Bakanlığımıza bağlı tüm kurumların malzeme takibinin yapıldığı ana modülüdür. MKYS ile tüm kurumların depolarındaki taşınırlar görünebilmekte,fiyatlar ve ihtiyaç fazlası malzemeler izlenebilmektedir. IKYS ile entegre olarak zimmet kontrolü ve Malzeme çıkışı MKYS üzerinden yapılmaktadır.
malzeme kaynaklı yönetim sistemi anlamına gelmektedir. devletin bundan sonra devlet hastanelerindeki malzeme giriş-çıkışlarından haberdar olmak, hastanelerin depolarındaki malzemelerin sayısı vb gibi durumları kontrol altına almak için uyguladığı sistem.
MKYS den “Malzeme İşlemleri” ekranında malzeme listesi gösterme ölçütleri alanında ilgili malzeme sorgulanır. Gelen malzeme sağ tarafa atılır. Yapılacak işlem türü “DÜZELTME” seçilir. • Harcama Yetkilisi onayı Dayanak belge tarih/no olarak girilir. • “İşlemi Yap” butonuna tıklanır.
ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi): ÇKYS; Sağlık Bakanlığı'nın, bakanlığın tüm personelinin, kurum ve bina bilgileri, malzeme bilgisi ve özel sağlık kuruluşlarının izlendiği sistemdir.
Aile Hekimlerinin Birim-Kurum kodları 00.00.000 şeklinde olan bir kod değildir. Bu kod ÇKYS KODUDUR. ÇKYS Birim/Kurum kodu İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden öğrenilmelidir.
İlgili 16 soru bulundu
ÇKYS, tam adı ile çekirdek kaynak yönetim sistemi, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan tüm il sağlık müdürlüklerinde kullanılan ve genel geçerliliği olan sistemdir. Bu sistem kapsamında Sağlık Bakanlığına bağlı olan bütün binaların kodu ve bu binalarla ilgili pek çok bilgi kayıt altına alınmaktadır.
2.3.2 Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi (TKYS)
KBS içerisinde yer alan uygulamalardan biridir. Bu uygulama ile idarelerce tüm taşınır işlemleri bu uygulamada yerine getirilmektedir.
Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi (TKKY) kullanıcı şifresini aldıktan sonra www.kbs.gov.tr/TMYS adresine TC kimlik no ve şifresiyle giriş yapacak. İlgili harcama biriminin taşınır kayıt işlemlerine başlanabilmesi için sistem üzerinde gerekli altyapı tanımlarının yapılmış olması gerekir.
Dayanağı belge tarihine devri yapılacak TİF Fiş Tarihini (üst sağda) yazar. Dayanağı belge no alanına devri yapılacak TİF Fiş Sıra No sunu (üst solda) yazar.
Bakanlığımıza bağlı tüm kurumların malzeme takibinin yapıldığı ana modülüdür. MKYS ile tüm kurumların depolarındaki taşınırlar görünebilmekte,fiyatlar ve ihtiyaç fazlası malzemeler izlenebilmektedir. IKYS ile entegre olarak zimmet kontrolü ve Malzeme çıkışı MKYS üzerinden yapılmaktadır.
HBYS, hastaların hastaneye başvurusu ile birlikte yapılan kayıttan başlayarak tüm muayene ve yatış sürelerini de kapsayacak şekilde teşhis ve tedavi işlemlerinin kaydedildiği yazılım sistemine verilen isimdir.
MADDE 37 – (1) Taşınırın Bakanlıkça belirlenen düzey detay kodundan sonraki detay kodları, kamu idarelerince ölçü birimi esas alınarak belirlenir. (2) Kapsamdaki kamu idarelerinin muhasebe detaylı hesap planları, Yönetmelik ekindeki Taşınır Kod Listesine uygun olarak belirlenir.
Entegrasyon, onaylı Taşınır İşlem Fişlerinde (TİF) yer alan veriler baz alınarak, maddi ve maddi olmayan tüm varlık işlemlerinin muhasebeleştirilmesinde gerekli belge olarak tasarlanan Varlık İşlem Fişlerinin (VİF) oluşturulması ve süreçte bir sonraki sisteme elektronik iletimiyle sağlanmaktadır.
Hastaneye alınan tüm malzemelerin girişleri sırasında kesilmesi zorunlu olan Taşınır İşlem Fişi'ne ait numara bilgisidir.
Modülde TC KİMLİK NUMARANIZI yazıldıktan sonra “ŞİFREMİ UNUTTUM” butonuna basıldığında yeni tanımlı mail adresine otomatik olarak gönderilmektedir. adreslerine 40-45 dakikada gelebilmektedir.
(2) Taşınır Kodu: Taşınırın kayıtlarda detaylı izlendiği, taşınır hesap kodu ile taşınır I ve II nci düzey detay kodu ve sonraki düzey detay kodlarının birleşiminden oluşan kodu ifade eder.
Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.
KBS Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminden (TKYS) Taşınır Mal İşlemleri sekmesinden Giriş İşlemleri sekmesi tıklandığında çıkan ekrandan; TİF türü, Muayene ve Kabul Komisyon Raporu Tarihi ve no, Dayanağı Belge Tarihi ve No, Firma Adı ve Toplam Tutar (KDV dahil) bilgileri girilir.
Satın alındığı anda tüketilen malzemeler için TİF düzenlenir mi? Satın alındığı anda tüketilen malzemeler veya depolanması fiziki ve sıhhi yönlerden mümkün olmayan tüketim malzemeleri için TİF düzenlenmez.
MADDE 5- (1) Taşınır mal işlemlerinde sorumluluk ve görevliler aşağıda belirtilmiştir. a) Taşınır malların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak edinilmesi, kullanımı ve mevzuata uygun olarak kayıtlarının tutulmasının sağlanması harcama yetkililerinin veya birlik komutanlarının sorumluluğundadır.
Zimmet Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? İlk olarak Sağlık Bakanlığı'nın https://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyer adresine girmeniz gerekmektedir. Arama motorları üzerinden de "Zimmet Sorgulama" diye aratarak siteye ulaşabilirsiniz.
Atama süreciniz, Bakanlık tayin onayını verdiği anda ÇKYS ile birlikte bu bölüme anında düşer.
Açıktan atandığınız için adınız yerleştiğiniz şehirdeki/yakınındaki en büyük hastanelerden biri için ÇKYS'ye düşecektir. Kadronuzun verildiği bu hastanede göreve başlamak için 15 gün mehil süreniz olacak. Görevlendirmede mehil süreniz 1 gündür. ÇKYS'de gördüğünüz hastaneye giderek göreve başlayacaksınız.
TEK DÜZEN HESAP PLANI
Muhasebe işlemlerinin kaydedilmesinde kullanılan, belirli bir sisteme göre hazırlanmış hesapların yer aldığı listeye tek düzen hesap planı denir. Tek düzen hesap planı, bir başka ifade ile devlet kurumlarınca resmileşmiş hesap cetvelidir.
VİF, muhasebe kaydı oluşturulmak üzere doğrudan Muhasebe Sistemi/Varlık İşlem Fişi İşlemleri menüsüne gönderilir. MYS üzerinden gelen satın alma ve değer artırımı VİF'leri ve varlık yönetim sistemlerinden doğrudan alınan ÖEB dışı işlemlere ait VİF'ler görüntülenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri