Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
Adım 1: Giriş menüsünden “mobil imza ile giriş” seçeneğini seçiniz. Adım 2: Gelen ekranda TC Kimlik No ve Mobil imza aboneliğiniz bulunan GSM numaranızı giriniz ve “Gönder” tuşuna basınız. Adım 3: Bilgisayar ekranında sözleşmeyle beraber imza metninin özeti açılırken, cep telefonunuza da imza metninin özeti gelir.
Mobil imza, kullanıcıların hareket halindeyken de belgeleri ve sözleşmeleri tamamlamasına izin verir. Bilgisayarınızın yanı sıra akıllı telefon veya tablet gibi bir mobil cihazda da oturum açmanızı sağlar. Bu noktada birçok işletme de, sözleşmeleri elektronik olarak kapatmak için mobil e-imza çözümlerine yönelmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Anlaşmalarınızı, dokümanlarınızı veya dosyalarınızı elektronik ortamda yasal olarak geçerli şekilde imzalamak istiyorsanız öncelikle elektronik imza ya da mobil imza sahibi olmanız gerekir.
Hem UYAP girişinde hemde döküman imzalama işlerimizde cep telefonumuz ile Mobil İmza kullanabileceğiz.
Evraklarınız Türk Telekom arşiv merkezine geldikten sonra 48 Saat içerisinde Türk Telekom Müşteri Hizmetleri (444 1 500) yetkilileri tarafından aranırsınız ve kimlik doğrulama işlemleriniz yapılır. Kimlik doğrulamada herhangi bir problem olmadığı takdirde mobil imza servis aktivasyonu yapılır.
Mobil İmza'yı kimler kullanabilir? Turkcell Mobil İmza'yı 128K SIM Kart sahibi tüm Turkcell'liler kullanabilir. Mobil İmza alabilmek için Hat Sahibi olma zorunluluğu yoktur. Turkcell Uygulaması üzerinden gerçekleşen başvurularda güvenlik amacıyla sadece hat sahibi kullanıcıların başvurusuna izin verilmektedir.
M-imza iş ve işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. M-imza elektronik ortamda geçerli olmak üzere kişinin ıslak imzası yerine kullanılmaktadır. M-imza için herhangi bir yazılıma ihtiyaç yoktur.
Elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri, banka şubesine hiç gitmeden, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içinde kredi alabilecekler. İstenilen kredi birkaç dakika içinde müşterinin hesabına geçirilecek.
Adobe Sign mobil uygulamasını işlerinizde kullanın.
Mobil uygulamamızı indirin ve dilediğiniz yerden imza için belge gönderme özgürlüğünün tadını çıkarın. E-imzalamaya ilişkin ilerleme durumunu izleyin. Gerçek zamanlı güncellemeleri alın. Temel görevlerinizi favori mobil cihazınızın rahatlığıyla tamamlayın.
halen mobil imza desteği olmayan hizmet.
Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Mobil Onay” isimli işlem menüsünden onay vererek, Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Karekod ile Giriş” isimli işlem menüsünden işleme ait karekodu okutarak giriş yapabilirsiniz.
Mobil İmza'yı 18 yaşını doldurmuş tüm Vodafone aboneleri kullanabilir. Bireysel ve kurumsal faturalı hat sahipleri Vodafone Mobil İmza hizmetinden yararlanabilmektedir.
Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
UYAP CELSE UYGULAMASI
-UYAP Avukat Bilgi Sistemi'nden “UYAP Bilgilerim”>”Kişisel Bilgilerim”>”Mobil Kullanıcı İşlemleri” menüsünden şifre oluşturulur ve TC Kimlik numarası ile birlikte uygulamaya bu şekilde girilir. -E Devlet aracılığı ile giriş seçeneği kullanılarak mobil imza ile giriş yapılır.
Elektronik imzası olan vatandaşlar bilgisayar ya da mobil cihazlarda UYAP portalı yüklü ise dava açma sekmesinden işlem yapabilir. Dava açacak olanlar dava dilekçesini ve dilekçe eklerini de sisteme yükleyebilir. Dava harçları için yapılan ödemeler de sistem üzerinden kredi kartı ile yapılabilir.
Mobil imza, mobil telefon ve GSM SIM kart kullanılarak (5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak) ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına olanak sağlayan uygulamadır.
Kimlik Kartına e-İmza Yükleme için ayrıca bir bedel ödenmeden ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Mobil imza hizmetini şu an için internet sitesinden alamıyorsunuz. Mutlaka nüfus cüzdanınızla beraber GSM operatörünün şubesine gitmelisiniz. Böyle olması çok daha iyi çünkü mobil imzanın hukuki geçerliliği ıslak imza ile aynı olduğu için yüz yüze görüşme yapmak çok daha güvenli olacaktır.
8 Kasım 2022 tarihi itibariyle Mobil İmza servisinin aylık sınırsız kullanım bedeli KDV ve ÖİV dahil 13 TL olacaktır. Mobil imza servisinden faturalı Türk Telekom aboneleri yararlanabilmektedir. Servisin aylık sınırsız kullanım bedeli KDV ve ÖİV dahil 4,95 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri