Meryem Suresi Ne İçin Okunur? Bir hadisi şeriften nakledildiğine göre; Meryem Suresini okumakta devamlılık gösteren herkes bu dünyadan, bu surenin bereketinin vesilesiyle; can, mal ve evlat açısından tamamen ihtiyaçsız olmadan gitmez.” Devamlı okuyan kişi Allah'ın izni ile fakirlikten kurtulur.
1.Meryem sûresini 41 defa okuyan kişi, Allah'ın yardımıyla geçim sıkıntısından kurtulur. 2.Allah'tan hayırlı bir evlat isteyen, ancak ne yaparsa yapsın hamile kalmakta zorluk çeken kadınların bu sûreyi okuması ve zemzem suyuna üfleyerek içmeleri çok faydalıdır.
Konusu. Sûre genel olarak tevhid inancının doğruluğunu ve peygamberlik müessesesinin gerçekliğini ispatlamayı hedeflemektedir. Bu cümleden olarak sûrede yahudilerin Hz. Meryem ve oğlu Hz. Îsâ hakkındaki iftiralarının reddedilmesi, Zekeriyyâ aleyhisselâma –ihtiyar olmasına rağmen– oğlu Yahyâ'nın verilmesi, Hz.
41 ADET HURMAYA MERYEM SURESİ... Hayırlı bir evlat sahibi olmak ve hamile kalmak için Meryem Suresinin okunabileceği tavsiye edilen…
Meryem'in İsa'yı dünyaya getirişini anlatan sure adını bu hikâyeden alır. Ayrıca başındaki mukattaa harflerinden ötürü 'Kâf hâ yâ ayn sâd' suresi de denmiştir. Surede ayrıca tevhitle ilgili bazı peygamberlerin kıssaları ve kıyamet sahneleri konu edilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Meryem'in ile ilgili kıssa bulunması nedeni ile bu ismi alan sûrenin en bilinen ayeti 96. Ayetidir. Halk arasında “Sevgi ayeti” olarak geçen bu ayet, okunduğu zaman sevdiğiniz kişiyle aranızda olan sevgi bağını güçlendirdiği söylenir.
Birçok fazileti vardır, bu yüzden her mümin kadın ve erkeğin Meryem sûresi okunuşu öğrenmesi icap eder. Okunuşu bilindiğinde, Meryem sûresi Arapça yazılışı zorlanmadan okunabilir. Türkçe anlamı, meali ve tefsiri öğrenilmesi, sûreyi idrak etmek açısından mühimdir. Abdestli okumaya dikkat edilmelidir.
"Fallâhu hüve'l-veliyyü ve hüve yuhyî" Şura suresinin 42/9 ayetidir. Çocuk sahibi olmak isteyen kimseler bu ayeti kerimeyi birlikteliklerinden önce 289 kez tekrar etmeleri önemlidir.
Hamilelikte Meryem Suresini okumak, doğumdan önce ve doğum süresince İnşikak Suresini okumak doğumu kolaylaştırır. DOĞUMA HAZIRLANIN: Aylar geçtikçe bebekle konuşmakla, onu ne kadar sevdiğini ve beklediğini anlatmakla onu doğum anında yaşayacağı mücadeleye hazırlamış oluruz.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için ilişki sıklığı da oldukça önemlidir. Düzenli adet gören kadınlarda adetin 12 ila 17. günleri arasında gün aşırı ilişkiye girmek yeterlidir. Daha sık yaşanan ilişkiler erkeğin sperm kalitesini azaltabilir bu nedenle gün aşırı yaşanan ilişki gebe kalma ihtimalini artırır.
En faziletli dualardan biri olarak geçen ve okuyan insanların en güzel şekilde maddi ferahlığa ve gençliğe kavuştuğu ifade edilen bu dua, tarih boyunca birçok insanın maddi sıkıntılarından kurtulup genişliğe ve bolluğa kavuşmasına vesile olmuştur.
KUR'AN-I KERİM | 304. Sayfa | Meryem Sûresi.
“Enbiyâ suresini okuyan kimsenin, mahşer halkı içerisindeki hesabı, bu sure hürmetine kolaylaştırılır.” Bu sure içerisinde geçen isimlerin sahipleri, okuyucusuna selamla mukabele ederler. Yani Cenab-ı I lakk'a bu surenin okuyucularını her hususta selamet- le kalması için dua ve niyazda bulunurlar.
Rahman Suresini okuyup dileğini Allah'tan kim isterse o kişinin yaşamında istediği şeyler gerçekleşir. Ahirette ve Dünya'da Allah (cc) Rahman Suresini okuyandan razı olacaktır denir. Rahman Suresini okuyan kişi eğer hasta ise hastalığından kurtulacaktır.
Peygamber Efendimiz, surenin her gün akşam namazından sonra okunmasını tavsiye etmiştir. Fakirlikten kurtulmak isteyenler, yoksulluktan bıkanlar, rızık, bolluk ve bereket isteyen kişiler, aksatmadan bu süreyi her akşam okumalıdırlar. Vakıa suresini ikindi namazının hemen akabinde rızkın artması için okunabilir.
Kur'an'ı Kerim okunduğu sırada dinlemek her zaman farzdır. Kuranı kerim, her nerede okunursa okunsun ona hürmet ederek dinlemek çok büyük sevaptır. Kur'an'ı Kerim okuyan birini abdestsiz bir şekilde olarak dinlemekte herhangi bir sakınca bulunmuyor.
Peki, doğuma girerken hangi dualar okunmalı? Doğumu kolaylaştırması için tavsiye edilen surelerin başında şüphesiz ki Meryem suresi gelmektedir. Bununla birlikte doğuma girerken Araf suresi, inşirah suresi ve Yunus suresinin okunması da önerilmektedir.
Kadınların doktor kontrollerinde geçirdikleri 9 aylık süre dışında kendilerini ruhsal olarak doğuma hazır hissetmeleri ve doğumun kolay ve sorunsuz gerçekleşmesi için dualar edilir. Sürekli olarak Ayetel Kürsi, Nas ve Felak Surelerinin okunması dışında Araf Suresi 54. Ayetinin de okunması tavsiye edilmektedir.
Meryem Suresi
İsa'ya hamileyken çektiği sancıdan bahsedilmektedir (Meryem suresi 23. ayet).
Önemli olan yumurta çatlamasının olduğu günler başta olmak üzere düzenli cinsel birlikteliktir. Sperm hücreleri rahim içinde 48 saat kadar canlı kalabilir. Bu nedenle yumurta çatlaması beklenen günlerde saat hesabı yapmadan iki günde bir cinsel yaşam olması hamile kalma şansını belirgin olarak arttırır.
Cinsel ilişkiden sonra hamile kalmak için, yumurtlama dönemine yakın zamanda beraberlik sağlanmalıdır. Bu noktada en az 2 günlük cinsel perhiz erkekte ideal sperm sayısının ulaşılmasına olanak sağlamaktadır. Spermler yaklaşık 24 ile 72 saat kadar canlılığını koruyabilmektedir.
“Allahumme inni uridu minke binten salimeten saliheten. Rabbena tekabbel duai.” Kız isteme duası anlamına gelen duanın anlamı ise şu şekilde yer almaktadır: “Allah'ım, senden sağlıklı ve saliha bir kız istiyorum.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
aDETLİYKEN (REGL DÖNEMİNDE) NaMaZ KILINIR MI? : adet (regl) olan bir kadının, namaz kılması ve Kur'an okuması haramdır.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri