Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Modeminiz hizmet aldığınız interneti desteklediği sürece istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Takarsında modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifreyi değiştirmeniz gerekir.
Gelişmiş > Wi-Fi > Wi-Fi MAC Filtresi bölümüne gidin. Wi-Fi MAC Filtresi seçeneğini etkinleştirin. Mobile WiFi cihazını engellenenler listesi moduna (Listedeki cihazların erişimini Engelle) veya güvenilenler listesi moduna (Listedeki cihazların erişimine İzin ver) geçirin.
İlgili 24 soru bulundu
Fing 1 numaralı Ağ Tarayıcısıdır: Dünya çapındaki modem üreticileri ve antivirüs şirketleri tarafından da kullanılan patentli teknolojimiz sayesinde WiFi ağınıza bağlı tüm cihazları keşfeder ve tespit eder.
Hangi sitelere girdiğini DNS adresi değiştirmediysen ve modem DNS kayıtlarını kaydediyorsa görebilir. Hangi IP adreslerine ve portlara bağlandığını modem kaydediyorsa görebilir. HTTPS kullanan sitelerdeki içeriği göremezler. Standart HTTP kullanan sitelerde modem kaydedebiliyorsa içerik görülebilir.
Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin
Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
Örneğin, 802.11b ve 802.11g standartları, aynı anda en fazla 11 cihazın bağlanabileceğini belirtirken, 802.11n ve 802.11ac standartları daha yüksek bir bağlantı kapasitesine sahiptir ve aynı anda daha fazla cihazın bağlanmasına izin verir.
Evet bağlanabilir ancak iki internete de ayrı fatura ödersiniz.
Modem arayüzü, modemin kurulumunun ve gerekli ayarlamalarının yapıldığı ve bağlantıların kişiselleştirildiği alandır. Bu alanda işlem yapabilmek için IP adresi, kullanıcı ismi ile şifre gerekse de farklı modemlerin marka ve modellerine göre bu bilgiler değişiklik gösterebilir.
Hem modem hem de bilgisayar üzerinden geçmiş aktiviteleri kontrol etmek mümkündür. Tabii modem üzerinden tüm cihazlar için kontrol sağlarken, bilgisayar üzerinden sadece o bilgisayara ait geçmiş hakkında kontrol sağlayabilirsiniz. Yani çoklu erişim için modem üzerinden hareket etmek daha doğrudur.
Google Chrome, Safari ya da Opera gibi tarayıcılar üzerinden modem arayüzüne girebilirsiniz. İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız. Bunu da yaptıktan sonra size kullanıcı adınız ve şifreniz sorulacak.
Çoğu kez varsayılan kullanıcı adı “admin”, parola “admin” veya “password” şeklindedir. İnternet servis sağlayıcının verdiği modemi kullanıyorsanız, genelde kullanıcı adı değişmiyor; şifre de ttnet, vodafone, superonline, türk telekom şeklinde basit şifreler oluyor.
yeni bir sekme açarak adres çubuğuna 192.168.1.1 ya da 192.168.1.254 yazın ve Enter'a basın. 3. Açılan modem arayüzüne giriş sayfasına Kullanıcı Adı “admin” ve parola “admin” olarak yazılır (Türknet'ten alınan modemlerde parola "turknet" olabilmektedir) ve modem ara yüzüne giriş sağlanır.
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
Wi-Fi bağlantısını kaç cihazın kullandığını görmek için: Modem arayüzünde bulunan kablosuz sekmesine tıklayarak “Bağlı İstemciler” sekmesine gidin. Bağlı istemciler bölümünde, Wi-Fi ağına bağlı olan cihazların adreslerini görebilirsiniz.
genelde 10 ile sınırlandırılmıştır kablosuz kullanıcı sayısı. MIMO olmayan kablosuz cihazlarda 10 kullanıcıdan sonrası sorun yaşatır. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ( veri alışverişi ) 5 kullanıcı bile sorun çıkartabilir.
Bir yönlendiriciyi yeniden başlatmak, açık bağlantı noktalarını kapatarak cihaza yetkisiz erişimi durdurur. Böylece, bilginiz dahilinde olmayan kullanıcılar internet ağınızı kullanamazlar.
Aşırı derecede çalışan modemler aynen bilgisayarlar gibi ısınır ve yavaşlama eğilimine girebilir. Bunun için modemi dinlendirmek kapatarak belli bir süre aşırı ısınan modemi soğutmak İnternet hızınızı artırmakta kullanabileceğiniz ilk adım olarak karşımıza çıkıyor.
Bildiğiniz üzere modemi açıp kapatınca IP adresi yenileniyor.
Evet hepsi görünür, girerken dikkat edin yanlışlıkla falan.
Evet görebilir. Hatta hattın yasal sahibi isterse o bile görebilir.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri