Peki fiber uyumlu modem nasıl anlaşılır? Mevcut modeminizin ya da satın almayı düşündüğünüz modemin fiber uyumlu olup olmadığını anlamanın en kolay yolu; modemin kutusunda, altında ya da arasında yazan model numarasını öğrenerek üretici firmanın resmi web sitesinde fiber uyumluluk sorgulamasını yapmaktır.
Modemin Fiber Uyumlu Olduğu Nasıl Öğrenilir? Modeminizin fiber uyumluluğunu öğrenmek için en güvenilir yol, cihazın arkasında, altında veya kutusunun üzerinde yazan model numarasını öğrenip, üretici firmanın resmi web sitesinden sorgulamaktır.
Evlerde internet bağlantısının bulunması ve yüksek hızda internet kullanımının sağlanması için bölgesel altyapının yeterli olması gerekir. Fiber altyapı sorgulaması yapmak için servis sağlayıcınızla irtibata geçebilir ya da internet üzerinden altyapının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Adsl modem vdsl de kullanamazsın aynı şekilde vdsl modemide adslde kullanamazsın. Adsl modemi fiberde kullanamazsın ama vdsl bir modemi fiberde kullanabilirsin. Yada herhangi bir router cihazıda fiber internette kullanabilirsin.
Modemin markası ve model numarası hem modemde hem de kutusunun üzerinde yazmaktadır. Servis sağlayıcınızdan aldığınız hizmete uygun bir cihaz seçerken wifi performansına, desteklediği farklı altyapı türlerine ve yine desteklediği hızlara dikkat etmek gerekiyor.
İlgili 39 soru bulundu
Fiber optik modemler kısaca FOM olarak isimlendirilir. Bu modemler fiber optik kablolar aracılığı ile gönderilen ışığı çok hızlı bir şekilde elektronik veri sinyallerine çeviren özel bir donanıma sahiptir.
VDSL internetin, ev ve iş yerlerine iletiminde bakır kablolar kullanılıyor. Bakır kabloların oluşturduğu sistemlerde, çıkabilecek problemlerin önlenmesi adına farklı sistemlere ihtiyaç duyuluyor. Fiber internet ise fiber optik kablolar aracılığı ile kullanıcılara ulaştırılıyor.
Hem ADSL hem VDSL (VDSL2 desteği var) hem de fiber bağlantılarla uyumlu olan TP-Link VX230v, yeni modem almak isteyenlerin son teknolojiye geçmesi için uygun bir çözüm sunuyor.
Türkiye sınırları içinde fiber hızlar 100 Mbps ve 1.000 Mbps'ye kadar değişiyor. Şimdilik yüksek hız sınırının 1.000 Mbps olduğunu söyleyebiliriz. Bu hız gigabit hızı olarak da tanımlanır.
Daha yüksek internet hızı elde etmek için ise tercih etmeniz gereken bağlantı türü elbette ki fiber. Fiber internet kullanmak için uygun bir modemi tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
Fiber İnternet Başvuru Süreci Nasıl Olur? Eğer fiber altyapı yoksa dilekçeyle bölge müdürlüklerine ya da arayarak internet servis sağlayıcılarına toplu başvuruda bulunmanız gerekir. Bireysel başvurulara dönüş hızı toplu başvurulara olduğu kadar hızlı olmuyor ne yazık ki. Bu yüzden de toplu olarak başvurmak önemli.
HİPERNET. HİPERNET, mahalle ya da sokağınıza kadar gelen fiber altyapı ile 100 Mbps'ye kadar hiper hızlı internet hizmetidir.
Bunu anlamanın en kolay yolu ise internet hız testi uygulamak. İnternet hız testi yaptığınızda toplam hızınız 20 Mbps seviyesinin üzerinde çıkıyorsa, evinizde bir VDSL bağlantısı olduğunu söyleyebiliyoruz. Ancak 20 Mbps altında kalıyorsa internetinizin ADSL olduğunu gösteriyor.
ADSL'de teorik olarak 24 Mbps'ye kadar download hızı verilebilir ancak upload hızı çok daha limitlidir. Alınabilecek maksimum hız altyapının ve ev içi tesisatın kalitesine, santrale olan uzaklığa ve hat gürültü oranına göre değişkenlik gösterir.
200 Mbps ve üzeri hızlar: Eve kadar fiber (FTTH) altyapıda kullanılabilir.
O hâlde 50 Mbps internet hızı tam size göre: Çok sık ve büyük hacimli dosyaları indirmek için tercih etmeniz gereken temel bağlantı hızı 50 Mbps'dir. Bunun dışında kesintisiz çevrim içi oyun serüvenleri yaşamanızı sağladığı gibi, diğer bağlantı hızlarının sunduğu her şeyi eksiksiz biçimde destekleyebilir.
Eve kadar fiber (FTTH) altyapı: Abonenin altyapısı eve kadar fiber (FTTH) olduğunda 50 Mbps ve üzeri hızlardan yararlanabilir. FTTH altyapıda daha düşük hızlar sunulmamaktadır. 200 Mbps ve üzeri hızlar, Eve kadar fiber (FTTH) altyapıda kullanılabilir.
Öte yandan, 1.000 Mbps internet bağlantısı, son derece hızlı bir internet hızı. Bu hız, kullanıcılara çevrimiçi etkinliklerini hızlı ve akıcı bir şekilde yapma imkanı verir. Özellikle, yüksek çözünürlüklü video akışı ve çevrimiçi oyunlar gibi yoğun bant genişliği gerektiren etkinliklerde büyük bir fark yaratır.
DSL ve LAN / WAN bağlantı noktaları ile TD-W9960, VDSL2 / ADSL2 + / ADSL2 / ADSL standartlarıyla tamamen uyumludur ve ayrıca fiber / kablo erişimi ile çalışır.
TP-Link,inovasyon gücünün göstergelerinden birisi olan cihaz ile kablosuz iletişimde iletim hızını 450Mbps'ye kadar çıkartabiliyor.
Çok Yönlü Bağlantı
Archer VR2100, durumunuz ne olursa olsun sizi internete bağlamak için tasarlanmıştır. Ethernet WAN bağlantı noktası, kablo veya fiber modeme kablolu bağlantıyı destekler ve yönlendirici olarak kablosuz özelliklerinden tam olarak yararlanmanızı sağlar.
Evinizin ya da iş yerinizin bulunduğu konum VDSL bağlantıyı destekliyorsa bu cihaz ile ekstra olarak hızlı bir kullanım alabilirsiniz. TP-Link Archer VR300 Ac1200 Mbps wireless fiber/vdsl/adsl modem ile internetinizi yükselterek eğlencenizi katlayabilirsiniz.
VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor. İnternet kullanımı sırasında hız testi yaparak, VDSL veya VDSL2 standardı ile maksimum hangi hız seviyesine çıktığınızı ölçebilirsiniz.
Fakat ADSL, VDSL ve Fiber internetin ping değerleri farklıdır. Fiber internet en hızlı internettir ve ping sorununu tabii ki diğer internet türlerine göre daha az yaşarsınız. İnternet hızı daha yüksek olunca da doğal olarak daha fazla insan bağlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri