Vücudunda bir büyüme hormonu eksik olduğu için iğne yüklemeleriyle tedavisi mümkündür; ancak ayda yaklaşık 1500 dolar tutan masraflara rağmen ailesi tedaviyi yaptırır. İşe yarayan iğneler Messi'nin 13 yaşına girerken 20 santimetre uzamasını sağlamıştır.
O günlerde Messi 13 yaşındadır ve yalnızca 1 metre kırk santimetre boyundadır.
Messi boy uzatma ameliyatı geçirmedi, ancak boy uzatma hormonu tedavisi gördü. Küçük ve zayıf vücudundan dolayı başta takımlar onu almakta tereddüt etmiş olsalar da Barcelona ve başka takımların ısrarlarıyla oynamasına karar verilmiş.
Orta Arjantin'in Rosario kentinde dünyaya gelen Messi, futbola sekiz yaşındayken şehrin takımı olan Newell's Old Boys'da başladı. On üç yaşındayken büyüme hormonu eksikliği tedavisi görmesi ve futbola Barcelona'da devam etmesi için İspanya'nın Barselona şehrine taşındı.
Messi'nin hayatındaki ikinci büyük sorunu yaşaması, birkaç ay sonraya geldi. Hipofiz bezinin yeterli miktarda büyüme hormonu salgılamadığı zamanlarda görülen "büyüme hormonu eksikliği" teşhisi konan Messi, yaşıtlarından fiziksel olarak çok daha az gelişme tehdidiyle karşı karşıya geldi.
İlgili 20 soru bulundu
SABAYS Argentina (MESSİ İÇECEĞİ)yerba Mate 250 gram Dökme Çay Ve Mate Pipeti yerba mate dökme.
Büyüme hormonu seviyeleri gün içinde artma ve azalmalar gösterir; en çok gece uykuda salgılanır. Uyku, egzersiz, fiziksel stres, ergenlik, açlık ve kan şekerinde düşme büyüme hormonu salgısını uyarır.
Büyüme hormonu aşırı salınımı (genellikle hipofiz tümörüne bağlı) uzun kemik uçlarındaki epifiz plaklarının kapanmasından önce orantılı olarak aşırı büyümeye (gigantizm), epifiz plaklarının kapanmasından sonra ise akromegali hastalığına neden olur.
Çocuklarda 4- 6 yaş itibariyle, söylenilenleri yapılabilmesi ve yapılanların farkında olabilmesi için ortalama 6 yaş civarında uzatma işlemlerine başlanmalıdır. Yetişkinlerde her yaşta yapılabilmekte ancak yaşlı hastalarda uygulanamamaktadır. 60 yaşından sonra boy uzatma işlemlerinden uzak durulmalıdır.
Sıklıkla uygulanan boy uzatma teknikleri ile birlikte boyda 7-10 cm kadar uzama elde edilebilir. Bu uzama yaklaşık olarak iki ay içerisinde gerçekleşir. Uygun teknikler kullanılarak hem uyluk hem de kaval kemiğine operasyon yapılması ile birlikte hastalarda 15 santimetreye kadar boy uzaması sağlanabilir.
Koşu ve yürüyüş: Koşu ve yürüyüş yapmak bacaklarda bulunan kemiklerin irileşmesini sağlar ve bu sayede bacakların uzamasına etki eder. İp atlamak: İp atlamak bacak kaslarını kolay bir şekilde uzatır. Kasların uzaması direkt olarak bacakların uzamasını sağlar.
Lionel Messi de kariyerine iyi bir başlangıç yapsa da olgunlaştığı dönemde tam bir canavara dönüştü. 21 yaşına geldiğinde 140 maç sayısına ulaşan Arjantinli süperstar, şimdilerde bir sezonda attığı 51 gole ulaştı.
Milli futbolcumuzla bulduğu her fırsatta İslam'la ilgili konuşmalar yapan Messi, yıllar önce bir Arap televizyonuna verdiği röportajda ise İslamiyet'le ilgili "Barış ve sevgi dini olduğuna inanıyorum" demişti.
Messi, 22 yaşında olduğu 09/10 sezonunda La Liga'da 34 gol atmış. Messi 73 golü 24 yaşındayken tüm müsabakaların toplamında kaydetmiş.
Şöyle ki, bu alanda yapılan çalışmalar ile 24 saatlik açlık durumunda kadınlarda %1300 erkeklerde ise yaklaşık %2000 oranında büyüme hormonunda artış meydana geldiği tespit edilmiştir.
Büyüdükçe algısı açılan çocuğun, uyku süresi de kısalır. Büyüme hormonu saat 22.00 civarında n en yüksek düzeylere ulaşır. Bu nedenle çocuk hangi yaşta olursa olsun, bu saatlerde derin uykuda olmalıdır.
Ergenlik çağının ilk belirtileri kızlarda 10-11 yaş, erkeklerde ise 11-12 yaş arasında ortaya çıkar. Ergenlik dönemine girişle birlikte büyüme hızlanır. Bu, kızlarda erkeklerden daha önce olur. Ortalama olarak kızlar 11-12 erkekler ise 13-14 yaşlarında en hızlı büyümelerini yaşarlar.
Ronaldo (729), kulüp forması altında Messi'den (715) daha fazla gol atmayı başardı. Ancak kariyerine iki sezon önce başladığını unutmamak gerekiyor.
18'den sonra boy uzaması oldukça yavaşlasa da erkeklerde 22 yaşına, kızlarda ise 20 yaşına kadar gelişme devam edebilir.
Büyüme çağını bitirmiş bir kişinin kemik yapısı tam olarak oturduğu için ne kadar düzenli egzersiz yaparsa yapsın boy uzatmaya katkısı olmaz. Kişinin boyunu etkileyen en önemli faktör sahip olduğu DNA'dır, bu nedenle uzaması düzenli egzersiz ve vitamin gibi takviyelerle sadece gelişme döneminde sağlanabilir.
Büyüme plakları kapandıktan sonra ilaçlarla veya hormonlarla boyumuz uzar mı? Büyüme kıkırdakları kapandıktan sonra ilaç, hormon, gıda takviyeleri gibi yöntemlerin kesinlikle boy uzamasına etkisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri