Ama kimyasal içerikli bir ürün kullanmadan önce karbonat mucizesini deneyebilirsiniz. Karbonatı yine kuru ve temiz bir diş fırçası yardımıyla lekenin üzerine yedirmelisiniz. Karbonat kurumuş yağ lekesinin içine nüfuz edecek ve topaklanmaya başlayacaktır.
Motoru yumuşak bir deterjan veya yağ giderici ile yıkamak ve düşük basınçlı bir hortum veya basınçlı yıkayıcı kullanmak en iyisidir.
En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Motor yağının temel görevleri; Sürtünmeyi en aza indirerek aşınmayı engeller. Yüksek sıcaklıkta çalışan motor parçalarının soğutulmasına yardımcı olur, parçaların ısınarak deforme olmasını önler. Toz ve kiri yağ filtresine taşıyarak motor parçalarını temizler.
Detaylı bir araba temizliği yapıyorsanız, WD 40 ile motor temizleme ve pas lekelerini gidermek de oldukça kolay hale gelir.
İlgili 30 soru bulundu
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Motor çalışma sıcaklığındayken Brio Motor İç Temizleyiciyi aracınızın eski yağına ekleyiniz. Araç 15 dakika boyunca rölantide çalıştıktan sonra motor yağını ve filtresini tavsiye edilen yağ ve filtreleriyle değiştiriniz. Bir şişe 3 – 6 litre yağ için yeterlidir. Tüm benzin, dizel ve LPG'li motorlarda kullanılır.
Motor temizleme spreyleri, motor üzerinde birikmiş yağ kalıntılarını ve tozları çözmek için özel olarak üretilmiş hızlı ve etkili ürünlerdir. Sprey formu sayesinde kullanımı kolaydır ve en girintili çıkıntılı bölgelere kadar ulaşabilir.
Motorlu araçlarda fren balataları, debriyaj ve motor yüzeyi temizleme işlemlerinde kullanılır. Balata spreyi ile motor temizleme esnasında motorun yüzeyini bir bezle silebilir ve daha sonra spreyi püskürtme aşamasına geçebilirsiniz. Dilerseniz yüzeyin kuruması için bekledikten sonra kuru bezle tekrar silebilirsiniz.
Kurumuş araba yağı lekeleri için karbonat kullanımı tavsiye edilmektedir. Leke üzerine dökülen karbonat diş fırçası kullanılarak leke üzerinde dağıtılmalıdır. Bu şekilde fırçalama yapılarak leke giderilebilir. Karbonat yerine benzer şekilde tuz ve pudra gibi ürünler de kullanılabilmektedir.
Biraz bulaşık deterjanı ve sıcak suyu karıştırarak, ocak yüzeyini temizleyin. Bu karışımı bir bezle ocak yüzeyine uygulayın ve yağ lekesini yumuşayıncaya kadar ovun. Bu işlemden sonra Asperox Sarı Güç yumuşattığınız alana püskürtün ve biraz bekletin. Daha sonra bir bez yardımıyla nazikçe temizleyin.
Endüstri atıklarının bulunduğu mekanlardaki yüzeylerde biriken yağlar, zamanla kalıplaşarak temizlenmesi oldukça zor bir hale gelir. Bunların temizlenerek ortamdan uzaklaştırılması amacıyla kullanılan kimyasal içerikli ürünler, yağ çözücü olarak adlandırılır.
Derin bir kap içerisine bir su bardağı suya, 1/3 su bardağı sirkeyi ve yarım su bardağı karbonatı ekleyerek macun kıvamında bir temizleyici elde edebilirsiniz. Macunu yağlı yüzey üzerine sürüp 2-3 dakika bekletip sildiğiniz zaman yüzeyin yağdan arındığını göreceksiniz.
Mazotla motor içi temizleme yapılmaz. yada Gazyağı ile motor içi temizleme yapılmaz. Bunlar motorunuza zarar verecektir.
Kullanım alanıBinek araç, motosiklet, çim biçme makinesi ve benzeri tüm motor tiplerinin temizlenmesi için uygundur. KılavuzÜrünü kullanmadan önce iyice çalkalayın. Spreyi, uygulanacak yüzeye 20 cm mesafeden sıkın. Ürünü kirli yüzeylerin üzerine sıkarak nüfuz etmesini ve yağ, gres ve kirlerin akmasını bekleyin.
Normalde motor temizleyicileri kullanılması önerilir ama biz balata spreyi ile tortulaşmış motor üzerindeki yağları temizledik. Balata spreyleri genelde metal aksam üzerindeki yağlarda daha etkili olmasına karşın plastik aksamlardaki yağları da temizledi.
Hiç bir şey olmaz. WD40'ın yağlayıcı etkisi çok az zaten. Hiç bir şey olmaz.
Aracınızın fren balata, diferansiyel ve şanzıman temizliğinde başlıca yardımcınız olacak olan Würth Balata ve Genel Temizlik Spreyi, yıkama ile çıkmayan inatçı kirlerden kolayca kurtulmanızı sağlıyor. En ağır, yerleşik kirlerde dahi maksimum temizlik vaat eden sprey, temizlediği bölgede yağ ve tortu bırakmıyor.
Motor yağı bidonun kapağını açıp motor yağı çubuğunu çıkardığınıza motor yağı seviyesini fark edersiniz. Çubuk üzerinde minimum ve maksimum noktaları bulunur. Bu noktalar yağın ne durumda olduğunu net olarak ifade eder.
Würth Motor Temizleyici Sprey motor veya makine yüzeylerinde biriken kiri kolay ve etkili bir şekilde çözen bir temizleyici spreydir. Ürün, kullandığınız yüzeylerdeki devrelerde hiçbir soruna sebep olmaması ve kauçuk, plastik veya boyada aşındırma yapmaması ile yüksek bir kullanım performansı sağlar.
Otomobilin motor kısmında zamanla toz, çamur, zift, yağ katmanları, kireç, demir tozları ve pas birikir. Otomobilin sağlıklı çalışması için en hayati parçası motordur. Bu nedenle araç motorunun temizliği önemlidir. Oto motor temizleme işlemleri ile motordaki tüm aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir.
Spreyler genel motor temizliği için gereklidir, fakat çok inatçı yağlar için özel yağ sökücüler kullanabilirsiniz. Yağ sökücünün yanında pas sökücü gibi çeşitli kimyasal temizleyicilerden de faydalanabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız diğer malzeme ise süngerdir. Bu aşamada çok sert yapıda olmayan bir sünger seçmelisiniz.
Turboşarjlı araçlarda test edilmiştir. Motor yağını değiştirilmeden önce çalışma sıcaklığındaki eski motor yağının içine konularak motor 10 dakika rölantide çalıştırılır. Ardından önce yağ filitresi sonra karter tapası sökülerek eski yağ boşaltılır, 10dak. kadar yağın süzülmesi beklenir.
Motor mümkünse temizlik işleminden önceki 24 saat çalışmamış olmalıdır. İlk olarak kaput altında görülen ve çamur ya da tortu halindeki materyal temizlenmelidir. Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri