Meme protezlerine önceleri biz 10-15 yıllık bir süre biçerdik. Fakat herhangi bir sorun çıkartmazsa hayat boyu kalabilir bu protezler. Ama kimi hastada 5 yılda, kimi hastada 10 yılda bazı ufak tefek sorunlar çıkarabilir bu protezler.
Silikonlar Ömür Boyu Kalır Mı? Silikon meme protezi üretiminde gelişen teknolojilerle birlikte protezlerin dayanıklılığı daha da artmıştır. Herhangi bir tıbbi veya estetik gereklilik olmadığı taktirde protezler ömür boyu kalabilmektedir.
Vücut sakinleşip şişlikler inince ya da bir süre vermek gerekirse ameliyattan sonra bir hafta geçince beden ve göğüslerde değişim gözlemlenir. Birinci ayın sonunda silikonlar oturmaya başlar ve 4-6. ayda tam olarak oturur.
Tam olarak, göğsün rahatlaması, doğal salınımına kavuşması ise yaklaşık 3 ayı bulmaktadır. Bilinmesi gereken, erken dönemlerdeki sertliğin çoğu zaman beklenen bir durum olduğu, göğsün zaman geçtikçe yumuşaması gerektiği, giderek sertleşen bir göğsün varlığında mutlaka doktora başvurulmasının uygun olacağıdır.
Silikon, vücut tarafından eritilmez ya da emilime uğramaz. Yani zamanla silikon memeler eriyip kana karışıp zehirleme ya da kanser hücresi oluşturma gibi etkiye sahip değildir. Silikon protezlerin içinde sağlığa zararlı hiçbir madde yoktur ve yeni nesil meme silikonlar koheziv jel şeklinde tasarlanır.
İlgili 15 soru bulundu
Silikon protezler göğüs dokusuna son derece benzeseler de gerçek bir göğüs dokusu kıvamında değillerdir. Bu nedenle özellikle göğüs kenarlarından ele gelmeleri mümkündür.
Tüm dünyada en çok tercih edilen silikon göğüs protezleri Mentor, Mc Ghan, Natrella marka silikonlardır. Silikon markasını konusunda daha detaylı bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.
Eski yöntemlerde deri altına, bunun yanı sıra doku üzerine protezlerin yerleştirilmesi ile dokunma halinde hissedilme çok net bir şekilde görülebiliyordu. Ancak günümüzde uygulanan kas altı tekniği sayesinde bu durum ortadan kalkmış ve protezin hissedilmesi oldukça zor bir ihtimal olarak karşımıza çıkmaktadır.
Basitçe tarif edecek olursak; silikon protez üzerindeki memenin ucunu ortalayacak şekilde ve meme dokusunun tam altında olmalıdır. Sarkık olmayan, normal bir meme ucundan geçen dikey bir hattı düşünecek olursak, protezin yarısı meme ucunun iç tarafında diğer yarısı ise meme ucunun dış tarafında kalmalıdır.
5. Doğal memeler, herhangi bir hareket ettirici uyarana karşı "keşkül titremesi" denilen dalgalanmayı yaşarlar. Silikon memelerde, implantlar sebebiyle bu dalgalanma görülmez.
Yuvarlak silikonlar, damla silikonlara göre daha yüksek kapsüler kontraktür ve memede aşağı yerleşim riskine sahiptir. Göğüslerde gevşeme olanlarda damla silikonlar kadar tercih edilmezler. Tüberöz meme (keçi memesi) durumunda yuvarlak silikonlar, damla silikonlar kadar başarılı sonuçlar vermemektedir.
SİLİKONUN VARLIĞI TAKILAN KİŞİ TARAFINDAN HİSSEDİLİR Mİ? İlk birkaç hafta evet, bunun nedeni dokudaki gerginlik hissidir. Zamanla memeler yumuşayınca bu his ortadan kalkar ve tamamen vücudunuzun bir parçası haline gelir.
Meme büyütme ameliyatı kısaca, göğüsleri istenilen ölçülerden küçük olan kadınların baş vurduğu bir estetik uygulamadır. Meme büyütme ameliyatları günümüzde çok kolay bir şekilde uygulanabilen hatta neredeyse sıradanlaşmış olan operasyonlardır.
Türkiye ve dünyada oldukça fazla uygulanan bir işlemdir. Şimdiki prosedür şu şekildedir: senede bir ultrason çektirerek hem meme dokusunu hem protezi kontrol ettireceksiniz. Eğer herhangi bir problem yoksa aynı protezi kullanmaya ömür boyu devam edebilirsiniz.
Meme Dokusunun Oluşturulması
Alınan memenin yeniden oluşturulması genel olarak iki şekilde yapılabilir. Meme protezleri ve hastanın kendi dokusundan (Otojen dokular) alınan parçalarla meme dokusu oluşturulur. Hastaya protezle veya kendi dokusu ile meme onarımının yapılabilmesi için belli kriterler gözetilir.
Çünkü protezi biz ya meme dokusunun altına veya hatta daha alta, kasın altına koyuyoruz. Yani her iki yöntemde de, teknikte de süt kanallarıyla protezin hiçbir ilişkisi yok. O yüzden bu ameliyatlardan sonra çok rahatlıkla çocuk sahibi olunabilir ve bebeğe süt verilebilir. Bu sütte hiçbir azalma olmaz.
Silikonların ömür boyu kullanma ömrü bulunmakla beraber 10-12 yılda bir değiştirilmesi ve yenilenmesi önerilir.
Silikon uygulaması, genellikle meme dokusu az, memesinde yağ içeriği fazla olmayan kişilerde, büyütme –dolgunlaştırma amaçlı olarak talep ediliyor. Dolayısıyla, küçük memeleri nedeniyle silikon uygulanmış bir kişide, çok aşırı bir kilo artışı olmadıkça göğüste büyüme pek beklenmez.
Kişinin operasyonu geçirebilmesi için 18 yaşını doldurması, yani reşit olması yeterlidir. Bunun dışında bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Ancak kişinin sahip olduğu sağlık problemlerinden bazıları operasyon geçirmeyi engelleyici nedenler arasında yer alabilir.
3) Meme ucunu yukarı bakması: Mükememel memede, meme ucu direk karşı tarafa ya da yere doğru bakmamalı; hafif yukarı doğru bakması çok daha hoş. Ama tabii ki gökyüzünü de görmemeli: 20 derecelik bir açıyla koyu renkli meme ucunun hafifçe yukarı dönmesi mükemmel memenin özelliklerinden biri.
Meme Büyütme Prosedüründe İmplant Tipi ve Şekli
Genel olarak, silikon implantlar daha doğal bir görünüme ve dokuya sahiptir. Ancak yetenekli bir plastik cerrahi uzmanı, salin implantlarının da doğal görünmesini ve hissedilmesini sağlayabilir.
Meme büyütme ameliyatı sonrası sütyenin ne kadar süre giyilmesi gerekir? Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra özel cerrahi sütyen her hastaya giydirilir. Bu sütyeni hastalarımızın 3-4 hafta giymelerini isteriz. Bu süre içinde 5-7 gün arayla doktorunuzun önerisi doğrultusunda sütyeniniz yıkanabilir.
Meme Protezi Nedir? Meme protezi, göğüs büyütme ameliyatlarında hacmini kaybetmiş olan ya da istenilen hacimde olmayan meme dokusunun taklit edilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Meme büyütme estetiğinde kullanılan protezler, implant ya da silikon olarak da adlandırılmaktadır.
5-7 gün içinde ağır, yorucu ve uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek kadar iyileşme olur. 7 gün sonra araba kullanabilir.
Meme büyütme ameliyatı ağrılı bir ameliyattır ve bu ağrının bir derecesi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri