'182 Hastane Randevu Merkezi'ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor. Bununla birlikte, birinci basamak sağlık hizmetlerinden faydalandığında 3 lira, kamu hastanelerinde 5 lira ve özel hastanelere gittiğinde 12 lira muayene parası alınıyor.
MHRS ücretli mi? MHRS randevu alma işlemleri tamamen ücretsizdir.
Sağlık Bakanlığı'nın bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da vatandaşların telefon hattına ilave bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.
UNUTULAN RANDEVULARA NASIL BİR İŞLEM UYGULANIR? Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz.
Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulamayla, Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aldıkları randevuya gitmeyen ve bunu iptal etmeyenler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak.
İlgili 15 soru bulundu
Sağlık Bakanlığı, hastane randevularına gitmeyenler için harekete geçti. Artık randevusuna sadık kalmayanlara yaptırım uygulanacak. Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak. Bu yaptırımla karşılaşmamak için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek.
SGK'lı olmayan fakat hastaneye giden vatandaşlar devlet hastanelerinde 50 ila 90 TL arasında muayene ücreti ödemektedir. Ek tahlil ve tetkik istenmesi durumunda bu ücretlerde bir artış görülebilmektedir.
Hayır, ücretsizdir. Muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman, birinci basamakta yapılan tahlil ve film hizmetleri tamamıyla ücretsizdir. Bu işlemler için herhangi bir sosyal güvence aranmamaktadır. Yazılan reçeteler ise kişilerin sosyal güvencesinin durumuna göre ödenmektedir.
Hastane randevu alma işleminizi online yaparsanız hiçbir ücret ödemezsiniz ancak ALO 182 üzerinden aldığınız randevularla belirli bir ücret ödemek durumundasınız.
MHRS'den randevu almanın herhangi bir ücreti yoktur.
İnternet üzerinden üyelik oluşturan vatandaşlar, operatörlerle aynı sistem alt yapısı üzerinden uygun randevuları görüntüleyerek kendi işlemlerini yapabilmektedir. 2012 yılında 81 ildeki bütün kamu hastaneleri projeye dahil edilerek tüm Türkiye'yi kapsayan kamudaki en büyük çağrı merkezi olmuştur.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer yöntem ise www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz. Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz.
Devam Eden Muayene; ADSM ler de hekimlerimizin tedavisini devam edecekleri hastalar için tanımlanan çalışma programlarıdır. ADSM ler de MHRS işlerliğini artırmak amacı ile uygulamaya geçilmiştir. Bu alan vatandaşlara açık değildir. Bu alana randevular hekimler tarafından verilir.
Mesai dışında verilen muayene hizmeti normal poliklinik hizmeti statüsünde olup ilave bir ücrete tabi değildir.
Özel hastanelerde SGK muayene katılım payı 2023 yılı için 15 TL olarak belirlenmiştir.
Eskiden vatandaşlar resmi işlemlerini kurumlara bizzat giderek hallederken e-Devlet sayesinde internet üzerinden kısa sürede halledebiliyor. Bu hizmetlerden en çok kullanılanı ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nun e-Devlet üzerinden sunduğu '4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama' işlemi oluyor.
Hak sahibi kişiye reçete yazılması durumunda; 3 kutuya kadar (üç kutu dahil) temin edilen ilaçlar için 3 TL, 3 kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için 1 TL katılım payı alınır.
Muayene katılım payının 5 TL tutarındaki kısmı, sağlık kurumları tarafından düzenlenen tedavi faturaları esas alınarak tahsil edilecektir. Kurumların harcama birimleri, katılım payının tahsili için bu Tebliğe ekli Muayene Katılım Payı Formunu (EK–1) düzenleyeceklerdir.
Muayene ücreti ise, hastanelerde bulunan veznelere ödenir. Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesi üzerinden hastanelerde çıkacak muayene ücreti hakkında bilgi alınabilmektedir.
İptal ettiğiniz randevuyu 10 dakika boyunca sizin için bekletiyor, diğer vatandaşlarımızın alımına bu sürenin sonunda açıyoruz. "Geri Al" butonuna basarak iptal ettiğiniz randevuyu tekrar alabilirsiniz.
MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz. Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
MHRS'den randevu alınıp gidilmezse ne olur? Artık randevu alıp gitmeyenler için bir yaptırım uygulanacak. Randevusunu iptal etmeyen vatandaşlar, 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Bu durumla karşılaşmamak için vatandaşlar, randevu saatine kadar randevularını iptal edebilecekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri