Diğer boya seçeneklerinde de su bazlı olan boyaların akrilik boya olanları mobilya boyamak için uygun boyalardır. Akrilik boyaların kullanım alanları geniş bir boya çeşididir. Sadece mobilyalarda kullanılmaz tekstil, sanatsal çalışmalar gibi bir çok alanda kullanım rahatlığı sağlayan boyalardır.
Mobilya boyası ahşap yüzeyler için akrilik veya yağlı boya kullanılırken, metal yüzeyler içinse akrilik, yağlı selülozik olan boyalar kullanılmaktadır.
Eğer daha önce boyanmamış veya verniklenmemiş bir mobilyayı boyayacaksanız ve yüzeyinde pürüzler yoksa zımpara yapmanıza gerek yok. Ancak daha önceden boyalı veya vernikli bir mobilyaya boyama işlemi yapacaksınız zımpara yapmanız kesinlikle gerekiyor.
Eski Mobilya Hangi Boya ile Boyanır? Ahşap mobilyalar için saten veya yarı parlak bitişe sahip lateks veya yağ bazlı bir boya tercih etmek en iyisidir. Ahşap astar, sadece işlem görmemiş ahşap mobilyalarda kullanılmalıdır. Mobilyalarınız daha önce boyanmış veya verniklenmişse, çok yüzeyli bir astar kullanın.
Günümüzde ahşap boyama için akrilik boyalar daha sık kullanılmaktadır. Boyanın üzerine vernik kullanılması da önerildiği için boyadan sonra kullanmak üzere bir de vernik alınmalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Ahşap boyamada tercih edilen boya çeşitleri farklıdır. Akrilik boyalar, yağlı boya ve sprey boya çeşitleri boyamada kullanılabilir. Su bazlı ahşap boyası akrilik olarak da adlandırılır ve çevreye karşı duyarlı, sağlıklı bir boya olduğu için çoğu yüzeye uygundur.
MDF üzerine akrilik boya çalışması yapılabilir. Akrilik boyalar ile mdf üzerinde son derece başarılı çalışmalar elde edebilirsiniz. MDF boyama çalışmasına geçmeden önce malzeme listenizi eksiksiz hazırlamanız gerekmektedir.
Zımpara yapmanıza gerek kalmadan boya yapmak için Cadence akrilik boyaları kullanabilirsiniz. Tüm deformasyonları kapatarak pürüzsüz bir yüzey elde etmek için Cadence boyaları tercih edebilirsiniz. Kokusuz olan akrilik boyaları evinizin içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Sprey boya ile mobilya boyama, hızlı ve pratik bir yöntemdir. Özellikle geniş ve düz yüzeylerde mobilya boyama spreyi başarılı sonuç verir. Sprey boyayı uygulamadan önce yaklaşık iki dakika boyunca iyice çalkalayın ve püskürtme ucunu test edin. Boyayı uygulama yüzeyine 25-30 cm mesafeden uygulayın.
Boyama işlemi sırasında çok fazla kat uygulanmaması, Yüzey bir kat daha boyanacaksa öncelikle uygulanan boyanın tamamen kurumasıdır. Koyu renkli yüzeyler, daha açık bir renge boyanacaksa kat kat uygulama yapmak yerine astar kullanılması gerekmektedir. Bu sayede fırça izinin kalması engellenmiş olacaktır.
Eğer kabzanın pin yerlerindeki eğime uygun olan eğimde bir sert malzeme ile zımpara bloğu yapılmazsa bu sefer kabzanın geometrisi bozulabilir ya da fazla küçük bir obje kullanılırsa pinlerin çevresini kabzanın doğal akışından farklı bir hale getirirsiniz.
Boyayı emmez ve boyanın seri şekilde yapılmasını sağlar. Ve boyandıktan sonra oluşma ihtimalinden korkulan fırça izleri görülmez. Doğal kılı fırçalar kullanın, bu sayede boyama işleminiz daha pratik olur ve işkenceye dönmez. Aslında en akıllıca seçim rulo fırça, rulo fırça eşit şekilde ve iz bırakmadan boyama yapar.
Mutfak dolaplarını boyamak için yağlı boya, akrilik su bazlı boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı, yüzeyde damlama, dağılma ve düzensiz, çirkin yansımalara neden olabileceğinden tavsiye edilmez. Yağlı boya, dayanıklı bir yapıya sahip olan ve parlak bir son kat gerektirmeyen bir boyadır.
Silikonlu boya ahşap ile boyanır mı? Eğer ahşap için yapılmış ve formüle edilmişse pekâlâ kullanılabilir ve rahatça boyama yapılabilir. Verilebilecek en iyi tavsiye özel ihtiyaçlarınıza uygunluğu konusunda üreticiye başvurmak olacaktır.
Zımpara gerektirmeyen özel bir boya türü kullanmayacaksanız, zaten cilalı veya parlak olan mobilyaları boyamadan önce zımparalamak gerekir. Aksi halde boyanın yüzeye tutunması için kat kat boya uygulamanız gerekir ki bu da kuruma süresini bir hayli uzatarak en ufak darbede çatlamaya ve soyulmaya neden olur.
Mutfak dolapları hangi boya ile boyanır? Mutfak dolaplarınızı boyamak için yağlı boya , su bazlı akrilik boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı yüzeyde akma, damlama ve boya katmanlarının dengesiz olarak çirkin bir görüntü yansıtabilmesinden dolayı çok önerilmemektedir.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Sünger rulo çok kullanışlı ve iz yapmayan yapısı ile boyama uygulamalarında uygulanan boyanın daha kalıcı ve örtücü olmasını sağlamak için tercih edilir.
Boyanın çok hızlı kuruması. Önceki katlar tamamen kurumadan ek kat uygulanması. Yüzey hazırlığının yapılmaması ya da eksik yapılması. Boyanın son kullanım süresinin geçmiş olması.
Lake mobilya kullanışlı mı? Lake mobilyaların birçok avantajı vardır. Bunlardan ilki, lake mobilya renkleri sınırsızdır, istenilen renkte üretilebilir ya da düşük bir maliyetle yeniden boyanabilir, renk değişikliği yapılabilir.
Lake boyayı son kata atılan bir cila olarak düşünebilirsiniz. Bu noktada eğer mobilyanız aşırı yıpranmışsa önce yüzeyini pürüzsüzleştirmek için zımpara işlemi yapabilir, ardından boyayabilir ve son kat olarak lake boya atabilirsiniz.
Su bazlı olmayan tüm boyalar ile vernikli ve verniksiz olarak ahşap boyaması yapabilirsin. Bunun için öncelikli olarak su bazlı olmayan duvar boyası seçtiğinden emin olmalısın. Su bazlı boya seçiminde ısrar edersen de akrilik su bazlı boya seçebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri