Modemlerin genellikle iki adet anteni bulunmaktadır. Antenlerden birini dikey diğerini ise yatay bir şekilde yerleştirmelisiniz. Sinyal mümkün olan en yüksek güç ile iletilecektir.
Örneğin, dairesel sinyal yayan bir anteni, duvar arkasında sinyale ihtiyaç duyulmayan köşelere koymak, gereksiz sinyal kaybı olacağı için doğru değil. Sinyal dağıtıcı cihaz köşeye yerleştirilecek ise dar açılı yönlü antenler ile cihazın sinyalleri belirli bir alanda en verimli şekilde toparlanabilir.
Düz bir şekilde konumlandırılan antenler ise sinyali yere paralel şekilde yani bulunduğu konuma yatay şekilde yaymayı sağlıyor. Aynı zamanda sinyal vericinin ayaklarının yere bakması ve zeminde düz durması da büyük önem taşıyor.
Modemi Doğru Yerde Konumlandırmalısınız
İnterneti evin veya ofisin her yanına dağıtan modeminizi konumlandırdığınız yer oldukça stratejik öneme sahiptir. Doğru konumlandıramazsanız sinyal seviyelerinde bozulma ve çekmeyen alanlar oluşacaktır.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Peki modem sinyali nasıl güçlendirilir diye merak ediyorsanız Wi-Fi menzil geliştiriciler ya da Wi-Fi mesh cihazları ile modeminizin sinyal gücünü ve arttırmanız mümkün. Kablosuz ağ güçlendirme için bu cihazları kurduktan sonra hız ve ping testi yaparak modeminizi internet kalitenizi ölçümlemiş olabilirsiniz.
Evinizde en uzak mesafeyi gördüğünüz ve en fazla sayıda odayı gördüğünüz yer muhtemelen modeminizi koyabileceğiniz en iyi konumdur. Aynı zamanda modeminizi, yerden yukarı koymanız isteyeceğiniz bir şey olur. Çünkü sinyaller yerde kullanılan bazı materyallerin içinden geçmez.
Bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzu gösteren simge üzerinden bağlantı gücünüzü yani sinyal seviyenizi öğrenebilirsiniz. Bağlantı seviyesi, genellikle 4 ya da 5 çubuklu bir grafikle gösterilir. Sinyal gücü ölçümleri dBm ile ifade edilir ve negatif rakamla yazılır.
Duvar yalıtımı, kalın duvarlar ve metal kapılar Wi-Fi sinyalinizi olumsuz yönde etkileyebilir. En iyi sinyal kapsamını sağlamak için modeminizi evinizin ortasına yerleştirin.
Wi-Fi cihazları arasında bulunan çeşitli engeller (duvarlar, tavanlar, mobilyalar, metal kapılar vb.) Radyo sinyallerini kısmen veya önemli ölçüde yansıtabilir / absorbe edebilir. Bu da sinyalin kısmen veya tamamen kaybolmasına neden olabilir. Şehirlerde radyo sinyallerinin önündeki ana engel binalardır.
Kablosuz modemler için de erişim alanını artıran modem anteni son derece önemli bir aygıttır. Anten, havadaki elektrik sinyallerini elektromanyetik dalgalara çevirerek ileten ya da elektromanyetik dalgaları elektrik sinyallerine çevirerek yayan bir cihazdır.
Ev ya da işyeri gibi kapalı ortamlarda kullanılan ve 2.4 GHz bandında çalışan Wi-Fi cihazlar için EIRP değeri yasal olarak en fazla 20dBm(100mW) olabiliyor. 5 GHz bandında ise bu sınır, 23dBm (200mW) olarak belirlenmiş durumda.
Özellikle hareketin ve ışığın yüksek olduğu koridorlara koyulan modemlerde sinyaller her odaya eşit dağılmıyor. Çok elektrik taşıyan ev aletlerinin yanında duran modemden yeterince verimli sinyal alınamıyor. Örneğin TV, radyo vb. elektronik cihazların yanında duran modemin wifi sinyali gönderme oranı gittikçe azalıyor.
Genel olarak, 3-3,5 metre kullanılmasını önermekte birlikte ofis ve kapalı ortamlar için max 5 metre konumlandırılmasını öngörülür. Örneğin kapalı alan yada ofis ortamındaki tipik kablosuz bant genişliği kapasitesi için AP'lerin yaklaşık olarak 10-15 metre yerleştirilmesini önerilir.
En iyi modem markası olarak bilinen TP-Link, bu ürününde, 5 GHz bandında 867 Mbps ve 2,4 GHz bandında 300 Mbps dahil olmak üzere 1,2 Gbps'ye kadar birleşik Wi-Fi hızları vadediyor.
Yavaş Wi-Fi bağlantısının en yaygın nedeni büyük ihtimalle budur. Modem yaşı ve durumu: Cihazın yenilenmeye ihtiyacı olabilir ve/veya performansı etkileyebilecek güncel olmayan donanıma sahip olabilir. Cihaz sayısı: Ev ağı, aynı anda bağlanmaya çalışan çok sayıda cihazla aşırı yüklenmiş olabilir.
Kablosuz yönlendiricide bir düğmeye basarak bir Wi-Fi ağını otomatik ayarlayabilirsiniz. Aşağıdaki koşullar karşılandığında, bu yöntemi kullanarak ayarlayabilirsiniz. Kablosuz yönlendirici WPS (Wi-Fi Korumalı Kurulumu) ile uyumludur. Kablosuz yönlendiricide bir düğmeye basarak geçerli Wi-Fi bağlantısı kurulmuştur.
Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor. SDÜ Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.
Özellikle çocukların korunması için bazı önlemler alınabileceğini kaydeden Doç. Dr. Barış Metin, “Evde modemi çocuklardan uzak tutmak önemli. Modemin kullanılmadığı zamanlarda özellikle gece saatlerinde kapatılmasını öneriyorum.
Wi-Fi sinyal güçlendirici kaç Mbps olmalı ❓
En iyi internet sinyal güçlendirici ve access point cihazları çok değişken bağlantı hızı kapasitesi sunuyor. Çoğu Wi-Fi sinyal güçlendirici, minimum 300 Mbps kablosuz hız değerleri sunabiliyor.
Bant genişliği, internetinizin hızını belirler. Bu bağlamda da ikisi arasındaki en büyük fark internet hızınıza olan etkileridir. 2.4 GHz 600 Mbps'ye kadar destekleyebilirken 5 GHz ise 1300 Mbps'ye kadar destekler.
Modeminize yakın bulunan mikrodalga ya da telsiz telefon gibi teknolojik cihazlar Wi-Fi sinyallerinde parazitlenmeye yol açabilirler. Modem güçlendirici bu gibi durumları çözmek için kullanılır. Eğer modemin sinyali mesafe yüzünden zayıfsa modem güçlendirici kesinlikle sizin için çok faydalı olacaktır!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri