Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na İbrahim Kalın'ı atadı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Dış Politika Danışmanı olarak görev yapan Kalın, Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan'dan boşalan koltuğu devraldı.
Hakan Fidan, MİT Başkanlığından Türk diplomasisinin başına atanan ilk yetkili olarak tarihe geçti.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı. Kalın'ın atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yeni başkanı İbrahim Kalın oldu.
Milli İstihbarat Teşkilatı 28 Mayıs 2023 günü ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurulan kabinede Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, 1968'de Ankara Hamamönü'nde doğdu.
2023 yılı itibari ile 19 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama İstihbarat Uzmanı maaşları 19590 TL'dir. En düşük İstihbarat Uzmanı maaşı 15670 TL iken, en yüksek İstihbarat Uzmanı maaşı 41130 TL'dir.
İlgili 35 soru bulundu
MİT personel başvuruları MİT Kariyer Sayfası aracılığı ile yapılmalıdır. Buna göre kişi özgeçmişini göndererek Milli İstihbarat Teşkilatı'nda çalışmak için ön başvurusunu yapar. MİT Kariyer sayfasına yapılan başvurular ise değerlendirmeye alınır. Böylece işe alım süreci başlamış olur.
Yapılan atamanın ardından yeni Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın oldu. Hakan Fidan'ın yeni Kabine'de yer almasıyla beraber Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı da değişmiş oldu. Yeni MİT Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ataması sonucu İbrahim Kalın oldu.
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na İbrahim Kalın atanmıştı. 2023 seçimleri ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı görevini üstlenecek olan İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf paylaşıldı.
Millî İstihbarat Teşkilâtı 6 Temmuz 1965 tarih ve 644 sayılı Millî İstihbarat Teşkilâtı Kanunu'yla "Başbakanlığa" bağlı olarak kurulmuştur.
MİT'te çalışan herkes birbirini tanır mı? Tanıyorsa, gerçek kimliği ile mi, kod adıyla mı tanır? MİT yasal bir kuruluş, mensupları ise yurt dışına ve Türkiye sathına yayılmış devlet memurlarıdır. Coğrafi şartlar ve görevin özelliği nedeniyle farklı ortam ve yerlerde çalışırlar.
Personel alımları istihbarat uzmanı, dil uzmanı, mühendis, İHA sistemleri pilotu, tekniker, koruma ve emniyet memuru branşlarında yapılmakta, şartları sağlamanız halinde bu branşlardan birine başvurmanız beklenmektedir.
Askeri yapıda, modern bir istihbarat organizasyonu olarak tasarlanan Teşkilat-ı Mahsusa'nın ilk başkanı Kurmay Binbaşı Süleyman Askeri Bey olmuştur.
KALE, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yer alan ve Türkiye'nin resmî istihbarat teşkilatı Millî İstihbarat Teşkilatı tarafından kullanılan binadır.
Terörle Mücadele Başkanlığı; başta terör örgütleri ve terörist faaliyetler olmak üzere, Türkiye'nin milli gücüne yönelik tehditlere karşı güvenlik istihbaratı toplamakla görevlidir.
İbrahim Kalın (d. 15 Eylül 1971, İstanbul), Türk bürokrat, diplomat, siyasetçi ve mevcut Millî İstihbarat Teşkilatı başkanı.
Müsteşar Ne Demek? Müsteşar, bakanlıklarda çalışan ve kamu teşkilatının ilgili kısmının bakandan sonra gelen en üst düzey çalışanıdır. Müsteşarlar memur statüsünde çalışır. Bu nedenle de kıdem, izin, tazminat ya da özlük hakları konusunda memurlarla aynı haklara sahiptir.
İstihbaratçı olabilmek için herhangi bir cinsiyet ayrımı da bulunmaz. Öncelikle de istihbaratçı olmak için kesinlikle lisans mezunu olmak gerekir. Aynı zamanda çok iyi bir şekilde dil bilmek de istihbaratçı olmanın diğer kıstasları içinde yer alır. İstihbarat elemanı olabilmek için yaş sınırı da aranır.
Başvuruda bulunmak isteyen doktorların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Türkiye'deki üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun olması, 44 yaşını doldurmaması, uzmanlık alanında en az 5 yıl fiili mesleki tecrübeye sahip olması (diş hekimleri ile pratisyen hekimler için en az 10 yıl) gerekiyor.
Madde 13 – Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Milli Güvenlik Kurulunda görüşüldükten sonra Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır. MİT Müsteşar yardımcıları ve başkanlar, MİT Müsteşarının teklifi üzerine, Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır.
Polis, Jandarma ve Bekçilerin yanında MİT çalışanlarının da görevlerini icra ederken kimlik sorma yetkisi bulunmaktadır.
Bayanların MİT'te görev yapmalarına engel bir husus bulunmamaktadır.
Millî İstihbarat Teşkilâtı'na başvurabilmek için, Dil Uzmanı branşı hariç olmak üzere, en az meslek yüksekokulu mezunu olmanız gerekir. Dil Uzmanı branşında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışında kalan diller için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir.
(Değişik dördüncü fıkra: 2/7/2018-KHK-703/152 md.) MİT kadrolarına yapılacak atamalar Resmi Gazete'de yayımlanmaz ve gizli tutulur. Madde 14 – (Değişik: 20/11/2017-KHK-696/51 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7079/46 md.) MİT fiili kadrosuna atanan personel teşkilata yazılı olarak müracaat etmek suretiyle istifa edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri