarının ileride tekrar tekrar sorun çıkarmaması için izolasyon işlemlerinizde İzolem'i tercih edebilirsiniz. Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri