Genellikle bujilerde ıslanma, arıza ya da buji kablolarında gevşeklik/kopma kaynaklı problemler olabilir. Bunların haricinde dizel araçlarda mazot filtresi benzinli araçlarda benzin filtresi, LPG'li araçlarda gaz filtresi kirli veya bozuksa motorda titreme problemi oluşur.
Cevap: Düz yolda belli bir hızdan sonra araçtaki titreşimler şunların habercisi olabilir: Aracın sürtünme problemleri olabilir. Fren rotoru ayarları sorunlu olabilir. Lastiklerde sıkıntı olabilir.
Benzinli araçta rölantide titremesi hortum sıkışması, yakıtın kirlenmesi ve yakıtın aracın isteğini karşılamamasına bağlıdır. Titremenin çözülmesi için motorun içindeki bağlantıların sıkılaştırılması ve aracınızın sıcak sebebiyle büzüşen hortumunun komple değiştirilmesi gerekmektedir.
LPG'li araçlarda titreme sebepleri motor ve/veya hortumlarda oluşan aşınma, LPG sisteminin yanlış uygulanmış olması, aracın LPG'ye uyum sağlayamamış olması şeklindedir.
Balans ayarı bozulmuş tekerlekler
Balans ayarında ağırlığın tüm tekerleklere eşit bir biçimde dağıtılması amaçlanıyor. Eğer balans ayarında bir bozukluk yaşanmışsa bu gaza basınca direksiyon titremesine neden oluyor. Balans ayarından kaynaklı direksiyon titremeleri daha çok yüksek hızlarda oluşuyor.
İlgili 29 soru bulundu
Motor. Araç seyir halindeyken veya rölantideyken titriyorsa, motorda bir sorun olabilir. Motorun düzgün çalışması için yeterli hava, yakıt veya kıvılcım olmayabilir. Belki de bujileri yenilemenin zamanı gelmiştir Sorunun kaynağı, hava filtresinin kirlenmesi ve tıkanması da olabilir.
Motorun çalışması sarsıntılı ise, sebebi buji kablolarından birinin çıkmış olması olabilir. Benzinli bir motorda normal yanma olmamasının sebeplerinden biri bujilerin normal ateşleme yapmaması, bir diğeri de platin ayarının bozuk olması ayrıca bujilerin kurum bağlanmış olmasıdır.
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
LPG Ayarı Kötü İse;
Yakıt tüketimi fazla olur. Tekleme olabilir. Boğulma olabilir. Silkeleme olabilir.
Şuan motor kaymak gibi oldu eskisine göre. Gidon denge topuzlarını daha ağır olanlarıyla değiştirmek, gidon işine kum dökmek, elciklere sünger kılıf takmak gidondaki titreşimin hissedilmesini az da olsa engelleyebilir. Daha kalın tabanlı bot giymek de peglerdeki titreşimin ayaklarda daha az hissedilmesini sağlayabilir.
vuruntu: Benzinli motorlarda genellikle alçak devirlerde meydana gelen bir olaydır. Pistonların yavaş çalışması sonucu fazla hava akımı oluşmamasıyla bujiden kaynaklanan alev daha alt kısımlara ulaşmadan basıncın etkisiyle silindirin diğer kısımlarında patlama meydana gelir.
Rot ayarı, tekerleklerin doğru şekilde hizanlamasını sağlar. Tekerleklerin dönmesini sağlayan rulmanlar, aks ve göbek düzeneğine bağlı olduğu için düzgün çalışmadıklarında doğrudan tahrik milini etkiyerek direksiyonun titremesine neden olur.
Arızanın boyutuna ve tam olarak nerede yandığına bağlı olarak motor arızası çeşitli renklerde yanar. Motor arızası sarı veya kırmızı yanabilir. Aynı zamanda sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir. Motor arıza lambanız yanıyorsa en yakın yetkili oto servise giderek sorun daha da büyümeden çözmelisiniz.
Düz yolda belli bir hızdan sonra araçta titreşimler oluşursa muhtemel arıza ne olabilir? Eksantrik milinde balanssızlık vardır.
Aşağıdakilerin hangisinde balanssızlık olması, düz yolda belli bir hızdan sonra araçta titreşimlere neden olabilir? Doğru cevap "Lastiklerde" yani B şıkkıdır.
hayır bozulmaz. Göksenin Arda bunu beğendi.
* OTOGAZ beynindeki gaz geçişini düzenleyen diyaframın (tamir takımının) kalın (genelde sonradan takılan ve orijinal olmayan tamir takımıdır bu) olmasından dolayı OTOGAZ ayarı iyi yapılamaz.Bu durum araçta çekişinin düşmesine sebep olabilir.
Motoru 3000-3200 arası bir devire getirip bu devirde sabit tutun. Daha önce sonuna kadar açılan üst limit ayar vanası yavaş yavaş kısılır. Motorun tepki verip devrinin düşmeye başladığı anda vanayı kısmayı bırakın. Yüksek devirli araç kullanmayı seviyorsanız biraz daha açabilirsiniz.
LPG filtresi tıkanırsa ne olur ? Eğer LPG filtresi tıkanırsa aracınızda ilk başta güç kaybı yaşarsınız. Bu durum ile birlikte LPG filtresinde geçen tortular ve yabancı materyaller enjektör valfinize zarar verecektir. Tamamen tıkanırsa da aracınız artık LPG ile çalışmayacaktır.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Motor suyuna LPG karıştırması belirtileri radyatöre bağlı yedek su deposunun taşması ve suyu eksiltmesi en büyük belirti olup bir diğer belirti ise yedek su deposunun ve radyatörün kapağı açıldığında gaz kokusu gelmesidir.
Araba Motorlarının Teklemesine Ne Sebep Olur? Araba motorlarının teklemesinin en yaygın nedeni tıkalı bir yakıt enjektörüdür. Bu genellikle yakıt hatlarının karbon birikintileriyle tıkanmasından kaynaklanır. Yakıt enjektörlerinin temizlenmesi gerekir ve bu, bir yakıt enjektörü temizleme kiti ile yapılabilir.
Patlama olarak da bilinen vuruntu, silindire verilen hava-yakıt karışımındaki bujinin eşit olmayan şekilde tutuşmasıdır. Ateşleme doğru zamanda değil; patlama yerine tutuşmaya neden olur. Bu durumda motor vuruntu ile çalışır.
Dizel araçlarda rölantide titreme sorunu genelde mazotta su olması ya da yakıtta pislik olması gibi masumane nedenlerden olduğu gibi enjektörün yeterince yakıt püskürtmemesi ya da yakıt pompasının gönderdiği yakıtın basıncının düşük olması ihtimalleri de ortaya çıkabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri