Korece'de merhaba kelimesinin karşılığı 'annyeonghaseyo' kelimesidir ve okunuşu da 'ansevayeaa' şeklindedir.
Korecede merhaba, selam demenin en kolay ve en yaygın yolu 안녕하세요 (annyeong haseyo) demektir.
Çinceye benzeyen Korece, kendine özgü özellikleriyle dikkat çekmektedir. Yazılışı ve okunuşu farklı özelliklere sahip Korece'de günaydın demek ' Joh-eun achim' şeklinde telaffuz edilir. Orijinal yazılışı ise 좋은 아침 şeklinde yazılmaktadır.
Biz ayrılan değil de kalan kişiysek şunu demeliyiz: 안녕히가세요 (annyeonghi gaseyo): bay bay, görüşürüz, güle güle gibi anlamlara gelir. Bunu kalan kişi söyler.
Korece teşekkür etmek istiyorsanız birçok yol mevcut olsa da en yaygın kullanılan kelime 감사합니다 (gamsahapnida)'dır. Kamsahamnida diye okunur.
İlgili 18 soru bulundu
죄송합니다/ 괜찮아요/ 미안/ 실례합니다 - YouTube.
아비(abi): Korecede "baba" demek. 지아비(jiabi) ise koca. 어버이, anne. ve baba.
Saranghae; seni seviyorum sözcüğü, saranhe olarak okunur.
'Güle güle' ifadesi Korece'de '안녕히 가세요' olarak ifade edilir. Bu ifade, bir kişiye eğlenceli ya da mutlu bir şekilde gitmesi dileğinde bulunarak, Türkçe'deki 'Güle güle' anlamına gelmektedir.
Oppa sözcüğünün hakkında sizlere yardımcı olabilecek bilgileri detayları ile derledik. Kore dilinde kullanılan yaygın sözcükler arasında oppa sözcüğü de bulunuyor. Oppa sözcüğü, Kore'de kızların erkek arkadaşlarına kullandığı bir kelimedir. Kendilerinden büyük olan abiler için de kullanılabiliyor.
환영해요 (Burada makine çevirisi yok!)
Bildiğiniz iyi geceler kelimesi. Kadeh tokuştururken şerefeee denir ya. Hah işte o kelime konbe.
Michyeosseo: Türkçeye ”Çıldırdın mı?/Delirdin mi?” olarak çevrilebilir.
Saranghae, Korece bir kelimedir ve özel anlam taşımaktadır. Korace seni seviyorum anlamı taşıyan Saranghae güney Kore'de farklı yazılmakta ve konuşulmaktadır. Saranghae sözcüğü seni seviyorum anlamı taşımaktadır.
Pek çok Asya ülkesinde yaygın olan geleneksel nezaket kuralları Güney Koreliler için de çok önemlidir. Örneğin selamlaşırken hafif eğilmek, saygının bir ifadesi olarak kabul edilir. Çok önemli bir kural daha: Asla çorapsız gezilmemesi gerekir. Zira dost başa, Güney Koreli ayağa bakar!
Korecede cümle yapısı, özne+nesne+yüklem grubu şeklindedir.
Korece, Türklerin öğrenebileceği en kolay dillerin başında gelir. Gerçekten son derece kolaydır. Yeterli zamanı ayırırsanız alfabeyi de bilirseniz birkaç ayda turistik bir gezi yapmak için yeterli seviyeye çıkabilirsiniz.
또 만나요. görüşürüz. 안녕, 또 봐요.
맛있게 드세요 (Burada makine çevirisi yok!)
Ülkenin resmi yazı sistemi olan Hangul kelimesinde; "Han" Kore, "gul" harf anlamına gelir.
Korecede kençana kelimesi "İyi misin?" anlamında kullanılır. Yani kençana kelimesi günlük konuşma dilinde sıklıkla karşılabileceğiniz bir kelimedir.
Saranghae Korece bir kelimedir. Özel bir anlama sahip olan bu kelime birçok kişi tarafından araştırılmıştır. Söz konusu kelime Korecede "seni seviyorum" demektir.
이름이 뭐예요? (Burada makine çevirisi yok!)
Kore dilinde 'Alo' ifadesinin okunuşu ve kullanımı hakkında bilgi vermek gerekirse; bu ifade, genellikle 'Yoboseyo' şeklinde ifade edilir. Geleneksel olarak, bir telefon çağrısına yanıt verirken veya birini ararken bu kelime kullanılır. 'Yoboseyo', kelime anlamı olarak 'Kiminle görüşüyorum? ' veya 'Alo' yerine geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri