Mermer cilası mermer cilalama işleminde makineyle veya elle kullanılabilen bir cila türüdür. Kristalize cila, polimerize cila gibi çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler uygulanacak mermere ve istenilen sonuca göre seçilir. Kristalize cila mermer gibi doğal taşlara uygulanır.
Kristalize cila sadece mermer, traverten gibi zeminlere uygulanır. cilalanmasında polimerize cila kullanılır. zemindeki tüm cilayı söküp yeniden uygulama yapmak gerekir. uygulama yapılabilen ancak çabuk aşınan bir ciladır.
Polisil Mermer Cilası mat, donuk ve eskimiş görüntüdeki mermerlerinize yeni görüntüsü kazandıracak. Aynı zamanda su ve diğer lekelere karşı koruma sağlayacak olan polisil mermer cilası Düzenli kullanım durumunda çizilme ve bozulma ile birlikte oluşan leke izlerini azaltmaya yardımcı olur.
*Cilalı yüzey ne demek? Mermer çıkarıldıktan sonra yüzeyin zımparalanmasından sonra parlatılması sonucu mermerin yüzeyi cilalanmış olur. Mermerin doğal parlaklığını veren bu işlem sonucunda gözenekler kapanır ve nemden arınmış olur.
Kuruluğundan emin olduğumuz zemine sprey şişeye hazırladığımız kristalize mermer cilasını 1 m²lik bölümüne 1-2 kez fıslatırız ve cila makinesiyle zemindeki cilanın üzerinde cila kuruyana dek yaklaşık 2 dakika gezilir. Bu şekilde tüm zemin 1 kat cilalanır.
İlgili 16 soru bulundu
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Cila yaklaşık 45-60 dakikada kurur. Kuruyan zemine aynı işlem zemin istenen parlaklığa gelinceye kadar uygulanır. Zemin kurumaya bırakılır ve sonra palet mop (ıslak paspas) ile parlatılır.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Hangi mermerin kaliteli olduğu nasıl anlayabiliriz? Bu konudaki en önemli kriterlerin başında, üzerinde yüzey boşluklarının olmamasına dikkat edilmesi gelir. Cilası da önemli bir noktadır ve bunu yüzey parlaklığından anlamak mümkündür. Düzgün bir şekilde kesilmiş olması veçatlak bulunmaması da önemlidir.
Mermerlerinizin derz aralarına farklı renk boyalarla işlem yaparak daha renkli yüzeyler elde edebilirsiniz. Boyama işlemleriniz tamamlandıktan sonra su bazlı taş vernik, sır vernik veya akrilik vernikleri uygulayarak boyanızı koruyabilir, daha sağlam mermer yüzeyler elde edebilirsiniz.
En iyi mermer cilası sistemlerinin birincisi polimerize mermer cila uygulamasıdır. Polimer cilanın oluşumunda polimer-yayıcı akrilik asit, akrilik ester ve styrene rol oynamaktadır. Genelde kullanıldığı alan; mermer, traverten, karo ve mozaik yüzeylerde kullanılır. Paspasla veya bezle sürülür.
Mermerinizin Eko Parlatılması : Pişirme Soda ve su karışımını cila olarak kullanın. (45 g) kabartma tozunu (0.9 L) su ile birleştirin ve iyice karıştırın. Daha sonra temiz bir bez kullanarak, karışımı yüzeye ince bir tabaka halinde uygulayın. Yaklaşık 5 dakika kurumaya bırakın.
Cila işlemi yaparken mermeri çizmemek için sert ve aşındırıcı metal temizlik araçları kullanılmamalıdır. Metal araçlar temizlik yaparken mermerin kırılmasına da neden olur. Doğal mermer hassas yapısı olsa da çok dayanıklıdır. Bu nedenle kısa periyotlar ile cilalama işlemi yapabilirsiniz.
Kuruluğundan emin olduğumuz zemine sprey şişeye hazırladığımız kristalize mermer cilasını 1 m²lik bölümüne 1-2 kez fıslatırız ve cila makinesiyle zemindeki cilanın üzerinde cila kuruyana dek yaklaşık 2 dakika gezilir. Bu şekilde tüm zemin 1 kat cilalanır.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Yapılan cilanın ömrü 1 ay olarak bilinirken, pasta ise 1 yıl kadar süre gidebilmektedir. Gerektiği zaman yapılması gereken işlemlerin, sık sık tekrarlanmaması aracın sağlığı için önemli olabilirken, araç sürücüleri buna dikkat etmelidir.
Pasta cila yaptırmanın maliyeti 500-1000 liradan başlar, 7500 TL'ye kadar çıkabilir. Pasta cila uygulama fiyatları mekana göre çok farklılık göstermektedir. Sıradan bir yıkamacıda 750 lira civarındayken, car care, detailing gibi daha lüks uygulama merkezlerinde fiyat 7500 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Rulo veya fırça ile duruma göre 4 - 5 kat cila sürülür. Son kat ciladan 24 saat sonra parkenin üstüne temizlik için basılabilir. Son kat ciladan 48 saat sonra e?yalar parkenin üstüne taşına bilir.
Mermerin yapısı seramik ve fayanstan farklı olduğundan sıradan temizlik malzemeleri asla kullanılmamalıdır. Mermerin temizliği ve parlatılması özel ilgi gerektirir. Mermer Cilası ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır? Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Evde mermerin parlatılması için kullanılmakta olan yöntemde ise karbonat yer almaktadır. Öncelikle bir bardak suyun içerisine karbonat eklenmesi gerekmektedir. Daha sonra bir bez yardımı ile bu karışım mermere sürülere silinme işlemi gerçekleştirilmektedir. Çok bastırılmaması gerekmektedir.
Beyaz Ped: Tüm zeminlerde kullanılır. Ama en çok yumuşak zeminlerde temizlik ve cila sonrası parlatma işleri için kullanıma ideal bir ped – keçedir. Hatta bazı özel durumlarda bu keçe kullanılarak mermere cila dahi atılabilir.
Kimi zaman kireç çözücü kimi zaman leke giderici özelliklere sahip olan çamaşır suyu, mermer zeminler üzerinde kullanılmaması gereken bir malzemedir.
GRANİT CİLASI
Granit Cilası Nodoso marka olup tüm granitlerde kullanılmaktadır. Uygulandığı alanda ıslaklık görünümü vermektedir. Granitin içine işleyerek granitin rengini koyulaştırmaktadır. Granitler gözenekli taşlar olduğundan Nodoso Granit Cilası bu gözeneklere işleyerek su geçirmezlik sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri