Dengesizlik kanalların meme ucunu daha güçlü içeri çekmesiyle oluşur. Meme ucu çöküklüğünün bilinen en sık nedeni, geçirilmiş meme enfeksiyonudur. Enfeksiyon süt kanallarında tıkanma ve kısalmaya yol açar. Süt kanallarının kısalması ise meme ucunun çökük veya tamamen içe dönük olmasına sebep verir.
Piercing takılarak meme uçlarının dik tutulması sağlanabilir. Bu işlemin yaptırılacağı kişinin lisanslı olmasına dikkat edilmelidir. Estetik operasyonla meme uçları belirginleştirilerek dışarı dönük olarak konumu değiştirilmektedir. Kalıcı bir sonuç için en iyi çözümdür.
Eğer hasta hali hazırda emziriyorsa çökük meme ucunun emzirme sürecinin tamamlanmasından sonra düzeltilmesi önerilir. Meme uçları bazen ameliyat sonrasında tekrar çökebilir. Bu bazen birkaç hafta, birkaç ay ya da birkaç yıl sonra gerçekleşebilir ancak bu durum çoğunlukla hamilelik ve emzirmeyle ilişkilidir.
Bu durumda meme başı çökük halde kalır. Meme başı çöküklüğüne neden olabilecek sonradan gelişen sorunlar arasında meme travmaları, hamilelik ve emzirme sonucunda memedeki büyüme ve sarkma, enfeksiyonlar sayılabilir. Herhangi bir sebep yokken aniden meme başı çöküklüğü olması ise mutlaka araştırılmalıdır.
Normalde fizyolojik olarak meme ucunun altında bulunan kaslar uyaranların etkisiyle kasılır ve bunun sonucunda meme ucu ileriye doğru çıkar. Ancak bazı bireylerin yapısal özelliklerden kaynaklı süt kanallarının kısa olması veya meme ucunun çevresindeki kasların genişliğinden dolayı meme ucu dışarıya doğru çıkamaz.
İlgili 23 soru bulundu
3) Meme ucunu yukarı bakması: Mükememel memede, meme ucu direk karşı tarafa ya da yere doğru bakmamalı; hafif yukarı doğru bakması çok daha hoş. Ama tabii ki gökyüzünü de görmemeli: 20 derecelik bir açıyla koyu renkli meme ucunun hafifçe yukarı dönmesi mükemmel memenin özelliklerinden biri.
Meme, özellikle Primatlar Takımı'nda (dolayısıyla insanlarda) göğüste bulunan, dişilerde süt bezlerini barındıran, erkeklerde ise evrimsel süreç dolayısıyla neredeyse tamamen körelmiş bir organdır.
Göğüs ucunu önce sağa ve sola ardından yukarıya aşağıya masaj yaparak hafifçe dışarı çıkarabilirsiniz. Pompa kullanımı da göğüs ucunun dışarıya çıkmasında etkili olabilir. Eğer meme ucu dışarıya çıkmıyorsa, bebeği memeye silikon meme ucu kullanarak emzirmek önerilir.
Meme ucunun hafif bir şekilde çökmesi durumunda meme ucu çevresinde yer alan dokuya basıldığında dışarı çıkabilir. Ancak ilerleyen meme çökmesi durumunda dışarıdan yapılan müdahalelere rağmen meme ucu dışarı çıkmaz, tamamen gömülüdür.
Meme Kanseri Belirtileri Nelerdir? Memede kitle, ağrı, meme cildinde kızarıklık, hassasiyet, meme ucu akıntısı, meme ucu cildinde soyulma, meme şekil ve boyutunda bozulma ve değişim, meme ucunun içe dönmesi, koltuk altında şişlik veya kitle bu belirtiler arasındadır.
Meme üzerinde veya çevresindeki deri dokusunda değişiklik: büzülme Memenin içerisinde bir kitle olduğu anlamına gelebilir. Kitle, memedeki bağların (lifli doku) kısalmasına, dokunun ve derinin içe doğru çekilmesine ve dolayısıyla büzülme ya da girinti görünümüne neden olabilir.
Gelişimleri ergenliğe giriş ile başlar ve 22 yaşına kadar bu gelişim sürer. Uçların henüz çıkmamış olması , arkasındaki sütbezlerinin , göğsün dış yapısı ile uyumlu gelişmemesi ve ucu geriye çekmesinden kaynaklanabilir.
20'li yaşlardan itibaren her yaş grubundan kadında görülebilen bu kanser türü en sık 45-60 yaş arasında ortaya çıkar. Dolayısıyla 40 yaşından itibaren tüm kadınların yılda bir kez meme muayenesi yaptırmaları, tercihen meme cerrahına başvurmaları önerilir.
Memenin fibrokistik değişiklikleri: Meme dokusu içinde süt yapan bezlerin dış kısmında destek bağ dokusunun sıkılaşması ve aralarında içi sıvı dolu minik keseciklerin oluşması durumudur. Meme başına gelen süt kanallarında sıvı birikimi ve meme başından akmasına neden olabilir.
Hareketsiz yaşam tarzı, Gıda katkı maddeleri ve pestisit (haşere ilacı) gibi kimyasallara maruz kalmak, Meme dokusunda yoğun travmaya maruz kalmak, Dışarıdan uzun süre hormon kullanımı meme kanseri riskini artıran faktörler arasında sayılabilir.
Sert, kenarları belli olmayan, hareket etmeyen ve ağrısız kitleler meme kanseri açısından daha yüksek şüphe uyandırmaktadır. Bununla birlikte memede ortaya çıkan tüm kitlelerin uzman bir doktor tarafından muayene edilmeleri ve radyolojik olarak ultrasonografi ve/veya mamografi ile değerlendirilmeleri gerekir.
Her memede 15-20 adet lob denilen bölüm vardır. Biçim olarak her bir lob bir üzüm salkımına benzetilebilir. Lob, lobül ve süt kesecikleri ince süt kanalları ile birbirine bağlanmaktadır. Bu kanallar meme başına doğru birleşerek gelirler ve memenin tam ortasında areola denilen koyu renkli bölgede meme başına açılırlar.
Erken evre meme kanserlerinin büyük çoğunluğunda belirti memedeki kitledir. Diğer semptomlar meme başı akıntısı, meme başında çökme, çekilme ve kaşıntıdır. Kadınlar nadiren koltuk altındaki şişlik yakınması ile de başvurabilir. Meme kanserleri en sık olarak üst dış kadranda (yüzde 45) görülür.
* Vücudu annesininkine yakın olmalı, * Yeni doğmuşsa poposundan desteklenmelidir. Bebeğin memeye yerleştirilmesi esnasında önce meme ucuyla bebeğin dudaklarına dokunulmalı, bebeğin ağzını genişçe açması beklenmeli, bebeği alt dudağı meme ucunun altına gelecek şekilde çabucak memeye tutmalıdır .
Hem erkeklerde hem de kadınlarda 5 hassas nokta olarak bilinen alanlar kulak memeleri, dudak uçları, göğüs uçları, karın bölgesi ve kasık bölgesidir. Özellikle de bu alanlarda hoş kokular kullanıldığında daha fazla öne çıkmaktadır.
Bir erkek hangi sebeple olursa olsun, hanımının memelerinden emse, evlilik hayatlarını devam ettirmelerine bir engel teşkil etmez. Günah değildir." Başka bir kaynakta: "Süt hısımlığının doğması için bir kadının 0-2 yaş arasındaki çocuğu beslemek/doyurmak maksadıyla emzirmesi gerekir.
Boyun: Sinir sistemi gelişmiş olan boyun bölgesi hem erkeklerin hem de kadınların erojen noktalarından. Bu sebeple gerek kadınlar gerekse erkekler boyunlarının öpülmesi, okşanması, yalanması ya da hafifçe ısırılmasından hoşlanıyorlar.
Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
Ortalama büyüklükteki bir göğüs, kadın vücudunun yağ oranının %4-5'ini ihtiva eden kadın memesi yaklaşık 500 gram ağırlığında.
Sonuçlar belirgin bir şekilde tutarlı idi. Tüm gruplarda 45:55 oranı en çekici meme oranı olarak ortaya çıkıyordu. 45:55 oranı otuzlu yaşlarındaki kadınların yüzde 87'si, erkeklerin yüzde 90'ı ve plastik cerrahların yüzde 94'ü tarafından tercih edildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri