Mimaride kullanılan vazgeçilmez inşaat malzemelerinden bir tanesi de derz dolgudur. Derz dolgu, özellikle mermer döşenmiş yüzeylerde sıkça karşılaşılan bir inşaat malzemesidir. Bu nedenle de herhangi bir evin banyo, mutfak ya da öteki mermer bölgelerinde sıkça kullanılır.
Derz dolgu dikey veya yatay olarak yapıĢtırılan fayans, mermer gibi malzemelerin aralarını doldurmak amacıyla kullanılmaktadır. Derz dolgu, kaplamaların arasına su sızmalarını önlemek ve dekoratif görünüm kazandırmak amacıyla uygulanır.
Karbonat, sirke ve limon suyu ile derz temizliği: Karbonatı su ile macun yapabilir, sirke ya da az miktarda çamaşır suyu ile karıştırarak derz aralarını beyazlatabilirsiniz. Beyaz temizlik sirkesini fısfıs şişesine doldurarak karbonatlı suyla yaptığınız macunun üzerine de sıkabilirsiniz.
Derz dolgu özellikle ıslak zeminlerde ve yapının farklı yerlerinde kullanılan seramiklerde, döşeme sırasında seramikler arasında oluşan boşlukların doldurulması için kullanılan üründür. Derz, alçıya benzeyen kimyasal bir üründür. Bazıları uygulanırken derz bandı kullanılabilir.
Derz dolgu; seramik, fayans, granit, mermer gibi yapı malzemelerinin arasındaki boşluğu kapatmak için kullanılan kimyasal bir bileşiktir. Yer ve duvar kaplamaları döşendikten sonra aralarındaki derz kanalları, dolgu malzemesi kullanılarak kapatılır.
İlgili 25 soru bulundu
Mastik temel olarak beton derz dolgu olarak, dilatasyon, metal ve cam doğrama, fayans, pvc gibi yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırılmasında kullanılır.
Derz kalemi antibakteriyel bileşime sahip olup, bu sayede uygulandığı alanda bakteri ve küf oluşumunu önler, son derece hijyenik bir üründür. Derz kaleminin iyi sonuç vermesi içi, uygulanacağı derz alanının kuru ve temiz olmasına dikkat edilmelidir.
İşlevsel Derz Kalemi Modelleri
Dolguların temizliği için üretilmiş olan ilgili tasarımlar, fayanslar arasındaki boşlukların doldurulması için kullanılan derz maddesinin daha kolay ve daha pratik bir şekilde fayans aralarına uygulanması amacıyla üretilmiş araç gereçlerdendir.
Fayans boyası olarak derz boyalarıyla derzleri boyayabilirsiniz. Koridor, banyo, mutfak, tuvalet gibi ortamlarınızı yenileyebilirsiniz. Fayans, seramik ve taş gibi kaplamaların arasını doldurup Stella Bianca'nın derz dolgusuyla doldurup, akrilik boya ile boyama işlemini yapabilirsiniz.
Derz üstüne derz olur mu? Mermer fayans gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü zamanla derzler, incelir, kararır kötü bir görüntüye sebebiyet verir. İncelen, deforme olan derz üzerine tekrardan yeni derz çekmek, sağlam olması açısından uygun olmayacaktır.
Çimento esaslı derz dolguların genel olarak banyo, mutfak, balkon, teras veya antre gibi alanlarda kullanımı ön plana çıkmaktadır. Fayans arası derz olarak da ifade edilen bu ders çeşidi seramiklerin arasını ve hem zeminde hem de duvarda doldurmak işlemlerinde ilk akla gelen olmaktadır.
Fayans arası derzi kaç saatte kurur? Sorusunun cevabı ise; iki saat içerisinde kurur. Ancak tam kurumanın sağlanması için 24 saat beklenmelidir. 24 saat geçmeden su ile temas ettirmeyin.
“Derz kalemi nerede satılır?” sorusunun cevabını, derz kalemi yorumlarında öne çıkan en iyi ürünlerle yapı market, oto bahçe kategorisindeki derz kalemi bölümünde bulabilirsiniz.
* Derz dolgu işlemi için beyaz çimento ve mermer tozu karışımını (gerekli ise renklendirici pigment) ayran kıvamına gelinceye kadar sulandırılmalıdır. * En az 2 kere derz aralarına tam girmesi için çek pas ile dikey ve çapraz biçimlerde uygulanmalıdır.
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Tüketiciler tarafından merak edilen silikonlu derz dolgu su geçirir mi, sorusunun cevabı ise hayır, silikon dolgunun su iticilik düzeyi oldukça yüksektir ve bu nedenle su geçirmez olarak verilebilmektedir.
Üzerine uygulanacak olan boyanın suya ve neme oldukça dayanıklı olması gerekiyor. Bu sebeple fayanslarınız için yağlı ve epoksi boya türlerinden yararlanarak boyayabilirsiniz. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir.
Banyo fayans boyası, özellikle banyo gibi yüksek nemli alanlarda kullanım için uygun özel bir boya türüdür. Bu boyalar genellikle suya dayanıklı ve küf önleyici özelliklere sahiptir, banyoda uzun süre dayanıklılığını korur. Banyo fayans boyası genellikle epoksi veya akrilik bazlıdır.
Kapasite : Her 1 kalem ortalama 40 metre boyar
Fayans aralarını boyamanızı sağlari aynı zamanda beyaz gerektiren Buzdolabı, Ahşap, duvar, her türlü yüzeyde kullanılır.
Vodaseal Derz Kalemi fayans derzleri üzerinde zaman içerisinde oluşan kirleri ve lekeleri örtmek, yenilemek için kullanılır. İç ve dış mekanda kullanıma uygundur. Çift taraflı kullanılabilir dayanıklı uca sahiptir. Suya dayanıklıdır.
1- kapak kaplıyken 1 dakika boyunca çalkalayın. 2-kapağı çıkarınız keçe uçta boya görünene kadar pompalayın. 3-Boya keçe uca geldiğinde fazla bastırmadan derz dolgularına uygulayınız. 4-Ortalama 8 ila 12 m2 alan yapılır.
Bu sayede en iyi sonucu elde edebilirsiniz. Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinere son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.
Şerbet şeklindeki uygulamalar, çatlamalara, çökmelere, kolay aşınmalara, tozumalara ve renk bozukluklarına neden olacaktır. – Derz uygulamasından 24-48 saat sonra mekan kullanıma açılabilir.
Beyaz Fayansa Derz Rengi Seçimi
Beyaz Fayans için Gri veya Koyu Gri derz dolgusu rengi seçebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri