Geçen sene Türkçe-Sosyal (TS) olarak adlandırılan puan türüne; Sözel, Matematik-Fen (MF) olarak adlandırılan puan türüne; Sayısal, Türkçe-Matematik (TM) olarak adlandırılan puan türüne, Eşit Ağırlık puan türü karşılık gelmektedir.
MF, matematik – fen derslerinin baş harflerinin alınmasıyla oluşan bir kısaltmadır. Sayısal puan olan MF puanı hesaplanırken matematik ve fen derslerinde yaptığın başarı göz önüne alınır. Yani üniversite sınavından elde ettiğin puanla sayısal bir bölüm okumak istiyorsan, MF alanını tercih etmelisin.
MF harf notlu dersler müfredat dönüşümünde kaldırılmış derslerdir. Öğrenciler bu derslerden sorumlu değildir.
Sayısal meslekler, daha çok Matematik-Fen bölümünde okuyanların tercih edebileceği alanları oluşturur. Lisede alan seçiminde MF seçen öğrenciler ağırlıklı olarak sayısal dersleri alırlar.
Sayısal bölüm meslekleri ile ilgili detayları senin için paylaştık. Sayısal bölüm meslekleri Matematik-Fen ağırlıklı bölüm mesleklerini içerir. Lise öğrenimi sırasında MF (Matematik-Fen) alanını seçen öğrenciler, ağırlıklı olarak bu konularda eğitim alırlar.
İlgili 36 soru bulundu
Geçen sene Türkçe-Sosyal (TS) olarak adlandırılan puan türüne; Sözel, Matematik-Fen (MF) olarak adlandırılan puan türüne; Sayısal, Türkçe-Matematik (TM) olarak adlandırılan puan türüne, Eşit Ağırlık puan türü karşılık gelmektedir.
Sayısal bölüm Matematik-Fen olarak isimlendirilir ve kısaltması MF şeklindedir. Sayısal bölümünü seçen öğrenciler daha çok sayısal dersler de eğitim görmektedir. Sayısal alan ülkemizde genellikle zor görülen bir bölüm olmaktadır. Çünkü sayısal alandaki dersler kolay olmayan derslerden oluşmaktadır.
MF - Türkiye'deki genel liselerde Matematik - Fen ağırlıklı bölümün kısaltılmış adı.
MF ise merkezi forvet olarak bilinir. Merkezi forvetin kısaltması olarak da Mf kullanılır. En ileri uç ve gole en yakın mevki olarak bilinmektedir. Aynı zamanda santrafor olarak da adlandırılmaktadır.
Sayısal meslekler matematik ve fen ağırlıklıdır. Sayısal meslekleri tercih eden kişilerin ATY sınavında fen ve matematik alanlarındaki netlerinin yüksek olması gerekir. Tıp, biyoloji, kimya, matematik öğretmenliği, mühendislik gibi pek çok alan sayısal bölümlerdedir.
Sayısal bölüm dersleri lisede matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji olmak üzere 5 tanedir.
Eşit ağırlık bölümü yaygın olarak TM kısaltmasıyla bilinir. Türkçe-Matematik derslerinin baş harfi olan TM kısaltması, eşit ağırlık bölümünü ifade eder. Lise öğrencileri lise 3.sınıfta eşit ağırlık ya da sayısal bölümlerinden birisini tercih ederek eğitim hayatlarına devam eder.
Matematik Testi de toplam 40 sorudan oluşurken, Fen Bilimleri Testi ( Fizik 14 soru, Kimya 13 soru, Biyoloji 13 soru) toplam 40 soruyu içerir. dakika süre verilir. 2022 yılı itibariyle AYT 180 baraj puanı uygulaması kaldırılmıştır.
Hemşirelik bölümü için TYT-AYT ve YKS sınavına girdikten sonra gerekli baraj puanını aşarak bu bölüme tercih yapabilirsiniz. Bu bölüm için sayısal puan türü dikkate alınmaktadır.
Sayısal Puan Türü
Sayısal öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise AYT Fen Bilimleri ve AYT Matematik testlerini çözmek zorundalar.
mf (motherfucker) expr.
Merkezdeki forvetiniz diğer dizilişlere göre daha geride oynar. Santrfor ve ofansif orta sahanın yerine, dribling yapabilen, şut çekebilen ve uzaktan gol atabilen bir merkezi forvete (MF) ihtiyacınız vardır.
Sesli Sözlük - mezzo forte.
Manuel odaklama (MF) ile çekim yaparken Odak Büyüteci ve MF Desteği işlevleri, öznenin odak içinde olup olmadığını kontrol etmek için kullanılabilir.
CM= center midfielder = orta saha (MO) RM= right midfielder = sağ orta saha (SGO) CAM=center attacker midfielder= forvet arkasi (oyun. kurucu) (MOO)
Merkez forvet
En ileri uç pozisyonunda oynayan futbolcular için kullanılır. Santrafor olarak da bilinir fakat TDK'de yazılışı santrfor olarak kabul edilmiştir. İngilizce centre forward (orta ileri) kelimesinden Türkçeye girmiştir.
Anadolu Meslek Programında(AMP)
Bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında genel bilgi dersleri yer almaktadır, Anadolu meslek programına devam eden öğrenciler 12. sınıfta seçmeli meslek dersleri ile birlikte işletmelerde meslek eğitimine devam edecektir.
Tüm liseler için geçerli olan temel dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi ve Spor, Felsefe, Yabancı Dil gibi derslerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri