1.Meryem sûresini 41 defa okuyan kişi, Allah'ın yardımıyla geçim sıkıntısından kurtulur. 2.Allah'tan hayırlı bir evlat isteyen, ancak ne yaparsa yapsın hamile kalmakta zorluk çeken kadınların bu sûreyi okuması ve zemzem suyuna üfleyerek içmeleri çok faydalıdır.
Meryem Suresi Ne İçin Okunur? Bir hadisi şeriften nakledildiğine göre; Meryem Suresini okumakta devamlılık gösteren herkes bu dünyadan, bu surenin bereketinin vesilesiyle; can, mal ve evlat açısından tamamen ihtiyaçsız olmadan gitmez.” Devamlı okuyan kişi Allah'ın izni ile fakirlikten kurtulur.
Meryem suresi 96. ayet fazileti kaç defa okunmalı sorusunun yanıtı Müslümanlar için büyük önem taşır. Çünkü faziletin gerçekleşmesi için o ayeti belli sayıda tekrarlamak gerekir. Örneğin; Meryem suresini 41 defa okuyan kişiler fakirlikten kurtulabilir.
Okunuşu bilindiğinde, Meryem sûresi Arapça yazılışı zorlanmadan okunabilir. Türkçe anlamı, meali ve tefsiri öğrenilmesi, sûreyi idrak etmek açısından mühimdir. Abdestli okumaya dikkat edilmelidir. Fakat, kadınlar için bazı durumlarda bu mümkün değildir.
KUR'AN-I KERİM | 304. Sayfa | Meryem Sûresi.
İlgili 34 soru bulundu
Hamilelikte Meryem Suresini okumak, doğumdan önce ve doğum süresince İnşikak Suresini okumak doğumu kolaylaştırır. DOĞUMA HAZIRLANIN: Aylar geçtikçe bebekle konuşmakla, onu ne kadar sevdiğini ve beklediğini anlatmakla onu doğum anında yaşayacağı mücadeleye hazırlamış oluruz.
Meryem Suresi (Arapça: سورة مريم, Sūratu Meryem), Kur'an'ın 19. suresidir. Sure 98 ayetten oluşur.
Buna göre özetlersek, Kur'an-ı Kerim'in bizzat kendisine abdestsiz dokunamayız ama cep telefonu, tablet, bilgisayara abdestsiz dokunabiliriz Kur'an okurken. Zaten Kur'an okurken abdestli olmak doğru olsa da abdestsiz okunmasında da bir problem yoktur."
Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir. Ancak Kur'ân-ı Kerîm'i abdestli olarak okumak daha faziletli olduğu için elektronik cihazlardan Kur'ân okurken de abdestli olunması tavsiye edilir.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
Hamile kalmak amacıyla okunan dualar, birden fazladır. Bu dualar yeni evli veya bebek sahibi olmak isteyen kadınlar tarafından edilen dualardır. Bu konuda kadınların başvurduğu birçok dua vardır. Bu duaların en çok tavsiye edilenlerinden biri ise Meryem Suresidir.
Bu makalede ele alınan Vedud ismi öz olarak Allah ile insan arasındaki karşılıklı sevgiye işaret eder. Makalenin amacı Vedud isminin anlamını, bu anlamın sahip olduğu de- ğeri, Allah ile insan arasında var olan karşılıklı sevgi döngü- sünü ortaya koymaya çalışmaktır.
En faziletli dualardan biri olarak geçen ve okuyan insanların en güzel şekilde maddi ferahlığa ve gençliğe kavuştuğu ifade edilen bu dua, tarih boyunca birçok insanın maddi sıkıntılarından kurtulup genişliğe ve bolluğa kavuşmasına vesile olmuştur.
Meryem adı Kur'ân-ı Kerîm'de yirmi üçü Îsâ b. Meryem şeklinde olmak üzere otuz dört yerde geçmekte, ayrıca Kur'an'ın on dokuzuncu sûresi bu isimle anılmaktadır. Hz. Meryem Kur'an'da ismiyle anılan yegâne kadındır. Babasının adı İmrân'dır (Âl-i İmrân 3/35; et-Tahrîm 66/12).
Okunuşu bilindiğinde, Meryem sûresi Arapça yazılışı zorlanmadan okunabilir. Türkçe anlamı, meali ve tefsiri öğrenilmesi, sûreyi idrak etmek açısından mühimdir. Abdestli okumaya dikkat edilmelidir. Fakat, kadınlar için bazı durumlarda bu mümkün değildir.
Peygamber Efendimiz, surenin her gün akşam namazından sonra okunmasını tavsiye etmiştir. Fakirlikten kurtulmak isteyenler, yoksulluktan bıkanlar, rızık, bolluk ve bereket isteyen kişiler, aksatmadan bu süreyi her akşam okumalıdırlar. Vakıa suresini ikindi namazının hemen akabinde rızkın artması için okunabilir.
Dili ve dudağı kıpırdatmadan yalnız göz ile okuyarak da hatim yapılır.
Kur'ân-ı Kerîm'in, ezberden abdestsiz okunabileceği konusunda bir ihtilaf yoktur. Bununla beraber, Allah kelamı olduğundan, ezberden okunduğunda da abdestli olunması, bazı âlimler tarafından tavsiye edilmiştir (Nevevî, el-Mecmû', 2/69).
Televizyon, internetten veya cd'den okunan bir mukabeleyi takip etmek veya dinlemek sevaptır. Ancak bu durumda kişi okunan mukabeleyi sadece dinlemekle yetinirse hatim sevabı alır. Hatim yapmış olmak için Kur'an'ın bizzat tilavet edilmesi/okunması gerekir.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir. Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir.
Ayetel Kürsi, Kur'an-ı Kerim'i tutarak okunmadığı müddetçe abdestsizken okunabilir. Ancak abdest alınarak okunması daha faziletli olduğundan abdestli halde okunması tavsiye edilir.
Yani gusül alırken aynı zamanda abdestte yıkadığımız yerleri de yıkıyoruz. Dolayısıyla o gusül abdestiyle namaz da kılınır, Kur'an da okunur, diğer ibadetler de yapılabilir.
Bu sure kuranı kerimde 16. cüzde ve 304. sayfa da yer alıyor. Bu sure Mekke'de 44. sırada inmiştir. Meryem suresinde Meryem'in oğlu İsa'yı dünyaya getirdiği zamanı ve nasıl dünyaya getirdiğini anlattığı için sure Meryem ismini almıştır.
Meryem ismi, Türk Dil Kurumu isim sözlüğünde de aynı biçimde açıklanır. TDK'ya göre Meryem ismi, ibadetlerine düşkün olan insan, dindar kadın anlamına gelir. Meryem ismi, Türk Dil Kurumu'na göre "İsa Peygamber'in annesinin ismi" ve "ibadet eden kişi, dindar kadın" anlamlarına gelir.
Kur'an'a göre, Meryem, İmran'ın kızı (Al-i İmran 33-42) ve Harun'un kız kardeşidir (Meryem Suresi:28).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri