Motor yağı. Testere pala ve zincir yağı, geleneksel otomobil motor yağı gibi SAE tarafından derecelendirilmemiştir. Üreticinizin pala ve zincir yağı önerisi mevcut değilse, zincirinizi yaz aylarında yağlamak için SAE 30 motor yağını ve kış aylarında SAE 10 kullanabilirsiniz.
Benzin ve yağ kullanımına bir arada ihtiyaç duyan motorlu testere modelleri için 30 numara benzin yağı kullanmanız tavsiye edilir.
İnce makine yağı kullanabilirsiniz ama sık yağlamanız gerekir. Otomatik yağlama sistemi kullanıyorsanız uygun olabilir. 90-140 numara aralığında dişli yağı doğru seçim olabilir. Ekonomik ve verimlidir, zincir için idealdir.
Motosiklet zincirini yağlamak için ince yapıdaki yağları tercih etmelisiniz. Sprey biçiminde satılan yağların kullanım kolaylığı sağladığı bir gerçektir. Hem verim hem de kullanımı göz önünde bulundurulduğunda Putoline Tech Chain Seramik Zincir Yağlayıcısı sizin için iyi bir tercih olarak ön plana çıkar.
30 Numara Zincir Yağı, zincirin sürtünme seviyesini düşürerek, aşınma ve kopmalara karşı koruma sağlar. Ayrıca suya karşı dayanıklı olması, dış etkenlerden korur.
İlgili 33 soru bulundu
Motor yağı. Testere pala ve zincir yağı, geleneksel otomobil motor yağı gibi SAE tarafından derecelendirilmemiştir. Üreticinizin pala ve zincir yağı önerisi mevcut değilse, zincirinizi yaz aylarında yağlamak için SAE 30 motor yağını ve kış aylarında SAE 10 kullanabilirsiniz.
Zincir spreylerinde yapışkan bir malzem evar yağla beraber. Ve etrafa sıçrama riski yok. allah korusun o sürdüğünüz motor yağı lastiğe veya balatanıza gelse kaza bile yapabilirsiniz. ayrıca özellikle yanık motor yağı o ringli zincire zararlı olabilir.
Motorlu testerelerin ön tarafındaki depoda, zincir ve palayı besleyen yağ deposu bulunmaktadır. Bu depoya 20/50 yada 30 numara yağ koyup, kapatıyorsunuz. Benzin bittiği zaman bu depodaki yağ da biter. Her iki depoyu da her sefer doldurmanız gerekir.
Ayrıca, daha önce söylediklerimizi tekrarlamak için WD-40, motosiklet zincir yağı olarak kullanılmamalıdır. Motosiklete özel bir zincir yağı satın alın. Zincirinizi doğru şekilde yağlamak için, zincirin üst kısmına aldığınız yağı püskürtmelisiniz.
Eğer zincir yağsız kalırsa motor gücünü arkaya iletememektedir. Güzel şekilde ve de düzenli olarak yağlanmamış olan bir zincir motorun da zorlanmasına ve de olması gerektiği gibi çalışmasına engel olur.
onun yerine zeytinyağı gönül rahatlığıyla kullanılabilir. hatta zeytinyağı makine yağı bulunamayan durumlarda kullanılabilecek en iyi alternatiftir, bazı durumlarda makine yağından bile iyi sonuç verir.
Zincir yağı ömrü , kullanacağınız şartlara göre değişiklik göstermektedir . Mesela yeni zincirinize yağ sıkıp kullanmaya başladıktan sonra yağmurlu bir havada veya sürekli zincir suya maruz kalırsa o gün içerisinde de zincirinizde yağ gidecektir .
Ancak, genel bir kural olarak, motosiklet zinciri genellikle her 500-1000 kilometrede bir yağlanmalıdır. Bu aralık, şehir içi sürüşte daha sık yağlama gerektirebilirken, uzun yolculuklarda veya daha temiz koşullarda biraz daha uzun sürebilir.
1 litre benzine 50 gr yağ karıştırılır. UNUTMAYIN: Yağ, kullanılan miktar da göz önünde bulundurulursa pahalı madde değildir. Bu nedenle "5 gram az olsun, tasarruflu olsun" düşüncesi motorunuzun ömrünü kısaltarak daha maliyetli bir sonuca dönüşebilir.
3. Benzin ve motor yağının karıştırılması, karışım oranı: 1: 50, yüksek testere bıçağı motorunda kullanılan iki zamanlı motor yağı için, yani 1 parça yağ artı 50 parça benzin; 2T seviyesine uygun başka motor yağlarının kullanılması 1:25, yani 1 A motor yağı artı 25 parça benzin içerir.
*1 lt benzine 20 ml yağ karıştırınız-- 1 ÖLÇEK 5 LİTRE BENZİN İLE KARIŞIR. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.
Bunun dışında WD 40 beş temel işlevi yerine getirir: Temizler, nemin yerini alır, nüfuz eder, yağlar ve korur. Bu işlevler, evinizin içindeki ve çevresindeki çeşitli eşyalarda kullanılmak üzere genişletilebilir. Bu yağlayıcı, motor dahil arabanın herhangi bir yüzeyinde kullanılabilecek kadar güçlüdür.
Ancak şunu da belirtiyor; wd-40 temizlemek için kullanılabilir ama uzun süreli yağlayıcı değildir. Zinciri temizleyebilirsiniz ancak yağlamak için zircir yağı kullanın. Wd40 la temizlenir fakat sonradan iyi temizlenmezse bezle veya balata spreyi ile sıkacağınız zincir yağı tutunmadan fırlar zincirden.
WD-40'a sihrini göstermesi için yeterli zaman verdikten sonra elinize bir fırça alma zamanı geldi. Artık bisiklet zincirinizdeki kiri, yağı ve pisliği temizleme zamanı. WD-40 yağ ve pas sökücü, işin kısa sürede hallolmasını sağlayacaktır. Ürün, kiri sökecek ve böylece pislik kolayca çıkacaktır.
Hafif ve orta şartlarda çalışan dizel motorların karterlerinde kullanılır. Tortu ve depozit oluşumunu önleyerek motoru temiz tutar. Ağır yük altındaki motoru yüksek film direnci sayesinde oksitlenme ve aşınmaya karşı korur. İçerdiği katıklar sayesinde metal yüzeylerde paslanma ve korozyonu önler.
Motosiklet zincir bakımı adına asla mazot ya da bezin kullanılmamalıdır. Gaz yağı bulunamasa dahi, kaliteli olan bir bulaşık sabunu su ile karıştırılarak, fırça ve sabunlu su ile temizlik gerçekleştirilebilir. Güç olsa bile aslında en sağlıklı olan metot sabunlu sudur.
5W-30 yağı, hafif hizmet tipi çok dereceli bir motor yağıdır ve hafif benzinli dizel ve benzinli motorlarda kullanılabilir.
Şöyle bir hal alıyor : yağlama işlemi bittikten sonra dişlideki ve etrafa sıçrayan fazla yağı temizlemeliyiz. Zinciri yağladıktan sonra donup gerekli yerlere yapışması için 1-2 saat (mevsime göre) beklemeliyiz. Eğer yağlamadan sonra hemen hareket edersek zincirdeki yağ etrafa sıçrayacaktır.
mazot gazyagina cok yakin yapida, cozucu ozelligi olmayan bir petrol urunudur ve zincir temizlemekte kullanilabilir. benzin, tiner vb cozuculer ise kullanilmamalidir.
zincir temizliği çoğu kişi için sıradan yada kulak arkası edilen bir konu. tavsiyem şu şekilde olacakdır; -zincirinizi önce ucuzundan bir zincir temizleyici ile iyice yağını sökün.zaten tek tüp sprey bitecekdir,bitirinde yağ birikintisi bırakmadan. Şayet temizleyici spreyiniz yoksa wd40 ile yağını tamamen çözün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri