Mesai dışında verilen muayene hizmeti normal poliklinik hizmeti statüsünde olup ilave bir ücrete tabi değildir.
Mesai Dışı Muayene Ücreti : Yasal mevzuata göre bölümler arasında 276 – 1.000 TL arasında değişmekte olup bu tutar Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne gelir olarak kaydedilmektedir. Ayrıca bu ücrete bazı bölümlerde ilave olarak ek muayene veya işlem ücreti eklenebilmektedir.
"Hiçbir hasta muayene olmadan hastaneden ayrılmamaktadır"
Surel, mesai saatleri dışında hizmet alımı için yine Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden işlem yapılabileceğini aktararak, "Vatandaşlarımız 182'yi arayarak başvuru yapabilir ya da MHRS üzerinden yapabilir.
Mesai dışı Muayene Başvuru
Mesai dışı saatlerde öğretim üyesi muayenesi için başvurdunuz, Bu uygulama, mesai içi saatlerde zaten verilmekte olan normal muayene hizmetinin dışında, sizin özel tercihinizi yerine getirmek için verilen, ücrete tabi ek bir hizmettir.
Mesi Dışı (İlave Ücretli) Öğretim Üyesi Yetişkin Hasta İlk Muayenesi Nedir? Sağlık Uygulama Tebliği'nin 1.9.1. maddesi gereğince, hafta içi öğretim üyeleri tarafından ilave ücret karşılığında “Muayene” ve “Diş Tedavisi İşlemleri” yapılmaya başlanmıştır.
İlgili 25 soru bulundu
Tam gün yasasının ardından kaldırılan fark ücreti yeniden geliyor. Buna göre doçentler için 60 TL, profesörler için 100 TL fark ücreti istenecek.
4- Bu haliyle, “mesai dışı çalışma”nın, haftalık çalışma saatlerinin ve sağlık hizmetinin kesintisiz 24 saat sürdürülmesi zorunluluğundan kaynaklanan nöbet, vardiya gibi çalışma düzenleri ile acil sağlık hizmetleri ve yatan hastaların servis hizmetleri dışında kalan bir çalışma türü olduğu anlaşılmaktadır.
Mesai dışı öğretim üyesi muayene/hizmet randevusu için sistemimiz günün 24 saati hizmet vermektedir. 0212 4142200 numaralı telefonu veya aşağıda belirtilen bölüm sekreterliklerini aramanız gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına muayene randevu hizmeti sunan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ya da Alo 182 çağrı merkezi numarasını arayarak iki ayrı yolla randevu almak mümkün.
Mesai dışında verilen muayene hizmeti normal poliklinik hizmeti statüsünde olup ilave bir ücrete tabi değildir.
Sağlık Bakanlığı'nın bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da vatandaşların telefon hattına ilave bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.
Saat 09:00'da hasta kabul etmeye başlayan devlet hastaneleri saat 16:00'ya kadar hastalarla ilgilenmektedir. Saat 16:00 olduğunda mesai saatleri sona ermektedir.
Fazla Çalışma Ücreti Nasıl Hesaplanır? Fazla mesai hesaplaması matematiksel işlemlerle 'Brüt ücret/225 = x 1,5' formülüne göre yapılmaktadır. Örnek verilecek olursa aylık brüt ücreti 20 bin TL olan bir işçinin 5 saat mesai yaptığını varsayarak; 20.000/225=88.88 x 1,5 = 133.32 TL bir işçinin saatlik çalışma ücretidir.
Fazla mesai normal çalışma saati ücretinin %50 zamlı olarak ödenmesidir. Örneğin saatlik brüt ücreti 100 TL olan bir işçinin yaptığı fazla mesai sonucu alacağı ücret 150 TL olacaktır.
Fazla mesai ödemesi, normal ücretin % 50 artırımlı olarak ödenmesi ile yapılır. Ulusal bayram ve resmi tatillerde mesai yapılması halinde ise her bir saat için 2 katı ücret ödenmesi gerekir. Aylık brüt ücretin 225'e bölünmesiyle saatlik çalışma ücreti belirlenir.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, 1453 yılına dayanan kökleri ile barındırdığı deneyim ve kurumsal hafızayı, dinamizmi ile birleştirmeyi hedefleyen, İstanbul'da yer alan bir devlet üniversitesidir.
HASTANEMİZ KURUCUSU
Sait TURFANDA önderliğinde; Tıbbın bir çok ana branşında Uzman Kadrosu, Modern Cihazları ve Hizmet Kalitesiyle atılım yaparak kurulan Özel Çapa Hastanesi sağlık sektörüne ilk adımı 1988 yılında İstanbul Fatih-Çapa'da atmıştır.
2020'de ortalama yıllık 50 bin TL olan tıp fakültesi öğrenim ücretleri, son 2 yılda katlanarak 200 bin liralara çıktı.
Mesai Dışı Ödeme (MDÖ) nedir? Üniversite hastanelerinde vatandaşlarımızın öğretim üyelerine (hocalara) özel muayene olmasına imkân veren bir ödeme ve uygulama sistematiğidir.
Fazla çalışma (mesai), iş yasası kapsamında haftalık 45 saati aşan çalışmalardır. Bir iş yerinde kanunda belirtilen haftalık çalışma süresinin üzerinde çalışma yapıldığında, bu çalışma fazla mesai ya da diğer adı ile fazla çalışma ücreti olarak adlandırılır.
Özel Hastane Doktor Ücretleri Ne Kadar? Profesör: 400 TL ile 500 TL arasında olmaktadır.
Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir. Tüm Tahliller: 400 TL ile 500 TL arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri