Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), merkez kampüsü İstanbul Fındıklı semtinde bulunan devlet üniversitesidir. Ağırlıklı olarak sanat, mimarlık ve kültür alanında faaliyet göstermektedir.
Üniversitenin günümüzde üç kampüsü bulunuyor: Fındıklı yerleşkesi, Bomonti yerleşkesi ve İstanbul Devlet Konservatuvarı. Beyoğlu'ndaki Fındıklı Kampüsü'nde Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi var. Şişli'deki Bomonti Kampüsü'nde Fen Edebiyat Fakültesi bulunuyor. İstanbul Devlet Konservatuvarı ise Beşiktaş'ta.
Beşiktaş Yerleşkesi | Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi.
Nitekim Mimar Sinan Üniversitesinde eğitim alabilmek için 236,13161 taban puanını geçmek, 484.536 başarı sıralamasını edinmek gerekmektedir. Ancak bu rakamlar 2023 yılı için geçerlidir ve her bölümün taban puanı ve başarı sıralaması kendi içinde değerlendirilmelidir.
Adayların başvuracakları programın öngördüğü ALES sınavından yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. ALES sınavından en az 55 puan veya GRE'den sayısal bölümden en az 149 puan, ya da GMAT'tan en az 450 puan almış olmak, Lisans sonrası Doktora başvurularında ALES sınavından en az 80 puan almış olmak gerekmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Kimlik No, Aday No, Ad, Soyad, Tercih Bilgileri ve TYT ile OBP bilgilerini içeren ve ön kayıt koşullarında tarif edilen vesikalık fotoğraf özelliklerinde) fotoğraflı “Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınav Giriş Belgesi” çıktılarını almaları gerekmektedir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türkiye'de saygınlık kazanmış üniversiteler arasında yer alır. Özellikle sanat ve iletişim, medya sektörüne yetenek sınavları sayesinde aldığı yetenekli öğrencileri mezun ederek bu alana birçok çalışan kazandırmıştır.
İş Alanları
Mimarlık Lisans Programından mezun olan öğrenciler, inşaat, tasarım ve danışmanlık firmalarında iş imkânı bulabilmekte veya serbest mimar olarak disiplinin tasarım ve uygulama alanlarında çalışmalarını sürdürebilmektedir.
Üniversitemiz bünyesinde, nakdi burslar altında, ağırlıklı olarak farklı bölümlerin öğretim üyeleri ve mezunlarının destekleriyle bazı bölümlere, çoğunlukla lisans öğrencilerine yönelik burslar bulunmaktadır.
Hazırlık sınıfı yok. Sadece ingilizce dersi var. Onu da muafiyet sınavına girip çok rahat geçebiliyorsun. Okulda yabancı dil eğitimi yok.
Süleyman ve 3. Murad dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan, yaptığı eserleriyle Dünya tarihine adını yazdıran kişidir. 29 Mayıs 1489 tarihinde Kayseri'nin Ağırnas köyünde doğdu.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli abide eserlere imza atan Mimar Sinan'ın Kayseri'nin Ağırnas Mahallesi'ndeki doğduğu ve günümüzde müze olarak kullanılan ev, kemerleri, yer altı odaları, depoları ve galerileriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavları kapsamında Resim, Heykel, Seramik ve Cam, Tekstil ve Moda Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, Sahne Dekoru ve Kostümü bölümlerinin baraj sınavları 21 ve 22 Ağustos 2023 tarihlerinde 2 oturumda ...
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: 1- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararı gereğince özel yetenek sınavlarından ücret alınmayacaktır.
Sınav Tarihi:
Grafik Tasarımı Bölümü Sınavı28 Ağustos 2023 / saat: 13:30 – 15:00. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Sınavı 29 Ağustos 2023 / saat: 10:00 – 11:30. Seramik ve Cam Bölümü Sınavı 29 Ağustos 2023 / saat: 12:30 – 14:00. Resim Bölümü Sınavı 29 Ağustos 2023 / saat: 15:00 – 16:30.
Webometrics'in Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında ilk sırada ODTÜ yer alıyor. Listeye göre Türkiye'nin en iyi ikinci üniversitesi ise İstanbul Teknik Üniversitesi olarak belirlendi. Hacettepe ise Türkiye'nin en iyi 25 üniversitesi sıralamasında 3. oldu.
Şimdi Türkiye'deki matematik alanında en başarılı üniversitelere bir göz atalım. Üniversiteler arasında matematik bölümüne en yüksek puanla alan üniversite, 542,91981 taban puanıyla Koç Üniversitesi (Burslu). Hemen sonrasında 518,16534 puanla İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi (Burslu) geliyor.
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2021-2022 yılı Özel Yetenek Sınavı Tarihleri ve Kontenjanları 40 KONTENJAN (150 Ham Puan Gereklidir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri