Kuruluğundan emin olduğumuz zemine sprey şişeye hazırladığımız kristalize mermer cilasını 1 m²lik bölümüne 1-2 kez fıslatırız ve cila makinesiyle zemindeki cilanın üzerinde cila kuruyana dek yaklaşık 2 dakika gezilir. Bu şekilde tüm zemin 1 kat cilalanır.
Çelik Cila Pedi, 430mm. Diskli cila makinasıyla kristalize cila atılırken kullanılır. - Kristalize cila sprey edilerek ped makine yardımıyla cila üzerinde gezdirilir. Bu işlem üç ya da altı kat arasında istenen parlaklık sağlanıncaya kadar sürdürülür.
Kristalize cila işlemi mermer ve diğer birçok doğaltaş üzerinde uygulanabilen, yüzey görünümünü iyileştirmeye yarayan bir uygulamadır. Cila işlemi için özel olarak üretilmiş makinalar ve kullanılan malzemeler yardımıyla mermer yüzeyi üzerinde birtakım kimyasal tepkimeler oluşturularak, sonuç elde edilir.
Öncelikle beş ya da on metrekarelik bir alan için 100 ml kadar polimer cilayı bu alana sürün. Mermer yüzeyin genişliği ne kadarsa o kadar bir cila sürmeniz gerekiyor. Daha sonra ise paspasınızla yuvarlak ve S biçimindeki hareketlerle bütün cilayı zemine iyice yedirin.
Kristalize cila sadece mermer, traverten gibi zeminlere uygulanır. cilalanmasında polimerize cila kullanılır. zemindeki tüm cilayı söküp yeniden uygulama yapmak gerekir. uygulama yapılabilen ancak çabuk aşınan bir ciladır.
İlgili 36 soru bulundu
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Mermerin yapısı seramik ve fayanstan farklı olduğundan sıradan temizlik malzemeleri asla kullanılmamalıdır. Mermerin temizliği ve parlatılması özel ilgi gerektirir. Mermer Cilası ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır? Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir.
Cila yaklaşık 45-60 dakikada kurur. Kuruyan zemine aynı işlem zemin istenen parlaklığa gelinceye kadar uygulanır. Zemin kurumaya bırakılır ve sonra palet mop (ıslak paspas) ile parlatılır.
Mermerlerinizin derz aralarına farklı renk boyalarla işlem yaparak daha renkli yüzeyler elde edebilirsiniz. Boyama işlemleriniz tamamlandıktan sonra su bazlı taş vernik, sır vernik veya akrilik vernikleri uygulayarak boyanızı koruyabilir, daha sağlam mermer yüzeyler elde edebilirsiniz.
Yapılan cilanın ömrü 1 ay olarak bilinirken, pasta ise 1 yıl kadar süre gidebilmektedir. Gerektiği zaman yapılması gereken işlemlerin, sık sık tekrarlanmaması aracın sağlığı için önemli olabilirken, araç sürücüleri buna dikkat etmelidir.
Mikrofiber bir bez veya özel cila aplikatörü yardımıyla, ürün yüzeye dairesel hareketlerle nazikçe uygulanır. Bu işlem sırasında fazla bastırmamaya dikkat edilir ve yüzeye eşit miktarda ürün dağıtılması sağlanır.
Cilanın ne kadar kalıcılık süresine sahip olduğu, kimyasal kalitesinin yanı sıra kullanım şartlarıyla da bağlantılıdır. Netfer Paroto gibi kaliteli oto cilaları, yıkama ve ortam şartlarına göre 3 ay ile 1 yıl arasında kalıcılık sağlar. Pasta cila ne kadar kalıcı sorusunu cevaplamaya çalıştık.
Yıkanabilir ve Tekrar Kullanılabilir.
Mermerinizin Eko Parlatılması : Pişirme Soda ve su karışımını cila olarak kullanın. (45 g) kabartma tozunu (0.9 L) su ile birleştirin ve iyice karıştırın. Daha sonra temiz bir bez kullanarak, karışımı yüzeye ince bir tabaka halinde uygulayın. Yaklaşık 5 dakika kurumaya bırakın.
SMX hızlı cila yıkanmış ve hafif ıslak zemin üzerine uygulanır. Bu nedenle, öncelikle arabanızı yıkayın. Daha sonra temiz ve ıslak yüzeye yeterli miktarda SMX hızlı cila ürününü dökün. Ardından yumuşak bir sünger yardımıyla arabanıza döktüğünüz cilayı iyice yedirmelisiniz.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Bir fincan beyaz sirkenin içerisine birkaç damla limon eklenmektedir. Ardından bu karışım tezgâhın üzerine uygulanmaktadır. Bu karışım sayesinde tezgâhın daha temiz ve güzel kokulu gözükmesine olanak sağlanmaktadır. Oldukça temizleyici bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Mermer temizliği için mutlaka doğal ürünleri kullanmanız gerekir. Asitler ve kimyasal temizlik maddeleri doğal taştan zarar vermektedir. Özellikle metal yıkayıcıların kullanmaktan uzak durmanın gerekir. Doğal mermer temizliğinde sirke, limon suyu ve aseton gibi ürünleri kullanabilirsiniz.
Ince ve düzgün bir şekilde püskürtün ve temiz bir bezle ürünü yüzeye yayın. Daha sonra kuru, yumuşak bir bezle parlatın. Fazla emici malzemeler için uygulamayı tekrarlayın. Iyice cilalanması parlaklık derecesini arttırır.
En iyi mermer cilası sistemlerinin birincisi polimerize mermer cila uygulamasıdır. Polimer cilanın oluşumunda polimer-yayıcı akrilik asit, akrilik ester ve styrene rol oynamaktadır. Genelde kullanıldığı alan; mermer, traverten, karo ve mozaik yüzeylerde kullanılır. Paspasla veya bezle sürülür.
Silisyum karbür: Mermer, granit, kayrak gibi doğal taşlar, belenco gibi kuvars yüzeyler ve yapay taşlarda, cam, cam ürünlerini rodaj ve zımparalama işlemlerinde sıklıkla kullanılır.
Mermer, oniks, traverten gibi kireç bazlı taşlar kolayca aşınmaya ve lekelenmeye maruz kalabilmektedir. TuffSkin® dışında hiçbir materyal, kimyasal lekelenmeleri ve aşınmaları önleyemediğinden doğal taş yüzeylerinizin kullanım süresini artırabilmek için TuffSkin® kullanmanızı öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri