Mobilyaların kıvrım ve köşeleri, hassas yüzeyler için yumuşak uçlu bir diş fırçasından yardım alabilirsiniz. Elektrik süpürgesi toz alma ucu da bu iş için harikadır. Kenar ve köşede kalan tozları kaldırdıktan sonra, tüm yüzeyi silerek tozdan arındırmak gerekir.
Normal lifli bezler, tezgâh ve lavaboları silmek gibi toz alma ve orta hizmet görevleri için kullanılır. Yumuşak yüzeyler için üretilen bezler ise cam, ayna ve parlak işlerde kullanılmaktadır.
Oturma odası gibi en fazla kullanılan yaşam alanlarında mobilyaların toz tutmaması için evi havalandırırken sineklik kullanmak gereklidir. Evde toz olmaması için pencerelere veya kapıya sineklik monte etmek evinize toz girmesini önleyecektir.
Suya hiçbir şey karıştırmayın, sadece temiz suyunuzun olması yeterli. Birçok alanın tozunu almak için toz alma suyuna bir şey koymanız gerekmeyecektir. Genellikle bez ve sudan başka bir şeye ihtiyacınız yoktur. Yine de içiniz rahat etmiyorsa toz alma suyuna birkaç damla şampuan damlatabilirsiniz.
Yüzey Temizleyici Kullanım Alanları
Yüzey temizleyicilerinin içerisinde bulunan maddeler yüzeylerdeki lekeleri kısa sürede yok eder. Öyle ki yüzey temizleyicileri mutfak dolaplarını, parke, fayans gibi toz tutmaya yatkın olan yüzeylerde oldukça etkilidirler.
İlgili 17 soru bulundu
Tozlanmaya karşı olan ürünleri kullanarak uzun vadede tozlanmaya karşı önlem alabilirsiniz. Bunlardan biri de Camsil Silikonlu kullanmaktır.
Mobilya Temizliği - Baymo Mobilya. Panel ürünlerin yüzey temizliğine solvent içeren temizleyiciler ve sert cisimler kullanmayınız. Nemli bir bez (çok ıslak olmayan) kullanınız.
3. Nasıl Toz Aldığınıza Dikkat Edin
Bunun yerine biraz nemli olan bir toz bezi kullanabilirsiniz. Hatta, tüm mobilyalarda ve yüzeylerde tozu en iyi şekilde alan mikrofiber bezlerden yardım alın. Mikrofiber bez, doğal bir mıknatıs gibi hareket ederek tozu bir arada tutabilir ve böylece verimli bir temizlik sağlar.
Ahşap mobilyanın tozunu almak için yumuşak bir toz fırçasına ihtiyaç vardır. Sert toz fırçaları ahşaba zarar verebilir bu nedenle daima yumuşak olanlar tercih edilmelidir. Kuru bir bez ya da yumuşak bir havlu yardımıyla da yüzeydeki tozlar temizlenebilir.
Doğal Temizleyiciler: Kimyasal temizleyiciler yerine doğal temizleyiciler tercih edebilirsiniz. Örneğin, su ve sirke karışımı veya su ve zeytinyağı karışımı gibi doğal malzemelerle temizleme yapabilirsiniz. Ancak, bu karışımları kullanmadan önce ahşabın cinsine uygun olduğundan emin olun.
Alkol ve sudan oluşan bir sprey hazırlayın ve lekenin üzerine püskürtün. (isteğe bağlı olarak sabunlu su karışımı ya da kimyasal içermeyen temizleyiciler de kullanılabilir.) Ardından mikrofiber bez yardımı ile lekeyi silin. Lekenin çıktığından emin olana dek bu işlemi sürdürün.
Klasik mobilyalarınızın düzenli tozunu almanız, uygun temizlik malzemesi seçmeniz ve yumuşak hareketlerle silmeniz önerilir. Mobilyalardaki oyma desenlere ulaşmak zor olduğundan yumuşak bir fırça ve su ile temizleme yapılabilir. Ancak ardından yumuşak bir bezle kurulanması şarttır.
Temizlerken su çekmeyen bir mikrofiber bez işinizi görecektir. Bununla birlikte kimyasal madde kullanmamaya özen gösteriniz. Doğal sabun veya nubuk temizleyicisi kullanabilirsiniz. Makineden ziyade elle temizlik nubuk mobilyalarınızın ömrünü uzatacaktır.
Genel temizlikte olduğu gibi beyaz mobilya temizliği için ilk adım tozların alınmasıdır. Beyaz ahşap mobilyalardaki toz birikintilerini temizlemek için bir süngeri veya aşındırıcı olmayan bir bezi hafifçe nemlendirin, ardından mobilyayı yumuşak, dikey hareketlerle nazikçe silin.
TOZ TUTMAYAN SPREY NASIL YAPILIR? Bu spreyi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 bardak su, 1 bardak sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1-2 damla bulaşık sabunu. Bu malzemeleri bir sprey şişesine koyun ve iyice çalkalayın. Bu spreyi yüzeyleri temizlemek için kullanabilirsiniz.
Su ve sirkeyi boş sprey şişesine doldurun. İçerisine yarım limon suyunu ekleyin. Bir çorba kaşığı toz sabunu ilave ederek iyice karıştırın. Bir çay kaşığı doğal esansiyel yağı ekleyin.
Mobilya seçimi yapılırken genellikle toz tutmayan renkler tercih edilir. Aksi taktirde toz, mobilyaların adeta baş düşmanı haline gelir. Böyle bir durum yaşamamak adına en mantıklı renk açık gri tonudur. Haftalarca toz almasanız da asla tozlar anlaşılmayacaktır.
Örtüler sık sık değiştirilmeli, mümkün olan her gün toz alınmalıdır. Uzun süre toza maruz bırakmak temizleme işlemini zorlaştırır. Elektrikli süpürge ile döşeme ve perde tozunu alabilir, yıkama sıklığını azaltarak tozlanmayı engelleyebilirsiniz.
Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Mobilya, halı, koltuk, televizyon, bilgisayar gibi yüzeylerde kullanılabilir. Ürün avantajları: Etkili toz temizliği sağlar. Tozların tekrar yüzeye yapışmasını önler.
Eğer koltukta bulunan toz ve kırıntı gibi nesneler çekilirse daha iyi temizlik sağlanır. Bunun için güçlü ve iyi çekim gücü olan bir süpürge kullanarak koltuğun her yüzeyini süpürebilirsiniz. Süpürme işlemini detaylıca yaptıktan sonra evdeki malzemeleri kullanarak silme ve leke giderme gibi işlemlere başlayabilirsiniz.
Kitapların temizliğini gerçekleştirirken, kuru bezle ya da toz almak için üretilen uzun tüylü toz alma ürünleri ile alınmalıdır. Kitapların kapaklarına kesinlikle ıslak nemli bez temasında bulunulmamalıdır. Kitaplar ve kitapların üzerleri kuru bez ile temizlenmelidir.
Metal mobilya temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp bir sprey haline getirip, lekeye püskürtün. Ardından yumuşak mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi silin. Eğer metal mobilya paslanmış ise sadece leke üzerine olacak şekilde pas sökücü kullanın.
MDF; Orta yoğunlukta sunta, ahşap artıklarından yapılan bir ahşaptır. Tipik olarak çok pürüzsüz bir yüzey kaplamasına sahiptir. Mdf mobilyaları temizlemenin en iyi yolu yumuşak bir mikro fiber bir bez kullanmaktır. Düzenlik aralıklarla bezle MDF mobilyanın temizliğini yapmak kalıcı lekelerin oluşmasını engeller.
Ahşap mobilyaların yüzeyinde biriken yağ, kir ve lekeleri temizlemek için hafif bir bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Sıcak su ile seyreltilmiş bir bulaşık deterjanı solüsyonu oluşturarak ahşap yüzeyleri silerek temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri