Marmaray Projesi'nin Avrupa Yakası'nda ilk durağı Halkalı, Anadolu Yakası'nda son durağı Gebze olarak belirlendi. Fakat henüz yapımı bitmeyen metro hatları nedeni ile Marmaray'ın istasyonları, Kazlıçeşme - Yenikapı -Sirkeci - Üsküdar - Ayrılıkçeşmesi/İbrahimağa - Söğütlüçeşme olarak açılacak.
Marmaray Durak Güzergahı
Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı istasyonlarında YHT ve anahat trenlerine hizmet verilmektedir.
Marmaray Ayrılık Çeşmesi Aktarma İstasyonu | Marmaray'ın Ayrılık Çeşmesi istasyonundan Kartal Metrosu'na kolayca aktarma yapabilirsiniz.
Metro: Çekmeköy istikametinden gelecekseniz M5 Üsküdar-Çekmeköy metrosu ile Üsküdar'a gelerek Marmaray'a aktarma yapabilir, Yenikapı'da inerek M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Metro hattının Taksim durağında inip Taksim Meydanı üzerinden yürüyerek AKM girişine ulaşabilirsiniz.
Marmaray Bostancı İstasyonu'na tren, otobüs, metro, minibüs, vapur gibi ulaşım araçları ile ulaşmak mümkündür. Aynı zamanda istasyon sahile yakın bir konumda bulunuyor. Sahile en yakın konumda olan duraklar bostancı 24 metre uzaklıktadır. Bir dakikalık yürüme mesafesindedir.
İlgili 35 soru bulundu
1. Marmaray nedir? İstanbul'un iki yakasındaki demiryollarını, Üsküdar ve Sirkeci arasında yapılan tüp tünelle birleştiren ve şehre 76 kilometre uzunluğunda bir metro kazandıracak olan ve 29 Ekim'de açılan projedir.
Aktarmanın yer aldığı yeni ücret tarifesine göre ise Marmaraya aktarma yapan ve tam İstanbulkart kullanan bir yolcu, 3,50 lira metro ücreti ödedikten sonra Marmaray Aktarması için 3,50 lira daha ücret ödeyerek yolculuğunu Marmaray hattında ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7,00 TL toplam ücretle tamamlayacak.
Ayrılık Çeşme Marmaray Durağı ile ulaşım sağlamak isteyenler bu istasyonun nerede olduğunu merak etmektedir. Ayrılık Çeşme Marmaray Durağı Söğütlüçeşme ve Üsküdar arasında yer almaktadır. Kadıköy'ün en uğrak yerlerinden biri olan Ayrılık Çeşmesi'ne ulaşım için bu Marmaray istasyonu tercih edilir.
Ayrılık Çeşmesi ya da Ahmed Ağa Çeşmesi, İstanbul'un Kadıköy ilçesi Rasimpaşa mahallesi sınırları içinde kalan tarihî bir yapıdır. İlk inşa tarihine ilişkin kesin bir bilgi olmamakla birlikte 17. yüzyılın başında Kapı Ağası Gazanfer Ağa tarafından bir namazgâh ile birlikte yaptırıldığı sanılmaktadır.
İstasyonun Ayrılık Çeşmesi Tren İstasyonu'na bağlantısı bulunmaktadır. Aynı turnike katını paylaşan Marmaray ve M4 hattı arasında doğrudan herhangi bir geçiş elemanı kullanmadan aktarma yapılabilmektedir. Her iki hattın da turnike katına açılan ikişer cephesi bulunmaktadır.
Söğütlüçeşme Marmaray Durağı Anadolu Yakası'nda aktarma yapmak için sıklıkla kullanılır. Söğütlüçeşme metrobüs durağına yakın olması nedeniyle, Avrupa Yakası'nda Marmaray durağı olmayan kişiler de Söğütlüçeşme metrobüs durağından inerek Marmaray istasyonuna kısa sürede geçiş yapabiliyor.
Marmaray ile Kadıköy'e Ulaşım
Marmaray aracılığıyla Kadıköy'e gitmek istiyorsan Marmaray'ın herhangi bir durağından binebilir, Ayrılık Çeşmesi durağında inebilirsin. Ayrılık Çeşmesi durağından Kadıköy- Kartal metrosuna bindikten sonra bir diğer durakta inerek Kadıköy'e ulaşım sağlayabilirsiniz.
M2, Yenikapı, Fatih bölgesinde bulunan Marmaray Yenikapı İstasyonu konumundan geçen ilk Metro aracıdır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 9 ay önce UKOME kararıyla aktarma sistemine dahil ettiği Marmaray, TCDD'nin açtığı dava sonucunda sisteminden çıkarıldı. Artık Marmaray'da seyahat eden İstanbullular aktarma ücreti değil, bilet ücreti ödeyecek.
Pendik Marmaray durağı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında 9 kilometrelik bir yol bulunuyor. Bu güzergah da 13 dakikada metro ile ulaşım sağlanabiliyor. En yakın dolmuş ve minibüs durağına 3 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Pendik YHT istasyonu da Pendik Marmaray İstasyonuna en yakın olan konumdur.
Toplam 43 duraktan oluşan Marmaray'da en sık kullanılan duraklardan birisi de Ayrılık Çeşmesi'dir. Anadolu yakasında bulunan bu durak, Gebze'den 28. Durak, Halkalıdan ise 16. Duraktır.
MARMARAY HANGİ İLÇELERDEN GEÇİYOR? Marmaray durakları Halkalı İstasyonu, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor.
Kimler Marmaray'dan ücretsiz yararlanabilir? ( 7 yaşından gün almamış ) çocuklar. askeri kimliklerini ibraz etmek koşuluyla.
AKTARMALI ULAŞIM KURALLARI
Tam tarife için ilk binişi takiben, 120 dakika içinde metro, vapur, banliyö, tramvay ya da otobüslere yapılacak olan ikinci binişlerde 6,52 TL ve üçüncü binişlerden 3,28 TL alınacak olup sonraki aktarmalar ücretsizdir.
Türkiye'nin İstanbul ve Kocaeli şehirlerinde hizmet veren Marmaray'ın kırk üç istasyonu vardır. Otuz sekiz tanesi İstanbul'da, beş tanesi Kocaeli'de yer alan istasyonların tamamı engelli erişimine uygundur.
Yüksek hızlı trenler, konvansiyonel trenler, kent içi banliyö trenleri, Marmaray, Başkentray TCDD Taşımacılık tarafından işletilmektedir. Araç filosu ve bu araçların temini de TCDD Taşımacılık'ın sorumluluğundadır.
2004 yılında yapımına başlanan Marmaray projesi kapsamında bazı istasyonların açılışı bugün yapılıyor. Marmaray ile İstanbul Boğazı'nın iki yakasındaki Üsküdar ve Sirkeci ise denizin altından, yere batırma tekniğiyle inşa edilen tüp geçitle birbirine bağlanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri