İyileşme sürecinin bu aşamasında balensiz sütyen kullanımının sürdürülmesi daha doğru bir tercih olacaktır. Yumuşak dokusu olan; kaşıntı oluşumunu engellemek üzere nefes alan kumaşlardan üretilen sütyenlerin kullanılmasında fayda vardır.
Meme ameliyat bölgesi ilk günlerde enfeksiyon riskine karşı bandajlarla kapatılır ve ameliyat bölgesinin korunması için tıbbi korse diğer adıyla medikal sütyen giyilmesi istenir.
Medikal sütyen ne kadar kullanılmalı? Medikal sütyenler genellikle cerrahi sonrası dönemde kullanılmalıdır. Meme cerrahisi sonrası dönemde, doktorlar genellikle birkaç hafta boyunca sütyen kullanılmasını önerirler.
Yan yatma konusunda sıkıntı yok, ameliyattan birkaç gün sonra kendinizi daha konforlu hissetmeye başlayınca yan yatmak mümkün. Yüzüstü yatmak için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. Genelde ilk birkaç ayda yüzüstü yatınca ağrı olabilir. Bu yüzden ben hastalarıma 5-6 ay beklemelerini öneririm.
Meme estetiği sonrasında ortalama olarak 3 haftalık süreçte korse veya sporcu sütyeni giydirilmektedir. Doktorunuza danışarak, meme estetiği sonrası yaklaşık 3 gün içerisinde duş alabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Hastaların yüzüstü yatmaları için ise en az birkaç ay beklenilmesi gerekmektedir. Yüzüstü yatış yan yatış pozisyonuyla kıyaslandığında daha ağrılı olabileceğinden doktorların genellikle hastaların bu yatış pozisyonunu tercih etmeleri için beklemelerini önerdiği süre 5-6 aydır.
Göğüs estetiği ameliyatından 1 ya da 2 ay sonra cerrahların da onayıyla geleneksel sütyenlere geçiş yapılabilir. Post operatif şikayetlerin sona erdiği ve göğüslerin nihai şeklini almaya başladığı bu dönemde hastalar yeni göğüs ölçülerine uygun sütyenleri kullanabilirler.
5-7 gün içinde ağır, yorucu ve uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek kadar iyileşme olur. 7 gün sonra araba kullanabilir. Kullanılan dikişler eriyen dikişse alınmasına gerek yoktur. Erimeyen dikiş kullanıldıysa 12.-14. günde ince bantla birlikte alınır.
Silikon meme protezi ile göğüs dikleştirme ameliyatlarının ilk iki gününde kişiye göre farklılık gösteren değişen oranda ağrı olabilir. Bu ağrılar doktorunuzun verdiği ilaçlar ile azaltılıp hafifleyebilir. Ağrılar üçüncü günden itibaren azalıp 5 ile 7 günden sonra iyileşirler.
Meme Bölgesine Buz Kompresi Yapın
Soğuk kompres ameliyat sonrasındaki bölgede meydana gelebilecek şişkinlik ve ödemin geçmesi için en etkili olan yöntemlerden biridir. Ödem genel olarak vücudumuzun bir savunma mekanizmasıdır.
Sütyen yerçekimine karşı göğüslere destek olur.Yatarken yerçekimi meme dokusunu ayaktaki kadar etkilemez bu bakımdan gece sütyen takmak gerekli değildir. Kullandığınız sütyen bedeninize uygun değilse yanlış alınmışsa her pozisyonda zarar verir.
Vücut sakinleşip şişlikler inince ya da bir süre vermek gerekirse ameliyattan sonra bir hafta geçince beden ve göğüslerde değişim gözlemlenir. Birinci ayın sonunda silikonlar oturmaya başlar ve 4-6. ayda tam olarak oturur.
En azından gece yatarken bedeninizden biraz daha büyük olan sütyenleri tercih edebilirsiniz. Ancak emin olun ki yatmadan önce sütyeninizi çıkarmak, sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca sütyen takmamak göğüslerinizin büyümesini de sağlar.
Göğüs küçültme ameliyatı sonrası cerrahi sütyen her hastaya giydirilir. Bu sütyen 3-4 hafta giyilmelidir. Bu süre zarfında sütyen haftada bir yıkanabilir. İsteyen hastalarımıza yedek sütyen de temin edilebilir.
Ergenlik evreleri: Kızınızdaki fiziksel değişiklikler
12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir.
Meme küçültme ameliyatından sonra meme ucu çürümesi gerçekten istenmeyen komplikasyonların başında gelmektedir. Meme ucu çürümesi, meme ucuna gelen kan damarlarının, kan dolaşımının bir şekilde bozukluğundan kaynaklanmaktadır.
Meme büyütme ameliyatı ağrılı bir ameliyattır ve bu ağrının bir derecesi yoktur. Kişiye göre değişir. Bazı hastalarım bu ağrıyı bir iki günlük bir rahatsızlık olarak anlatırken bazıları 2-3 haftalık işkenceden bahsediyorlar.
Hem şişlikler hem de morluklar bu dönemde olabilir. Ve bunlar 3 günden sonra süratle azalır. Bahsettiğim gibi burada en önemli şey hastanın özel sütyen kullanması ve aşırı hareketlerden kaçınması. Bu kurallara uyduğu sürece 3 günden sonra normal yaşantısına dönebilir.
Beslenme ve Sıvı Alımı: Sağlıklı bir iyileşme için doğru beslenme önemlidir. Doktorunuzun önerdiği diyet planına uymaya çalışın ve yeterli miktarda sıvı alımını sağlayın. Aktivite ve Hareket: Ameliyat sonrası dönemde doktorunuzun önerdiği şekilde aktivite düzeyinizi artırın.
Kitle ameliyatı kaç saat sürer? Memedeki bir kitleyi çıkartmak için lokal ya da genel anestezi altında kitleyi çıkartmak, ortalama 20-30 dakika içerisinde kitle çıkartılır. Hasta aynı gün taburcu edilir.
Ameliyat döneminin ağrısız geçirilmesi için ilk 2-3 gün, günde birkaç kez ağrı kesici alınması yeterlidir. Hasta ameliyattan çıkarken konulan dren erken dönemde olabilecek sızmaların vakumla dışarıya alınmasını sağlar. Dren çoğu zaman ameliyattan sonraki ilk 3-4 gün yerinde tutulur.
Önemli olan beklemiş bir suda değil de, akan bir duş altında ve temiz bir suyla yıkanmaktır. Böyle bir uygulama, meme ameliyatlarından sonra rahatlıkla 48 saat tamamlandıktan sonra yapılabilir.
İzler mevcut memenin büyüklüğüne, meme başı ve areolanın sarkıklık miktarına ve deri fazlalığı/gevşeklik derecesine göre değişir. Sadece areola çevresinde iz kalabildiği gibi; areolanın alt hizasından meme altı oluğuna doğru dik inen, bazen de olukta 3-7/8cm'lik iz kalabilir.
Meme için estetik cerrahide uygulamalardan kaynaklanan farklılıklar olmasına karşın, genellikle operasyondan sonraki ilk 6 haftada göğsün büyük oranda yumuşadığını söyleyebiliriz. Tam olarak, göğsün rahatlaması, doğal salınımına kavuşması ise yaklaşık 3 ayı bulmaktadır.
Kişiye uygun olmayan, büyük beden sütyen kullanımında göğüsleri taşıyamadığından ötürü ağrı oluşabilmektedir. Tam tersi durumda, bedeni sıkıca saran sütyenler de göğüs bölgesinde ağrılara sebebiyet verebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri