Türkiye gibi GMT +3'ü sabit zaman dilimi olarak kullanan diğer ülkeler, Irak, Etiyopya, Tanzanya, Madagaskar, Kuveyt, Batı Rusya, Yemen, Somali, Sudan, Cibuti, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Kenya, Uganda ve Katar.
Türkiye Saati ya da kısaltmasıyla TSİ, Türkiye'de geçerli olan zamandır. Ülkede sabit olarak UTC+3 zamanı kullanılmaktadır. Geçmişte kullanılan yaz saati uygulamasına 8 Eylül 2016'da son verilmiş, kışın da yaz saati kullanılacak şekilde ülkenin resmî saati UTC+2'den UTC+3'e sabitlenmiştir.
Yaz saatinde Iğdır'da, kış saatindeyse İzmit'te Güneşin doğuş ve batış saatleri coğrafya sorularında sabit olarak hesaplanır. Ancak 2016 yılında kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla tüm yıl için üçüncü saat dilimi olan GMT+3 (Iğdır) Türkiye'nin ulusal saatidir.
TÜRKİYE ARTIK GMT+3 / UTC+3 ZAMAN DİLİMİNDE
GMT yani Greenwich Mean Time, başlangıç meridyeni olarak Londra'nın güney doğusundaki Greenwich banliyösünden alır.
Rusya Türkiye ile aynı saate sahip.
İlgili 41 soru bulundu
Fransa'da saat 22:00 2 Nisan Salı iken Türkiye'de 23:00 dür.
Avrupa'nın neredeyse tamamı UTC+1 olarak bilinen zaman dilimini kullanmaktadır. Yunanistan, Bulgaristan, Finlandiya gibi Doğu Avrupa Ülkeleri ise UTC+2 zaman dilimini kullanmaktadır. Doğu Avrupa Ülkeleri, İzmit'ten geçen 30° doğu meridyenini esas almaktadırlar.
Yerel saat her meridyende değiştiği için gündelik hayatta pratik olarak kullanımı zordur. Örneğin Türkiye 26°-45° doğu meridyenleri üzerindedir. Batı ve doğu ucu arasındaki zaman farkı (19 meridyen x 4 dakika) 76 dakikadır. Yani batı ucunda yerel saate göre saat öğlen 12:00 iken doğu ucunda 13:16'dır.
Greenwich Ortalama Zamanı (İngilizce: Greenwich Mean Time), Greenwich Saati veya kısaltmasıyla GMT, başlangıç meridyeni üzerinde ortalama güneş zamanı. GMT, Britanya Adaları'nın standart zaman dilimidir. Adını Londra'nın güneydoğusundaki Greenwich banliyösünden alır.
Türkiye ile Japonya arasında 8500 km kadar mesafe bulunduğu gibi geniş bir saat farkı da vardır. Doğuda “Yükselen Güneşin Ülkesi” olan Japonya'da güneş ülkemizden 6 saat önce doğmaktadır. Yani Türkiye Japonya saat farkı 6 saattir.
Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'nin 7 saat gerisindedir.
Hareketten kasaya kadar, kaliteli malzemeler İsviçre marka saatlerini diğer saatlerden ayırır. Lüks saat denildiğinde akla İsviçre saatleri gelir.
Central European Time Türkiye'nin 1 saat gerisindedir.
Türkiye GMT saat diliminde olduğu gibi UTC saat uygulamasında da coğrafi konumundan dolayı 2. ve 3. saat dilimindedir. 2016 yılından beri yaz saati uygulaması yapılmadığından 2 saat dilimi arasından 3.'sü yani UTC 3 yıl boyunca kullanılmaktadır.
Normal'da saat 20:00 31 Mart Pazar iken Türkiye'de 04:00 1 Nisan 2024, Pazartesi dir.
İki ülke ya da şehir arasındaki saat farkının iki sebebi bulunmaktadır. Birincisi üzerinde bulunulan meridyen diğer de ülkelerin saat uygulamalarıdır. Saat farkı hesaplanırken batıya doğru gidilirken yerel saate ekleme yapılır.
Türkiye'nin kullandığı saat dilimi UTC+3'tür.
Her boylam derecesi arası 4 dakikadır. Bu nedenle 15 derecelik her meridyen dilimi bir saate eşittir. Böylece 12 saat doğuda, 12 saat batıda olmak üzere, yeryüzü 24 saat dilimine bölünmüştür.
Rusya Asya Kıtası'nda yer alan bir ülkedir ve Türkiye ile aynı meridyenler içerisinde olduğu için iki ülke arasında saat farkı bulunmamaktadır.
GÜNEŞ BATMAYAN ÜLKEDE EN UZUN GÜNDÜZ! FİNLANDİYA 21 Haziran Helsinki Gece Sohbeti/ Gece Olmayan Yer - YouTube.
Almanya'da saat 02:00 24 Mart Pazar iken Türkiye'de 04:00 dür. Almanya Türkiye'nin 2 saat gerisindedir.
UTC+14:00 zaman dilimiyle, Kiribati dünyada en erken saatin olduğu ülkedir.
Almanya ile Türkiye'nin yeryüzündeki konumlarından dolayı aralarında saat farkı oluşmaktadır. Türkiye'de saat 07:00 ise Almanya'da saat 06:00 olacaktır. Türkiye'ye göre daha Batı'da bulunan Almanya Türkiye saatinden 1 saat daha geridedir.
Tokyo'da Saat Kaç? 35° 41' enlemi ve 139° 44' boylamında bulunan Tokyo şehrinde gün doğumu saat 05:14'te ve gün batımı ise saat 18:09'da gerçekleşmektedir. Tokyo'da saat 23:00 olduğunda, Ankara'da saat 17:00 olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri